HelenSaevikFashionBlog » Helen sier ting hun ikke bør si

Helen sier ting hun ikke bør si

NARKOTIKA SA DU?

Jeg er mamma. Til to små jenter som ennå ikke kan stave ordet narkotika engang, men tro meg: Dagen kommer da de to også vil bli tilbudt narkotika. Og når den dagen kommer, da akter jeg å ha nok i baggasjen til å kunne rettleie og hjelpe, gjøre mitt beste når det gjelder forebyggende arbeid. Prøve å gjøre det jeg kan. Mer kan jeg ikke gjøre. Men jeg har ikke tenkt å ha skyggelapper. Narkotikamiljøet i Herøy, Sande og Ulstein er mye større enn du tror! 

Det skal også sies at det er ikke mange årene til våre to små håpefulle skal være med mamma og pappa til Oslo og Skippergata 14. Her skal jentene få være med en hel dag å dele ut magasiner til de narkomane, de skal få sitte tilbords med de mest hardbarka rusavhengige Norge har. De skal få høre livshistorier så triste at de gråter seg i søvn. De skal få se, høre og føle på kroppen hva narkotika VIRKELIG gjør med oss. Og vet du? Det starter helt uskyldig, du tenker at du har full kontroll. Jeg kan si deg en ting:, DU har ikke kontroll, narkotikaen har kontroll.

Jeg har sittet til bords med disse flotte menneskene, drukket kaffi og spist suppe. Ikke fordi jeg selv er narkoman, men av den enkle grunn at jeg bryr meg om disse hjertene. De er faktisk AKKURAT som deg og meg. Ikke tro at du er noe bedre menneske, du er dessverre ikke det. Du har bare tatt litt andre valg enn de, men du er ikke ett hakk bedre enn de, uansett. 

Dere kan si hva dere vil... kanskje du fnyser og tenker "det skjer ikke meg/oss, mine barn kommer ikke til å havne i miljøet..." Om du er så trangsynt at du tror at dine barn aldri vil bli tilbudt narkotika, så må jeg dessverre si at da må du ta av deg skylappene dine. umiddelbart. Jeg skal love deg at akkurat dine barn vil før eller siden komme i kontakt med narkotika, enten direkte eller indirekte. Det er den harde sannheten. 

Ta turen til kulturhuset i kveld og opplev historien til en som virkelig har kommet seg langt her i livet. Eksnarkomane Gard er en mann jeg har en enorm respekt for. Kom og hør hans gripende historie, hvordan det startet, hvordan årene som tungt belastet narkoman virkelig var og hvordan han har greidd å komme seg ut av narkotika- helvetet. Foredraget starter klokken 1900. Håper jeg ser deg der. 

Legger ved et før og etter bilde av Gard som jeg er så heldig å ha fått lov å låne. Tusen takk Gard. Jeg er stolt av deg og du er virkelig en stram flott kar som nye Gard.

JEG HAR UENDELIG MED RESPEKT FOR DEG!!!!  <3 

 
Se på meg

Se på meg bak tomme øyne og hul latter, bak steinansikt og likblek hud, innenfor sammenbitte tenner og en døende kropp, innenfor bedøvede tanker og de stumme skrik i natten. 

Se på meg bak den sylskarpe nål og de mange sprøytestikk, bak de falske gleder og min erkjennelse om tap, innenfor en utslitt kropp som rister, og abstinensene som river nådeløst, innenfor en sjel i oppløsning og et helvete av et liv.

Se på meg, på innsiden av alt, der alt nå er dødt, helt isende kaldt. Se mitt ødelagte liv. Se på meg. 

Veien hit trenger ikke være lang. Det kunne like gjerne vært deg. 

Rikke. 

 

 

MØT LAURA!

For å si det sånn! E`, e e søstre til ho Gudrun! E e kjent som "lange-Laura", eller "vaske-Laura" e navnet e går under hos gamle kollega`! E, e har vaska på Fabrikken FF siden 1975, steike det, dere skulle sætt me den tia, da var det itse få av karane som plystra ette me skal e bare si dere! Men så har jo åra gjort sitt da... Men om e skal si det selv, så ser itse e så værst ut pr dags dato.

