HelenSaevikFashionBlog » juli 2013

juli 2013

NRK SOMMER ( #NRKSOMMER )

GOD MORGEN NRK SOMMER! 

I dag tidlig tok jeg med kaffien ut på verandaen - etter å ha blitt vekket av en superivrig Maria som ropte "Mammamammaaa! Nrk Sommer kommer!!!! De er under Herøybrua nå!!!! KOM!!!" Pappa og Maria fant frem flagg og kamera og fikk hilse Nrk Sommer velkommen i Herøyfjorden - veldig koselig. Også med alle småbåtene da. En fryd å nyte dette synet til morgenkaffien :) 

"Mellom bakkar og berg ut med havet!" Vi er heldige som bor på en så fin plass, og jeg skal aldri aldri klage over utsikten vår. 

Fortsatt god seilas og fortsatt god sommer :) 

 

TUSEN TUSEN TAKK


Kjære Greta & co, gulldamene mine i Vik <3
Tusen hjertelig takk, for nydelige blomster, rosa hurravann og yndlingsjokolade, dere kjenner meg altfor godt;)

Tusen takk til alle kjekke kunder idag, gode ord og samtaler, lykkeønskninger og mange mail.

Nå går ferden min videre og jeg føler meg så rik på så mange gode minner og erfaringer. En rikdom å ta med meg videre på min vei.

Fra bunnen av hjertet mitt, og med hjertet i hånden.... TUSEN TUSEN TAKK <3Besøk av sjarmøren Tordenskjold idag også :)

Og frokosten vår idag var fra Valaker ;) Tusen takk Lisbeth & co, for utallige kaffi, uante menger krem og kjempegod service!

KVELDEN FØR DAGEN - MED HJERTET I HÅNDEN

Jeg er full av følelser, så glad og spent! I morgen er det faktisk min aller siste jobbdag i butikken, Overvåg Ulsteinvik! Jeg har sagt opp jobben min og hvor ferden går videre er fortsatt litt hemmelig, men jeg lover å ta dere med på reisen. Når alt ligger klart , så tar jeg dere med på en utrolig spennende reise i mitt lille og galne bloggunivers! Jeg har lyst å dele mye med dere - og det kommer jeg til å gjøre, bare ikke helt helt enda, men veldig snart! Husker dere at jeg nevnte at jeg møtte en hyggelig mann som intervjuet meg? Det intervjuet kommer på trykk i midten av august og da røper jeg en aldri så liten, men veldig stor hemmelighet. 

Jeg har sagt til dere at jeg starter på ferie i august, men det har nok vært en liten løgn. Sannheten er at jeg slutter i min nåværende jobb. Og mange vil nok undres hvorfor, mange spørsmål følger med en slik avgjørelse, og jeg lover dere å svare på alt, når tiden er her. Men jeg har lyst å si så mye at det er ingen vonde følelser eller noe vondt bak min avgjørelse, kun glede og muligheter jeg omfavner med begge armer - og med føttene godt planta på jorda. 

Men jeg kommer til å savne kollegaene mine så inni granskauen mye, jeg har nemmelig jobbet sammen med verdens kjekkeste damer disse årene på Overvåg <3 

Jeg har blitt så inderlig glad i hver enkelt av dere... jeg har blitt oppriktig glad i disse damene, det er det ingen tvil om... vi har vært et dreamteam sammen hele gjengen, utfylt hverandre helt perfekt. Vi kan le så hjertelig sammen, vi ler så vi går i kne, det er slående kommentarer og spøker som jeg personlig ler av hele kvelden etter at jeg kommer hjem fra jobb! Det er utrolig mye morro med oss, og jeg kan huske at fra jeg startet å jobbe her, så har vi startet dagen med smil og et hjertelig "gomorgen" og en god klem , å bli møtt i døren med åpne armer er en følelse som er veldig god <3 

Sånne små viktige ting som gir oss alle en fin start på dagen. Vi har tatt vare på hverandre og støttet hverandre gjennom sorg og glede. Dere har vært en stor del av meg, i en tøff og litt vanskelig del av livet mitt. Jeg vil personlig takke dere for varme klemmer, gode råd, ord og fine blomster da jeg mistet min kjære morfar og vår kjære svoger... Vi har grått sammen... og trøstet. Vi har lett for å gråte og lett for å le. Jeg kan minnes at vi ler det ene øyblikket, for å så gråte neste øyeblikk, ikke fordi vi er triste, men fordi vi er takknemmelige og bryr oss om hverandre. 

Vi har delt så mye sammen, dere damene har blitt en del av familien min, hver eneste en av dere har fått en helt spesiell plass i hjertet mitt, på hver deres unike måte. Hver eneste en av dere har forskjellige egenskaper og kvaliteter som jeg verdsetter så høyt - minner som jeg vil ta med meg videre i livet, så lenge jeg lever. 

Det er så mange episoder jeg kan le meg i hel av, og de kan ikke forklares, de må oppleves. Min første messetur, mitt første innkjøp, å få lov å velge ut mine personlige favoritter i en stor kolleksjon, så morro! Jeg glemmer ALDRI den gangen vi var i Oslo og jeg holdt på å miste flyet hjem til Florø... jeg hadde en nydelig "bride to be" , min kjære venninne og kusine Anne som ventet på meg for brudepynting tidlig neste morgen i Florø.... og som de laidback skravlehønene vi er, så hadde "sjefå" (det er det Greta kaller seg selv - og jeg også hahaha ;)) og jeg meget god tid, og i det vi kommer til Gardermoen er køen lengre enn lengst! Jeg får panikk og Greta sier til meg: "Ja nå må du bruke smilet og sjarmen din for alt det er verdt!!!" Vi klemmer og takker for turen før jeg starter på kaoset med å bane meg gjennom tusen mennesker i innsjekk... jeg beklager og spør høflig om jeg kan være så snill å få komme fremover i køen da jeg ikke kan miste flyet mitt pga bruden - og det er ingen annen mulighet for å komme seg fra Oslo til Florø denne fredagskvelden!!! Valget er å bane meg frem for å rekke flyet, eller å ringe min kjære venninne og si at jeg rekker ikke frem i tide til å gjøre henne klar for hennes største dag.... valget var enkelt! Og for en stemning!!! Jeg møter så mange hyggelige mennesker i køen, noen klapper, noen roper "ååå så hyggelig, klart det, lykke til og gratulerer!!!!" Alt går som planlagt (bortsett fra at vi ikke fikk vår berømte "wine o`clock" sammen før avreise!) helt til jeg kommer helt frem til innsjekk.... da dukker jeg opp foran en eldre herremann, en amerikaner.... say no more. Han blir så sint på meg og synes jeg er verdens frekkeste! Jeg tar den - det er utrolig frekt av meg, alle måtte jo rekke sitt fly, men han er den eneste som er sur. Sur? Han er forbanna! Og gjett om jeg får høre det... jeg får amerikanske illsinte gloser slengt i ansiktet, jeg beklager og ber han gå foran meg i køen... nope... han har lagt meg for hat og gir seg ikke. I tre lange minutt står han og kjefter på meg, helt til jeg snur meg mot han og sier : "Seriously Sir? Seriously???" Da forstår han at jeg også kan si ifra. Vi rakk begge flyene våre - heldigvis skulle han ikke til Florø.... Og bruden sto klar som planlagt tidlig neste morgen - vakker som få <3 