E har lyst å dele nåkken bilde me dere fra hælga, dere skjønna det at ei skreppe bort i gata her hadde altså samla hele gjengen fra gamlefabrikkæn, og e hadde itse anledning til å delta på hele fæsten, men e tok me en tur innom og hilste på gjængen - skal si dere det, gjengen har itse forandra se en dritt engang! Jaja, det kan foresten være at puppene hadde sege liiiitt lengre ned, men bortsett fra det, så va det jammen me samme skræppene som satt der i sofa`n å skratta så e trudde de hadde tissa i trusa. Stæike for en gjæng altsååååå! 

Tok me altså ei stille stund på verandaen før e dro da, sto jo der og tænkte litt over gamlegjengen på FF. Og for å si det sånn, dinna gjengen som jobba der før i tia, de e itse riktig kloke nåkken av de. E skal bare si dere det, at damene på FF holdt så mye spetakkel, at e e stæike overraska over at de aldri fikk sparkæn! Det hadde itse våre idag de kunne ha gjort det, det skal e jammen me si! Da hadde de såtte på første palle, sendt ut Skinnes-leia me kun bomullsdåtta i ørene og en spole til å ro me! 

E e foræsten plaga litt me det samme som ho Gudrun, søstra mi. Vi e like gla`i å ta oss en knallert. Også e d jo inkontissnensen da... Inkontissnens, trur e d hete. Inkosstinens? Inkontissens. Jaja, samme pokkern, det e iallefall kaldt i skrittet, men e ser itse en dritt pga dinna silikonen e tok på 80 tallet... 

Jaja damer! E hørte det at ho motebloggeren i Lyckliga gata hadde tettpakka program i uka som kommer, e tror e tar å ringe ho å spør om ho trenge vaskehjælp... Stæike det altså, kan jo være det at e kan tjene me nåkken lappa såpass e får fjærna de puppane. Nå e de pinade iskaldt i skrittet igjen... For å si det sånn, e, e anbefale itse silikon. Det e mye bedre å være som en e!HELEN SIER TING HUN IKKE BØR SI


Jeg kan ikke dy meg å være brutalt ærlig! Noen timer på Volda sykehus er historie - takk og lov.

Og dette er ikke personlig kritikk mot noen av dere som jobber her, men generell kritikk av helsevesenet!

Vi vet å gjøre det beste ut av enhver situasjon - også idag. Vi holder litt leven, ler og skravler om både hjerteinfarkt og det som verre er.
Gjør det aller beste ut av den uendelige ventetiden... Vi kosær vårs på tur!

Men når jeg sitter og ser på at en gentleman i 80 årene blir plassert på en DO-STOL for at vedkommende på vakt ikke gidder å hente han en ordentlig rullestol?? Til opplysning står der to fullt brukende rullestoler i gangen, jepp, de virker helt perfekt - da tar jeg bladet i fra munnen og roper ut i all offentlighet at vedkommende OG andre ansatte som tydeligvis fikk med seg dette, dere burde skamme dere!

Den gamle mannen ymtet forsiktig til oss på venteværelset at han ville over i en annen stol - av den enkle grunn at han satt vondt - Hell yeah I don't blame him og gudene vite hvor lenge han satt der før vi kom!
Min kjære spør umiddelbart mannen om han kan få hjelpe til og mannen er glad han komer over i en stressless..
Men så kommer de for å hente herremannen for videre utredning...

De plasserer han trygt i do-stolen igjen og ruller avsted for å ta EKG, blodtrykk og etc. Jeg holder på å sprekke i rommet ved siden av!
Her sitter mannen fortsatt på do-stolen og blir utredet. I gangen står det fortsatt to ledige rullestoler...

Kunne det falle dere inn at ikke bare er det en særdeles ubehagelig stol å sitte på (jepp, kjella har prøvd denne da hun gikk på hjelpepleieskolen OG etter en fødsel!!) og ikke bare det, men kunne det sveve en tanke gjennom hodet deres at det er også nedverdigende å sitte på denne stolen?

Kyss meg der sola ikke skinner- ingen skal fortelle meg at dette ikke er vanlig prosedyre! Det er snakk om kun en eneste ting: effektivitet!
Pasientene er innom på samlebånd - å bruke to minutt ekstra på å hente herremannen en ordentlig rullestol, det er jaggu meg ikke for mye forlangt! For en skam!

Vi drar avsted for å ta røntgen og diverse andre prøver.. Blir borte i en halv time. Kommer tilbake for en siste prat med doktoren... Og jeg blir ikke overrasket, men lei meg.. Der sitter mannen enda, alene på undersøkelsesrommet...