Min kjære kollega som synes at kaffiene mine fra Valaker ser ut som soft-is, pga all kremen jeg har på ;) Hun som jeg gråter sammen med, over de små fine tingene i livet, vi er like lettrørte vi to og ser verdier i små små ting <3 Min kjære kollega som har lært meg blant annet å dekorere, du lot meg alltid få prøve meg selv, stå på egne bein, men hjalp meg alltid med gode råd når jeg sto fast og spurte etter hjelp. Dine gode råd og din veiledning har vamet hjertet mitt. Dine utrolig herlige kommentarer og latteranfall. Du er limet <3 Kollegane mine som møter opp tidlig på jobb, for å koke kaffi til oss andre som kommer inn døren rett før vi åpner - snakker meg om engler! Min glade kollega som jeg skal dæmle omkapp med en dag, alltid sprudlende og rettferdig - du har alltid en slående kommentar på lager, solstrålen min som jeg har blitt så glad i - det har jeg blitt i dere alle <3 Min kollega som er like gal og lang som meg, du kom inn sent, men godt, og tidlig nok til at jeg rakk å bli så glad i deg også - og de snille barna deres som jeg har møtt og blitt så glad i - flotte barn som jeg har spist is sammen med og lekt gjemsel i butikken sammen med.... Vi har så mange gode minner sammen som er for meg en rikdom! 

Også du da sjefå mi:) Du har lært meg så mye, om så mye! Vi har vist om dette lengst, og vi har knisa og sett på hverandre med øyner fulle av hemmligheter - når kundene våre synes motebloggen er en flott blogg, så har vi sagt at vi er et dreamteam, for det er akkurat det vi har vært. Vi har skapt magi sammen - med blogg og  hundrevis av outfits. Vi har satt oss realistiske mål, som vi har nådd. Det er en tid jeg ser tilbake på med veldig mye lærdom. Vi viste ikke helt hvor dette kom til å ende en septemberdag i 2011, men vi viste begge to at dette kom til å bli en suksess. Og det ble det <3 Jeg vil takke deg for alt vi har lært - av hverandre. Jeg har sagt hva jeg mener, og det har du også, vi har tatt noen høytidlige og uhøytidlige debatter vi to, like forb**** sta begge to, men aldri har vi gått hver til vårt uten å være enige. Vi har skapt magi - sammen, og du har gitt meg den fineste attesten i verden: En åpen returbillett tilbake til Overvåg. Den billetten tar jeg godt godt vare på, om den blir brukt vet jeg ikke enda, men jeg vet iallefall at jeg er utrolig takknemmelig for denne billetten <3 

Det er veldig rart når et kapittel i livet er over, men jeg takker ikke helt for meg enda, jeg kommer til å holde på noen uker til med outfits fra butikken - og det er mye fint i vente så dere kan bare glede dere :) Jeg blir nok å finne i bloggverden i utallige år fremover, men på en litt annen måte enn nå. Når en dør lukkes, så åpnes en annen skjønner dere. Jeg har valgt å lukke min dør til Overvåg, men ikke helt, min dør til Overvåg står alltid alltid litt åpen, fordi her er det hjerter og kunder som jeg har blitt oppriktig glad i. Jeg har knyttet nye vennskap som jeg setter uendelig stor pris på... så den døren lukkes aldri helt <3 

Det blir en spesiell dag i morgen, en rar dag.... og kjenner jeg meg selv rett, så blir det mange tårer, og mye latter.

Og lov meg en ting dere: Fortsett å holde leven i butikken, så mye leven og glede at det smitter over på hver eneste sjel som kommer inn døren <3 Hold så mye leven og spre så mye glede som kun vi kan - dreamteamet <3 

Tusen hjertelig takk for meg! Jeg kommer til å savne dere i massevis Hilde, Kristin, Peggy, MariAnn, Maria, Henriette, Thea og sjefå mi :) 

Ta godt vare på hverandre <3 <3 <3 

 

Livet handler om å gripe mulighetene når de kommer. Grip de med begge armer, men husk alltid å ha begge føttene godt planta i jorda! 

 

 

 

DAGENS HEMMLIGHET // PHOTOSHOOT // ANTREKK OG GALSKAP

Jeg har jobbet den siste lørdagen min på lenge, nå er det andre boller på tapeten - boller som sommer, turer, ferie, sandstrender, familie, bursdagsfeiringer og bare utrolig hyggelige ting. Herregud det er deilig å kjenne at jeg lever!!!! Og det til fingerspissene! Tusen takk til superhyggelige kunder, blogglesere (dere er verdens aller beste!!!) og kollegaer for en kjempekjekk lørdag å minnes, jeg storkoser meg sammen med dere, latter og takknemmelige tårer går hånd i hånd - det gjør kake og sjokolade også hos oss ;) Bloggen holder frem som vanlig, men bare for en liten stund til, men såååå skjer det store forandringer og jeg klarer nesten ikke vente - jeg holder faktisk på å sprrrrrekke av iver - jeg er verre enn et barn på julaften, tusen ganger verre faktisk! Men inntil videre, så blir alt med det "normale" her i mitt uhøytidlige og litt galne moteunivers. Håper dere fortsetter å følge meg i sommer, jeg skal ta dere med på et aldri så lite crazy eventyr og gleder meg stort! 

Legger ved bilder av dagens antrekk, en sniktitt på morgendagens outfit of the week og yndlingshatten, den fant jeg her en dag på Lindex - bytter ut bandet på den til antrekk, elsker hatter! 

Ha en fin lørdagskveld så lenge - jeg spretter noe som starter på C - og det er ikke cognac! Men cognac-krå? DET SKAL BLI ;))) 

HAPPY FREAKIN WEEKEND - LEV TIL FINGERSPISSENE - DET GJØR JEG ;) 

Morgendagens kjole er i boks - det er også morgendagens roadtrip - følg meg på instagram for en søndagstur om dere vil :) 

(H)attitude fra Lindex! 

Jepp, alt det gode kommer fra oven sier de? Alt det gode er faktisk rundt deg, bare du tar deg tid til å se det, kjenne etter - og leve! -og litt bilder for instagram også hører med ;) 

Dagens go`låter er disse foresten: Life is a highway og denne lille rakkeren som jeg ikke er helt lei ennå: 

OH I LOVE FRIDAYS

For en solskinnsdag!
Å tilbringe dagen sammen med gode kollegaer, spise kake til frokost, få fine blomster, komme hjem til familien som har klar grillmat og en iskald en? Det blir ikke bedre fredag enn det altså!

Tusen takk til alle dere som gleder og varmer hjertet mitt, jeg er glad i dere!

Ønsker dere alle en fin helg, ta vare på solstråler, i alle varianter <3

HELLO SUMMER

Det blir lite oppdateringer på bloggen om dagen, men jeg kommer supersterkt tilbake - og det med masse nytt og spennende:)
Men først må jeg ladde batteriene bare litt til - hjertet holder på å boble over!

Når jeg ikke er på blogg er jeg på instagram (sannheten er at jeg ligger langflat på ei strand og gjerne bygger sandslott, så moro det er!)

For uhøytidelige oppdateringer er dere velkomne til å følge meg der om dere vil.
Dere finner meg ved å søke helensaevik.

Nå er håret i tutt, skappelkjole på og jeg fortsetter med kveldsarbeidet mitt - hva det er får dere vite snart ;)

ISKREM // LEGEVAKT // SOLSKINN // WORDS TO LIVE BY

Noen dager er ikke helt som alle andre. Akkurat sånn har de siste dagene vært, familieturer og kvalitetstid sammen, fjelltur, uante mengder iskrem, en prinsesse rett til legen etter knall og fall på sykkel (takk og lov for sykkelhjelm!) og late timer på stranden.
Gode og mindre gode minner!

Jeg nyter iallefall "fridager", finnes det egentlig fridager? Tror ikke det;)

Håper dere har det fint og at dere nyter sommeren i fulle drag!
Ta vare på hverandre <3

THANK YOU

Familyday is my favorite day <3 

SKAPPELGENSER // LOUIS VUITTON // JEFFREY CAMPBELL

Vi tok turen til Ålesund idag for å møte hyggelige mennesker, shoppe litt og superbonusen var at vi fikk være med på Se&Hørs sommerturne og minikonsert med sjarmøren Sverre Eide - snakker meg om svigermors drøm!

Moro for både store og små ;)

Filmer og bilder fra dagen finner dere på min Instagramprofil.

Ekstra bonus var at jeg fant meg dissa altfor tøffe trødene på salg! One happy mama!

Fortsatt god lørdag og en ekstra varm tanke til dere som er berørt av den tragiske bilulykken på Hareid... Stå dere sterke i sjokket og sorgen

HUGH HEFNER KIND OF LOAFERS // BOYFRIEND JEANS // CASHMERE AND SOME PUFFINS!Elsker mine "Hugh Hefner tøsslussler" og at de er knallrosa - (fjorårets og ikke i handelen) 

Kombinert med store boyfriendjeans, en singlet med et fint ordtak på og litt cashmere, så klager jeg absolutt ikke. Livet smiler om dagen og jeg kjenner at energien er på vei tilbake. Hver celle i kroppen min roper "JAAAAA" :)

Denne fine dagen avsluttet jeg sammen med mennesker som betyr mer for meg enn jeg kan forklare ; 4 generasjoner tok turen opp Rundefjellet og ut i lundeura. Her drakk vi kaffi, spiste masse godt og lo oss nesten skakk av lundefuglene! Jeg må si at jeg er meget imponert av både jentene våre, mamma og pappa min, for å ikke snakke om min mormor som er 75 år og har bedre kondisjon enn meg! Jeg tror at det aldri før har vært så mye latter og skravling i lundeura som i kveld ;) Tyskland hysjet ikke på oss heller, takk og lov! 

Ta vare på hverandre og lytt til hjertet - spring på fjellet, det er verdens billigste og beste terapi og trening! 

Legger ved noen artige bilder fra kveldens fjelltur. Elsker lundefugler! Og har du sett stilen på de i det de tar av? Tror jeg ler meg skakk!!!  

"Hi there... nice bootie!" Vet ikke helt hva vi holder på med, men jeg tror det er kaffi og sjokolade på gang ;) 

-og foreviger pappa på film :) 

"Her er de! Galningene fra forrige helg...keep on flying guys!!" 

"Fader ass! Ikke f*** om de virker disse vinga`!" 

"Anyone? Please? Help me?"

Husker dere sørgelige Karius og baktus? De er mye mer sørgelige disse skapningene.... han under her til høgre ser ut som han er helt ferdig, på alle måter.... "om jeg stuper utfor her og ikke åpner vingene.....?"

"Orker bare ikke mer lissom.... er bare helt tom for å si det sånn....."

Så nærme er de - eller vi ;) 

Nå kryper jeg inn i verdens beste armkrok og skåler for oss, for familien, for lundefuglen, guds frie natur, min vanvittig spreke mormor, dere - mine trofaste kjære lesere og livet! 

Tusen takk for en kjempefin tur sammen, elsker dere <3 

Nattens godlåt er denne , enjoy :) 

I LOVE FRIDAYS

To all of my beautiful hearts out there:
HAPPY WEEKEND & THANKS FOR FOLLOWING ME <3

CHANEL CHANEL CHANEL

Ok! Let`s talk about those rings for a minute.