Turnuslegen spør om vi synes alt er i orden og om vi har noen siste spørsmål...
"Ja!" sier jeg - "du eller en av dine kollegaer kan være så snill å gå inn til herremannen på rom (...) og tilby han en annen stol!"
Turnuslegen ser litt spørrende på meg..  "han som har sittet på do-stol i to timer. Det står ledige rullestoler i gangen!"

Jeg trenger ikke si at vedkommende ble litt flau... Trenger jeg?

JUST NU: SJEKKER HELSE-NORGE

Jepp! I dag blir det muligens et "Helen sier ting hun ikke bør si-innlegg!"
En tur innom Volda sykehus i dag og allerede etter 10 min her... Sitter en eldre mann på DO-STOL og venter, lenge! Klager over at stolen er vond så min kjære hjelper han over i en stressless.
Oppdateringer kommer, tro meg!

Etter en halvtime her inne koker jeg.. Mannen sitter fortsatt på do-stolen, tilkoblet EKG as we speak..

IKKE PRØV DETTE HJEMME!

Ok! Dip and dye eller dip and DIE? Det siste! Jeg rigget meg til med kaffi, neglelakker (ikke englelakker!) neglelakkfjerner, bomull, q-tips og ikke minst god musikk. Jepp, her skulle negelene pimpes - var det ikke det jeg kalte det? OH WTF!!! Ikke prøv dette hjemme, dersom du er perfeksjonist, har meget dårlig tålmodighet og får nesten nervesammenbrudd av typer hobbyer som strikking, hekling, priming, eller ting som tar altfor lang tid før det er ferdig.... Dette kommer under den kategorien!

Første forsøk... jeg går på med liv og lyst, superhappy! Synes selv det ser sååå fint ut med fargene, dette må bli bra, tenker jeg..... 

Valget faller på disse fine fargene...

Min kjære synes også dette er litt spennende, så han foreviger "idyllen", før all hell breaks loose.... 

Riktig så fint, ikke sant? O`tett på blinkskudd.

Ok, så skal jeg lage mønster... IKKE start i ytterkant finner jeg raskt ut...

Men tross alt, jeg får ett ok mønster...

Dip....and soon die.....

Første forsøk.... jeg husker å ha tape på fingrene også, men resultatet blir ikke dekkende nok synes jeg, da jeg har glemt at neglene skal preppes med to strøk hovedfarge FØR du starter... Så jeg fjerner alt, gir blaffen i å ha på tape på neste forsøk, min kjære skjønner tegninga og forlater the crimescene for å forevige moder jord og kanskje ørnen... Jeg er alene hjemme, fyller opp kaffikopp nr 3 og røyker altfor mange sigaretter....allerede nå burde jeg skjønne at dette er ingen god ide for Mrs. No patient. Andre forsøk.... ikke verdt å avbilde engang, jeg tok altfor tykt med lakk (for mange dråper) i skålen, så resultatet ble rosa klumper med vannbobler.... 

Jaja.... tredje forsøk. Jeg har preppet neglene med en rosa lakk og blander ut lyse lakker OG glitterlakken.... Glitterlakk er usedvanlig vanskelig å få bort - så sant du ikke bruker en god neglelakkfjerner - og min er IKKE god! Men nå er jeg så lei at jeg har absolutt tenkt å få dette til, jeg skal IKKE fjerne alt.....

Vannbobler og lite effekt siden lakkene er så lyse. Jeg holder på å miste motet. Er skjelven på hendene etter altfor mye koffein og nikotin..

Crimescene! 

Så her er da resultatet! Innimellom bobler og mye bomull (som er kapslet inne) en halv flaske mindre neglelakkfjerner, såre negleband og en meget irritert Helen! Så har du ingenting å gjøre i dag, men har lyst å prøve deg på dette... så vil jeg ikke anbefale det. Ferdig! 

Jeg har bomull og glitter overalt, i håret, på kaffikoppene..... Dip and dye... not for me! 

HELEN SIER TING HUN IKKE BØR SI - OM KVINNEDAGEN, KVINNER OG MÅKER!

 

Jeg har lest og hørt så mye bra i etterdønningene av årets kvinnedag og klasker meg på låret i utallige latteranfall, det er blogginnlegg, det er avis/magasin artikler, det er snakkis på nærbutikken, cafèen og i kjærka. Nå er hjertet altfor fullt! 