Jeg har vært svak for mange ringer - på alle ledd en stund og gjett om jeg ble superhappy da jeg oppdaget at Chanel kjører på med disse fine detaljene? O`la la laaaa, altfor fint.

Praktisk? Ikke i det hele tatt, men superfint er det! Jeg kjører på med masse ringer- på alle ledd enda litt til! 

Drømmer meg bort litt med dette grasisøse showet.... bare litt til før jeg fortsetter å jobbe, det er mye jobb om dagene, men herlighet så morro ;) Heldigvis er det snart sommerferie og jeg gleder meg til turer både hit og dit! Batteriene skal laddes maximalt denne sommeren. Ta vare på hjertet - alt springer ut ifra det nemmelig <3 

(bilde fra google) 

 

 

SOLSTRÅLER & SNOP

Å starte dagen på bakeriet er ikke så verst altså. Handle litt snop til dagens lunch, vi vet å kose oss:)
I tillegg fikk vi besøk av halve Kazakhstan og jeg fikk tilbud om å spille kamp ikveld - sammen med utrolig lange Kazakhstan'ere, til og med lengre enn lange-meg!

Heia Hødd, håper på seier ikveld!!!

INSPIRATION AKA INSTAGRAM

Når jeg skal koble heeeelt ut, da er det fine ord og bilder på Instagram som gjelder. Her finner jeg så mye inspirasjon om dagen - trippel hurra for Instagram!

Jeg tror Facebook er straks historie... Instagram is the new "it"... Iallefall for min egen del.

TWO TO FOLLOW

Searching for some great blogs to follow?
"The Sartorialist" and "Jak & Jil" are my everyday musthave.

Enjoy and goodnight <3

RAINDROPS KEEP FALLING ON MY SHADES

Så var det denne sommeren da dere... her på vestlandet lar den iallefall vente på seg! 

Det har regnet nonstop siste dagene, vinden uler rundt hushjørnet og jeg må innrømme at jeg blir litt vërsyk av hele opplegget. Men jeg fortviler ikke, jeg sier som i fjor: Sommeren kommer i august - for da har jeg ferie nemmelig ;) 

Det blir ferie tur på oss, først skal en stor bursdag feires sammen med hele familien, det blir både hotell og tur i skog og mark, gleder meg som et barn! Deretter har vi planlagt en kjærestetur, både hit og dit ;) Elsker å dra på tur med min kjære, da spiller det faktisk ingen rolle om det høljer ned - vi vet å kose vårs uansett. 

Det er litt feriemodus på bloggen om dagene og det er fordi jeg holder på med alt annet enn blogg, tiden min strekker ikke helt til, men jeg koser meg gluggihjæææl og gleder meg til å dele alt med dere! Bare ikke helt ennå ;) 

Nå setter jeg nesen ned i noen mail og en kaffikopp, magehuset er fylt opp med en stor stjernekopp havregryn og rosiner - akkurat som jeg spiste da jeg var bare en meter lang:) 

Ha en fin tirsdag dere, håper dere koser dere på ferie i inn og utland og at dere har sol sol sooool :) 

 

Ta vare på hverandre og dans i regnet - det har jeg tenkt å gjøre! 

INSTAHOOKED

Last days @instagram!

Beautiful armcandy - what happened to "summer"? - you are so beautiful - true word!

Happy monday to all of my wonderful followers

SOME SHADES OF GREY

Søndagens detaljer!
Nå venter kino og godteri, mammahjertet gleder seg:)

Fin søndag dere

DAGENS PHOTOSHOOT, DAGENS ANTREKK & DAGENS OTER!

Om jeg fikk fnatt under photoshooten i dag? Dobbel-sjekk!!! Ikke langt fra beina mine sprang denne lille rakkeren og jeg ble overivrig og hoppende glad, før jeg ble kvalm av redsel, faktisk! Tror oteren ble enda reddere meg da 182 cm satte i et hyl som gikk i en tralt som "EivindsjåsjåsjåsjåsjååååoooæææææææasjhHJELP!!!" "Nei nå gir vi oss, nå henger ikke klærne på meg heller..."

Men jeg holder maska...

Slipper veska også, bare for å demonstrere at jeg har fått nok av både bilder og oter... 

Done! Jeg vil ha kaffien og sjokoladen min ;) 

Ønsker dere alle en kjempefin lørdagskveld, her lukter det hjemmelaget pizza, håret er i tutt og jeg har tatt laaaanghelg som varer helt til onsdag, og onsdag er det jo lillelørdag igjen, så det betyr at det er tett på helg igjen, halleluja :) 

Ta vare på hverandre <3 

 

SLITEN BLONDINE? CHECK

"Jeg blir med jeg også!!!"
Akkurat passe kjepphøy... Etter et års fjellgeit-tørke, bestemte jeg meg for å bli med mine kjære på Rundefjellet i kveld.
Akkurat passe sliten etter en dag som startet med "Helen! Du har forsovet deg!".... Say no more!

Jeg LÅ på fløyta hele veien fra lyckliga gatan til Ulsteinvik i dagtidlig, kjeftet så høyt på en tysk registrert bil foran meg at jeg sverger at dama hørte meg gjennom stål og metall! Og jeg mener det: Må dere ligge i 50 km/t (35 inne i tunnel) og midt i veien...så får jeg snart hjerteinfarkt!!!

Jeg trodde at dette kom til å bli en fredag jeg ville hake av i glemmeboka, men takk og lov for kollegaer som sprer glede, og ikke minst to utrolig kjekke blogglesere som jeg fikk møte i dag, tusen takk!!! Så fredagen ble en veldig hyggelig dag selv om jeg startet den helt karankas!

Jeg mumler noe som ligner på "vi kunne kjørt to km nærmere der vi går opp stien til fjellet kjære....?!"
Og på vei opp er jeg stillere enn mus! Jeg tror faktisk aldri jeg har levd en så stille halvtime i mitt liv... (Jeg skravler når jeg sover også!) jaja, bortsett fra pusten min da, som høres litt ut som en krysning av en sekkepipe og en hval... (Begynn aldri aldri å røyke!!!!) så er jeg innmari stille, så stille at min kjære må snu seg flere ganger for å sjekke at jeg faktisk er oppegående. Jentene våre OG min kjære, de er lette på foten de, skravler og ler. Jeg klynker frem noe som ligner på latter innimellom, prøver så godt jeg kan å være med på moroa ;)

Takk Gud for skodda tenker jeg, da ser jeg ikke hvor langt det er til toppen...men ber en stille bønn om at når jeg først er på Rundefjellet og skal få se lundefuglen på nært hold, la det da for Guds skyld være klart og solskinn på toppen??

Nope! I det vi kommer opp ser jeg 10 meter foran nesa mi, men jeg er vanvittig glad og stolt over å ha nådd toppen UTEN pustepause, så jeg er i superhumør og jubler "I'm on top of the woooorld!" Sånn føles det iallefall!
Jeg er så glad at mitt humør smitter over på en italiensk familie med tre nydelige barn, vi står der og snakker sammen en liten stund og de forteller at dette er andre gangen de er i Norge for å oppleve Runde og lundefuglen. "Makan! Nå MÅ du der oppe sørge for litt solskinn!" Håper han der oppe hører meg, om ikke for min egen del, men la nå italienerene få se på utsikten?
Og det er en magisk stund der oppe (på Rundefjellet ja) for i det jeg har sendt en liten moralpreike oppover, så forsvinner skodda og det åpenbarer seg en utsikt som tar pusten fra hele Tyskland, Italia og oss 4 fra Norge.
Jeg kan ikke tenke meg noe vakrere sted i verden enn akkurat her!
Stemningen er rett og slett magisk! Jeg ble så glad at jeg hadde lyst å hoppe opp og ned, klappe i hendene og rope "jaaaaaa" , men jeg lot være... Siden Tyskland sa "sssshhhhh!" hver gang nikotinlungene mine slo frem.

Jeg får foreviget de rareste lundefugler, jeg vet faktisk ikke om noen snålere fugler enn disse! (De liker ikke koma-blanding!)
De ser ut som de bærer all verdens sorg på ryggen sin, og i det de tar av og flyr... Jeg lar Tyskland være Tyskland og skratter høyt og hjertelig:)
Se bare på han under her på første bildet. Jeg sverger på at jeg hører hva han tenker! Og ja, jeg ser ut som et barn på julaften på det ene bildet... Superstolt!

Sliten blondine til venstre... Lundeura til høgre!

Sånn en flott tur!!! Jeg er så glad for at jeg ble med mine på fjelltur og har fått blod på tann!
Jentene var så flinke! En av de snudde seg bak til meg og sa under turen opp: "Mamma, jeg synes du er faktisk veldig flink å gå i fjellet jeg!" De ordene ga meg litt ekstra bensin altså;)

Søndag tar jeg på meg fjelltrødene igjen og setter meg på ei fjellhylle blant tyskere og italienere igjen, komablanding i lomma og med ordentlig kamera... Der skal jeg sitte til lundefuglen tar meg!

Tusen takk for en utrolig fin tur. Elsker dere
(Er fortsatt ikke overbegeistret for tyske turister, men jeg går meget godt overens med de om vi møtes på fjellet... Litt verre å møte de i trafikken!)

TODAYS FUN

Jeg elsker dager som dette - treffe hyggelige mennesker for ett intervju (kommer på trykk i august og gleder meg til å dele det med dere)  holde litt leven og avslutte kvelden sammen med bestevenner! 

Jeg føler meg rik som er omgitt av positive mennesker - det er det beste jeg vet, "Ja mennesker!" Det burde finnes mange flere - dagens oppfordring ;) 

Fortsatt fin sommerkveld dere og ta vare på hverandre, det gjør vi <3 

 

 

KVALITETSDAG

Hyggelig intervju med kjekk kar, check!
Kvalitetskaffi, check!
Kake i magehuset, check!
Todays outfit foreviget, check!

SO MUCH INSPIRATION

INSTAGRAM er en super inspirasjonskilde og avkobling i en hektisk hverdag.

Har dere noen fine tips om hvem jeg bør følge så tar jeg gjerne i mot tips:)

Ønsker dere en fortsatt fin - hvilken dag er det?!? Onsdag!

Denne fine sangen går på repeat hos meg i dag, og jeg er helt alene hjemme as we speak og synger så høyt at naboene kanskje hører meg ;) Sånn er det her i gata hos oss, mye god og høy musikk om sommeren, godt det er et stykke mellom husene ;) 

 

INSPIRATION AKA KIM KARDASHIAN

Oversized pants, a tank-top, black pumps and maybe a beige blazer.... top it off with a little piece of Chanel and You are good to go!

Absofreakinlutely love it.

Så enkelt og så fint! 

Håper alle mine lesere har en fin sommer- her holder vi på å blåse bort og det regner vanrett om dagen, men jeg har tro på at det fine sommerværet er rett rundt hjørnet , kanskje det kommer i august da jeg skal ha ferie? Det er lov å håpe :)  

 

Ta vare på hverandre <3 

 

 

NO CAMPING HERE MR. SMART ASS

I Lyckliga gata`n, kan det til tider råde en total fred. Sånn var det i går. Barna i gata kosa seg fra morgen til kveld, voksne drakk kaffi og spiste muffins på lekeplassen, livet var ganske så fredelig her i gata vår, til kvelden inviterte vi familie over for å nyte reker til kveldsmat, kosa oss ordentlig og freden var ganske total....

Helt til en ordentlig "luring" (les not so much a smart ass) kommer kjørende opp veien vår etter midnatt. Så sant du ikke heter M... eller S... og er ute i ærendet "mission deer", så slår jeg full alarm om det kommer en bil opp veien etter midnatt. Er bilen registrert med utenlandsk nummer - You do the math honey, you do the math..... Her i gata beskytter vi hjemmene våre og hverandre. Her i gata slår vi ring om hverandre. Ferdig snakka!

Luringen får panikk og snur midt i veien i det han forstår han er oppdaget, kjører så pass ut i grøften at han nesten ikke kommer seg herifra. Blir jeg irritert, så handler jeg raskere enn raskest og jeg har aldri vært redd for å ta en konfrontasjon ansikt til ansikt (noe flere får erfare på livets vei!) så jeg setter meg i pappas bil og roper høyt "hvordan virker dette hel**** da?!?!?" (Pappa har noe mer fancy bil enn pajja mi) Men bilen starter og jeg legger meg på hjul etter luringen, innhenter han akkurat tidsnok til å stoppe han før han når hovedveien igjen! 