Vi kan rope høyt om kvinnedagen, kvinner meg ditt og datt, kvinner er sååå fantastiske. Joda, jeg elsker kvinnedagen! Dagen der vi skal sette oss selv i høysetet for alt vi kan, alt vi er, alt vi får til, dagen der vi skal loppe mennene våre for enda en gave. Oj! Er det ikke det kvinnedagen handler om sier du? Neimen i alle dager!? Ja hva handler kvinnedagen om da, for deg? Likestilling, stemmerett, lik lønn eller var det høyre lønn? Listen er lengre enn en ond kvinnetunge - og den er lang den!

Odd Børretzen`s sang "Måker" klinger i bakhodet mitt.... det var virkelig kvinner han hadde i bakhodet da han skrev denne sangen! Misunnelige, utakknemmelige, grådige, skarpe, frekke, blåhvite kvinner... som innimellom tar på seg Chanel-makeup-maska  og colgate smilet, later som de er kvinner som kjemper "sammen" for en bedre og snillere verden, der alle er venner og ingen liker krig-og-hat-og-baksnakking-og-sårede-følelser-og-sånn? For vi kvinner er vel sånn? Vi er jo de myke i samfunnet, det er iallefall slik vi vil fremstå - helt til det er snakk om hva vi kan lire ut av velferds-Norge... eller var det velstående menn?

Kanskje til neste kvinnedag, kan vi som kaller oss kvinner gå i oss selv og tenke en smule over hva vi VIRKELIG representerer med vår egen kvinnekraft og hva akkurat du sprer rundt deg av "kvinnelighet". 

Gratulerer med vèl overstått kvinnedag dere. I mine øyne har EKTE kvinnfolk ballær nok til å være seg selv, på godt og vondt, ikke jabbe med mengden fordi du ikke tør stå oppreist for dine egne holdninger og meninger. Ekte kvinnfolk baksnakker ikke, er ikke feige og gleder seg faktisk over andres lykke. Noe å tygge på til neste kvinnedag kommer på snakk igjen? 

La oss ta en titt på sangen og hva meningen med den virkelig er.

Og la det være sagt: Personlig elsket jeg Odd Børretzen og han fantastiske formidling av tekster og melodier. Fred over minnet hans! En skatt av en kunstner! 

 

 

JEG HATER MÅKER (Jeg hater kvinner!)

"Jeg hater måker"
Ikke hele tiden, naturligvis.
(.... ;)) 

Når de flagrer på himmelen som hvitt papir, (det må vel være en lørdag han snakker om her når fruen har kledd seg opp i finstasen og tar seg rett bra ut)

eller flyter stille på det blanke vann og likner
vakre badedyr av plastic,(her snakker vi badestrand, sommer sol og toppløse deilige damer dere)
da er de en naturlig del av sommerens bilde og
man tenker ikke mye på dem, 
hverken med hat eller kjærlighet, (de er rett og slett bare veldig behagelige å hvile øynene på , der de ligger helt stille og myser opp mot himmelen, stille er de også)
men når de åpner kjeften og
skriker som syke sjeler kan du se helt ned i deres
blodige, skamløse innvoller. (and here we go....kjeftesmella!)


Hvis en måke har fått tak på et fiskehode eller 
en tarm eller noe (eller når venninna/hennes største fiende kommer trippende med en ny designerveske på armen eller Gud forby, enda ett Louis Vuitton skjerf..)
annet svineri og flyr av gårde med dette i 
nebbet, da kaster de andre
måkene seg over henne og skal ha
skal ha skal ha skal ha (og hvem er det som oftes må penge ut for hennes nye tilskudd? - så sant hun ikke går i anskaffelse av kredittkort nummer 174) 
og resultatet blir jo at gørret detter i vannet
og synker og ingen av dem
får noen glede av griseriet (jepp, fordi den lykkerusen hun fikk av kjøpet og skyhøy rente, den lykken var meget kortvarig!)