182 cm, med håret i tutt, shorts, lester og slippers... hopper jeg ut av bilen, full av adrenalin og ber mannen bestemt om å komme ut av bilen for å snakke. Hvem som er "luring" nå kan diskuteres, jeg er alene med en utenlandsk mann, jeg har ikke tlf og han er tydelig sint og nervøs! Men mannen har virkelig møtt feil dame å bølle med! Jeg har bestemt meg for å fortelle han hva jeg mener om oppførselen hans. Og det gjør jeg, på bestemt og flytende engelsk! 

"Øøøh are you a policewoman?" Spør han meg. "Well maybe I am!" er svaret han får. Tenker i mitt stille sinn "policewoman for crying out loud? Nei jeg er bare ei illsint og veldig lang dame i slippers, ei som ikke er redd for å stoppe hvem som helst som kommer uønsket på besøk til meg etter midnatt !" Mannen nekter å fortelle meg hva han gjorde ved huset vårt og er superstressa. Jeg titter inn i bilen og ber han om å få navnet hans. Fortsatt ingen respons med luringen, han fomler frem noe om at han er på telttur. Ok luringen, da forteller jeg han at er du på telttur i Norge, så camper du ikke ved et hus, og aldri etter midnatt. Da camper du i fjellet eller i marka. Ferdig snakka! "Telt-tur my ass!" sier jeg høyt til meg selv i det jeg setter meg i bilen og kjører tilbake for å ringe politiet. Noe sier meg at denne mannen ikke har rent mel i posen, så det ender med at mine foreldre og jeg setter oss i hver vår bil og tar turen for å se om luringen er forduftet. 

Hva finner vi? Han har parkert bilen sin på en avstikker lengre borte i bygda. For de aller fleste som kjenner området er dette kjent for å være et område der ingen parkerer - jaja kanskje om du skal kline i bilen eller noe lignende. Vi parkerer akkurat passe langt unna til å få med oss hva han foretar seg. Vi venter og venter... jeg googler forskjellige ting på finn, vi lytter til p4 og det går med en del marlboro tilsammen... stemningen er meget god, samtidig som den er meget intens. Hvem er denne mannen som ville campe ved huset vårt, som nekter å gi meg navnet sitt, som blir rimelig stressa da jeg stopper han og det første han spør meg er om jeg er politi? Vi ler og sier at om dette faktisk er en turist, så har han iallefall smertelig fått erfare at i Norge camper du ALDRI i tomta vår, i Norge sniker du deg aldri inn på privat område etter midnatt for å så stikke av på to hjul etter at du blir oppdaget! 

"Der går han!" Vi oppdager at mannen, i svarte klær har gått ut av bilen og er på vei mot byggefeltet. Vår første tanke er at nå har han gjemt bilen og skal ha seg en runde for å gjøre sin research. Pappa stopper han og spør han om han kan hjelpe han med noe. Etter mye om og men kommer det frem at mannen har nå kjørt seg totalt fast, han kommer ikke av flekken og trenger hjelp. Mamma og jeg holder oss trygt i bakgrunnen, ler så vi griner om dette FAKTISK er en turist, så har han fått et lite hyggelig første møte med oss i Lyckliga gata`n. Faktisk kjenner jeg at jeg er litt redd for at mannen kommer til å overfalle meg om han ser meg igjen. Pappa ber meg komme for å forklare luringen at han trenger mer hjelp enn vår firhjulstrekker for å komme seg derifra, og har du sett på reaksjon i det luringen ser at det er 182 cm med sinne som kommer i mot han!! Jeg rekker ut hånden og vil presentere meg ordentlig, forklarer at jeg skal være oversetter, så han forstår hva som nå vil skje. Luringen fnyser til meg og har absolutt IKKE tenkt på å ta meg i hånden. Han sier til meg: "It`s YOUR fault that I am standing here. Your fault!" Å nei gutten min tenker jeg - plutselig synes jeg litt synd på han. At han har kjørt seg fast på skjulestedet sitt, det er så langt i fra min feil som det overhodet er mulig. Den må han lengre ned i gjørma med! Jeg foreslår til pappa at å lar vi luringen stå fast her til politiet kommer, nå får luringen campingen sin som han var så ivrig etter. 

Mellom telefoner med politi og kranbil, spør jeg han om han vil samarbeide, det vil han gjerne, så lenge han slipper å ha kontakt med politiet . Ringadingdingdobbelding!!!!! Well then..... luringen sier at han må og bør sove... ja det bør du, tenker jeg i mitt stille sinn. Vet ikke helt om jeg synes mest synd på han eller om jeg synes han er en komplett idiot. Litt begge deler. Jeg gir han et høflig innføringskurs i hvordan du camper i Norge. Jeg forklarer at dersom du er utenlandsk og kommer opp til vårt hjem etter midnatt og stikker av i det du blir oppdaget.... "then we chase You down!" Jaja, kanskje vi ikke har for vane å chase de helt ned i gjørma, for the record:  noe vi heller ikke gjorde, da luringen og jeg kjørte hver vår vei etter konfrontasjonen... men vi lar de aldri komme seg avgårde uten å ha konfrontert de OG kontaktet politiet. Det er ikke første gangen vi har utenlandske biler på tukt i bygda vår skjønner dere.

Vi ønsker luringen "good luck" og drar derifra, etter at veldig hyggelig ungdom har stoppet for å spørre om vi trenger hjelp. Ungdommen vår her er så fine mennesker, tusen takk! 

Om luringen fikk natten sin i telt eller i arresten er for meg helt uvist og ganske uintressant, men han vet iallefall at her i lyckliga gata`n , her er det "NO CAMPING! Unless You wanna say goodnight to the police before You go to bed!" 

Konklusjonen etter en innholdsrik mandag?

"Family that eat shrimps and muffins together, they chase together!"  

OFF WE GOÅ gi noen du er glad i en stor blomsterbukett, det er noe vi burde gjøre oftere :) 

Tusen takk mamma og pappa, for at dere er alt dere er, for meg, mine og mine søsken. Vi elsker dere! 

Nå løper vi ut døren for å forevige et nydelig antrekk fra Marc Cain, vi må finne en smart location pga enorm vind i dag! Off we go!!!! 

Senere er det Herøyspelet, Kongen ring og jeg gleder meg som et barn til å se vikingmusikalen i havgapet, uten å ha sett en eneste øving - første gang på 20 år tror jeg!!! Tvi tvi godtfolk <3 

Ukens outfit kommer til kvelden - først photoshoot og Kongens Ring <3 Livet smiler :) 

 

 

GRÅT OG LATTER - HÅND I HÅNDDagen så langt har bydd på en verdig og flott begravelse, fine timer sammen med familien, mange gode klemmer og tårer. Når Elise synger "You raise me up" ... når vår kjære Jens Prest taler direkte til hjertene våre om livet... da er det ingen vits i å prøve å holde tilbake tårene og skulderen til min elskede er god og trygg å gråte på....

Tusen takk for dagen så langt og stå dere sterke i tiden som venter dere <3 

Til kvelden blir det en kveld jeg ikke kan forklare hvor mye jeg gleder meg til. Gråt og latter går hånd i hånd, akkurat sånn er livet.

Gammel kjærlighet ruster aldri - det skal to søstre av hjertet sette standaren for i kveld <3 

 

 

MED HJERTET I HÅNDEN

"Koma-blanding!" Nei, det fungerer absolutt ikke sånn at du går i koma.. heller den rake motsetningen av koma vil jeg si. Det er dette idrettsutøvere (i denne husholdningen: ekstreme fjellklatrere, les igjen: det er IKKE meg det er snakk om... jeg hadde vel tett på pusta om noen tok meg med på en ekstrem fjelltur!) putter i munnen for å få energi under harde fysiske påkjenninger. Jeg fant posen jeg... og den er snart tom... Nøtter, sjokolade og rosiner. Perfekt sammen med et glass rødt - som også sies å være godt for hjertet. Et glass er vist nok bra for hjertet, to er ikke så bra, tre er bare dumt. Faktisk. 

Ikke vet jeg helt hvor jeg starter, men hjertet renner over, og da er det på høy tid med et hjertesukk igjen.

Dagene flyr i fra meg, og jeg skulle hver eneste kveld (les natt) ønske at døgnet hadde bare litt flere timer. I det jeg kryper under dynen, langt over midnatt, heller nærmere når solen står opp igjen, så sier jeg: "Hærrlighet kor godt det e å legge sej, ka ej ikkje gjer ditte oftare for?!" Jepp. Lakenskrekken er intens for tiden, jeg skal være den første til å innrømme det. Kanskje har det noe å gjøre med at det er sommer, eller jeg rett og slett elsker å leve, så jeg har ikke lyst å sove bort den lille tiden jeg har fått tildelt? Nei, jeg har jo fått litt vett etter 34 år på baken, så jeg vet jeg må sove, men akkurat nå, så er øynene på vidt gap pga altfor mye "koma"-blanding. Anbefales ikke etter barne-tv. 

Jeg har hatt en utrolig fin dag, jeg har storkosa meg på jobb, spist nydelig middag og drukket kaffi med familien min, en perfekt dag når jeg tenker meg om. Jeg føler meg utrolig heldig, på veldig mange måter! Jeg har fortalt mennesker som betyr utrolig mye for meg at de er en viktig del av livet mitt, fordi jeg mener at sånne ting må vi si, det er viktig å fortelle hverandre når vi setter pris på noe eller noen. Jeg er så heldig som har så gode mennesker i livet mitt. Noen ganger blir jeg så redd at jeg skal aldri våkne i morgen, og ha glemt å fortelle de jeg er glad i hvor mye jeg setter pris på de! 

Jeg er virkelig en livsnyter, til fingerspissene! Jeg kan sitte i bilen på vei til jobb.... jeg er dama-i-pajeroen-pittelitt-over-fartsgrensa-som-tuter-på-tyskerene-som-alltid-må-ligge-midt-i-veien-i-altfor-liten-fart-med-røyk-og-kaffi-synger-av-full-hals-strekningen-fosnavåg-ulsteinvik-mellom-klokken-0925-og-0950. That`s me! Well, der sitter jeg og elsker livet, hater turister som ikke kan komme seg av veien, ler, kjefter, og plutselig så gråter jeg, i ren takknemmelighet over noe så enkelt som livet. Det kan være noe så tullete som at jeg ser en andefamilie på tur, eller en bestemor som venter på bussen.... Om jeg er gravid eller i overgangsalderen og full av hormoner? Ikke vet jeg, jo jeg vet at jeg iallefall ikke er gravid (!!) jeg bare elsker livet kommer jeg plutselig på, og kommer sangen "forever young" med Brandie Carlile på spilleren? Ja da er det tett katastrofe om jeg først er i DET hjørnet. Da renner tårene. Ikke fordi jeg er trist, men fordi jeg er takknemmelig for at jeg lever og at jeg er frisk! Noen spurte meg om jeg kunne ha spørsmålsrunde på bloggen min, sånn at dere får lære meg litt bedre å kjenne... jeg svarte nei... og ler av meg selv akkurat nå! Spørsmålsrunde er unødvendig, mine "med hjertet i hånden innlegg" leverer absolutt alt om hvem jeg er... Gørrsentimental kvinne, men godt humør altså, tidlig i 30årene. Billmrk: Elsker livet! 

Men den siste tiden har det blitt lite eller ingen blogging, jeg har gått litt i feriemodus, selv om jeg ikke starter på ferien før om en liten mnd. Men så har jeg ikke hatt lysten til å blogge heller for å være helt ærlig. Noen dager er bare ikke så morsomme som andre, og den siste uken har vært litt sånn. En snill tante har gått bort, du kjenner på smerten over at noen du bryr deg om er i en intens sorg... du blir minnet på de tidligere dødsfallene i familien dette halve året, og tro meg, vi har hatt klippekort i kjærka! Det var tilslutt sånn at minstemor i hjemmet sa: "Mamma! I neste begravelse SKAL jeg sitte på gangen! Jeg orker ikke flere begravelser!" Ja jentene mi.. kunne mamma beskytte dere mot all smerte, så hadde jeg gjort det, men sånn er nok livet. Vi mister noen vi er glad i, vi må takle en sorg som virker helt total. Vi må stå oss sterke. Vi må og vi skal møte motgang. Motgang, sorg, smerte, alt dette gjør oss til sterkere og bedre mennesker. Det tror jeg!