Måker eier ikke samfunnsånd (Måker: les misunnelige, grådige, utakknemmelige kvinner!)
skal ha skal ha skal ha
jeg tør ikke tenke på hvilket parti de ville ha
stemt på hvis de hadde hatt stemmerett. (KrF? - Eller KFR "Kvinner Først , så Religion)
Under sånne forhold sier jeg til meg selv:
"Jeg er glad jeg ikke kjenner en
måke personlig
sånn at jeg måtte oppføre meg noenlunde
høflig mot vedkommende." (Det er kanskje leveregel nr 1 til de som er ungkarer i dag)
Jeg ville ikke hatt en måke om du ga meg en. (jeg kunne ALDRI hatt en kvinne til kjæreste - selv om jeg elsker mine lesbiske venninner mer enn ord kan beskrive!)
Hvis jeg skulle velge en fugl ville jeg sagt:

Gi meg en kelner (utenlands takknemmelig dame) som kvidrer med glassene
som svever mellom bordene eller kommer
tassende 
mot meg (jepp, det ER en grunn til at snille menn velger bort frekke og utakknemmelige blåhvite "damer" )

Måker er jo kjent for å holde sammen i par.
Visstnok hele livet. De er
kjent for å være trofaste mot sin partner.
(les: trofaste mot de venninnene som er noen man slipper å sammenligne seg selv med!)
Og det syns vi jo er sympatisk. (menn nyyyyter noen timer alene, uten mas og marm)
Men jeg vet ikke jeg. Hvis jeg hadde vært gift
med en skrikende
skal ha skal ha skal ha (norsk kvinnelig statsborger)
en skrikende, innvollsetende, fiskeluktende
partner, uansett hvor trofast
hun hadde vært, da hadde jeg kanskje tenkt at
det var like bra hun fant
en annen

Nei, gi meg en kone som smiler med tennene (ja gi meg en fin liten gylden dame som smiler med tennene og hjertet)
som står på stasjonen og glad kommer
rennende
mot meg
jeg mener: Som står på stasjonen og venter når
jeg kommer med toget
fra Oslo eller hvor jeg har vært. (la menn være menn og få nyte sine gutteturer)


Jeg har sett, en søndag i Lillesand havn,
så jeg en gang to måker
som forsøkte å voldta en flytende plastkanne (to "bestevenninner" som kranglet så de sorte englevingene knakk)
ute mellom bryggene
midt i kirketiden, med barn til stede (misunnelige kvinner eier ikke skam)
Måker oppfører seg som dyr noen ganger (and why on earth am I not surprised?)
som sagt: Ganske ofte hater jeg måker

Nei, gi meg en due som kurrer mot maken sin, 
som åpner sitt hjerte med ømhet og 
nakent sinn
(fine fine gyldne damen)

Jeg hater måker. Men det er mange ting
jeg elsker.
Lenge hadde jeg det sånn at når jeg møtte folk
som, fremgikk det, ikke hatet
eller elsket, det samme som meg, da tenkte jeg
at de måtte være gærne. 
Jeg tror at mange har det sånn ennå.


Ikkerøykere f. eks. som oppdrar sine barn til 
ekle små tyggegummiluktende moralister som går
gjennom den eneste røykekupeen på toget
og sier "æsj. Det lukter røyk her.
(du Odd , du Odd, du får sagt det du! Lite er mer irriterende enn dere som grynter på nasegrevet over nikotin-odør. La meg si det sånn, den odøren er ofte bedre enn stanken av skyllemiddelet ditt eller ånden din)
Røyk er farlig for kreften."
Som sagt: Jeg hater måker, av ovennevnte
grunner, men hvis jeg
møter en som elsker måker og sier det, eller hvis
jeg møter en ikkerøyker som mener at røykere 
ikke burde ha adgang til offentlige sykehus (da burde barn som spiser sukker betale tannlege-borringen sin av sin egen sparegris)
eller offentlig jernbane men løpe etter
f. eks. Vestfoldbanen, 
da skal jeg forsøke å se på vedkommende med
forståelse. (men mine innerste tanker får de aldri)
Men lett blir det ikke.

Nei, gi meg en due som kurrer mot maken sin
som åpner sitt hjerte med ømhet og 
nakent sinn 

Gi meg en kelner som kvidrer med glassene
som flyr mellom bordene og kommer tassende

Gi meg en kone som smiler med tennene
som står på stasjonen og glad kommer
rennende 
mot meg 

(Om hundrede år finnes det ikke flere blåhvite kvinner igjen i dette landet, for fremtidens Menn, de ønsker seg en vakker kvinne, en kvinne som er like vakker på innsiden som utsiden. Og de kvinnene? De er fine og gyldne, ikke blåhvite! Og de kommer ikke med storken i første omgang