Dette halvåret har vært viktig for meg, jeg har åpnet øynene og sett at jeg lever kun èn gang, livet kan dessverre bli tatt fra oss så altfor raskt. Den eneste garantien vi har, det er at om vi tror på en bedre morgendag, så har vi gjort vårt aller beste. Og jeg tror, eller jeg vet - jeg vet at dagen bringer meg aldri mer enn jeg kan bære, og jeg vet at med hjertet på rett sted, så finnes det ingenting i verden jeg ikke kan takle. Motgang gjør oss sterke, jeg har iallefall lært at selv om de jeg er glad i dør, så er de fortsatt rundt meg, bare jeg kjenner etter. Og hvor takknemmelig jeg er for det? Evig! Selv om jeg savner så jeg holder på å rivne, så holder jeg hodet hevet, ikke for høyt (da går jeg bare på en kjempesmell) men akkurat passe høyt til å beskytte meg selv og de jeg er glad i. Akkurat passe høyt til å være menneske og medmenneske. Jeg tror jeg kanskje har funnet en gyllen middelvei. 

Jeg har det siste halvåret valgt bort og lagt til. Er livet egentlig et matematikkstykke? Noen ganger føles det slik. Vi skal få dagen vår til å gå opp. Men hva er det vi stresser med... Har vi hastverk egentlig? Vi glemmer jo å leve! Vi haster oss gjennom dagene for å komme i mål med dagens gjøremål. Hvilken idioti! Jeg tror vi må stoppe opp litt igjen og kjenne etter hva vi ønsker å utrette denne lille tilmålte tiden vi har. Jeg har tatt valg som er viktige for meg og for mine. Av den enkle grunn at jeg lever bare en gang her på jorden og jeg akter å gjøre det jeg synes er best for mine og meg selv, hver eneste dag. Jeg skulle helst leve evig her på jorden om jeg fikk velge. Jeg har så mye på hjertet, jeg har så mye jeg vil gjøre! Om helse og humør består, så blir jeg en særdeles gammel skrullete dame - med blogg!!! Jeg slipper ikke taket i livet, tro meg. "Life is a short trip...." synger Carlile. Hun har rett. Faktisk. Jeg skal leve hvert sekund og gi blaffen i matematikken.

Jeg har fått så mange fine mail denne uken, og jeg har lyst til å takke dere alle med noen ord fra hjertet. Jeg er først og fremst så utrolig ydmyk over tillitten dere viser meg, ved å dele personlige historier og opplevelser med meg, jeg tror ikke dere helt vet hvor mye dere rører meg med ordene deres. I kveld satt jeg meg rett ned og gråt.... En mail jeg har fått betyr mer enn jeg kan forklare! Når et menneske takker meg, lille lille meg, for livet sitt.... da blir det utrolig sterkt for meg, og jeg skal ærlig innrømme at jeg foldet hendene i en stille bønn. Hvordan kan jeg få takke deg? Min takk vil være en klem, jeg tror at en klem kan si mer enn ord, om jeg er så heldig at jeg møter deg en dag. 

Jeg kan kanskje være et forbilde når det gjelder mote og humør, men når noen takker meg for livet sitt... da betyr mote og humør niks nada nothing! Livet!!! Jeg som elsker å leve, jeg elsker hverdager og festdager, jeg elsker ekte mennesker som gir av seg selv, jeg elsker familien min og vennene mine... selve livet! Nei nå tørker jeg en tåre igjen (mange faktisk OG har tatt en røyk - begynn aldri å røyke!!! Hvor var jeg....) Når noen takker deg for inspirasjon og hverdagsgleder, da gråter jeg av takknemmlighet, men når noen takker meg for livet, da gråter jeg av både medlidenhet og takknemmlighet. 

Jeg håper at alle mine lesere vet at akkurat DU som leser dette er så viktig for så mange! Om dere synes livet er vanskelig til tider, så tro meg; morgendagen blir litt bedre. Jeg kan aldri love dere at den blir helt bra, men jeg kan love dere at om dere står opp med den innstillingen at i dag skal jeg gjøre noe positivt, da vil dagen din bli bedre enn gårsdagen. Ha tro på deg selv, vit at du betyr noe, vit at du kan gjøre en liten forskjell. Ikke la mennesker som er egoistiske ødelegge dagen din, ikke la misunnelse tråkke på deg, ikke la janteloven regjere, vit at nettopp du er helt spesiell. Gå ut og se på verden med nysjerrige øyne, pust og kjenn etter hvordan verden lukter. Smak, føl, lytt... lev hvert sekund av dagen din. Jeg kan ikke love deg at den blir fri for smerte, men jeg kan love deg at den blir litt bedre enn gårsdagen.

Jeg tar fatt på min morgendag med ydmykhet. Det er begravelse og jeg gruer meg til det... men jeg vet at jeg vil mestre det. Det blir mye tårer, mange tanker, mange varme klemmer. Men etter endt dag, vil jeg være rikere, fordi jeg mestret en vanskelig dag. Må din dag bli veldig fin, ta vare på deg selv og de du er glad i <3 

Livet, selve livet. 

 

Snille tante Britt, fred over minnet ditt og på gjensyn <3 

 
 

 

SELVE LIVET

Alt jeg har lyst å si om denne dagen er TUSEN TAKK!

Nå tar jeg natt, tror jeg.

Økonomikvarteret i kveld er det villeste, kjekkeste, beste og galneste i historien;)

Ferdig snakka;)

LITTLE CUTIES IN MY MAILBOX

Så fint det er å hente posten også oppdage at det ligger Chanel-skatter der og venter på meg.

Min favoritt på kyssetruten, nydelige små parfymer og en mascara fra Chanel... Helt perfekt start på dagen det:)

Tusen takk

TODAYS STYLETil alle mine trofaste lesere: tusen takk for at dere titter innom og beklager at her ikke er så mange oppdateringer - det skal bli bedre når vår herre skjenker døgnet litt flere timer;) 

Nei, jeg har mye å gjøre om dagen, så derfor lite oppdateringer, men dere kan følge meg på Instagram om dere ønsker - der skjer det litt mer om dagen ;) 

Ta vare på hverandre så lenge, det gjør vi - og jobber jobber jobber, men moro er det! 

 

MITT INSTAGRAM

X antall kopper kaffi, et inspirerende møte med en veldig kjekk kar og en pust i bakken?

Check!

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits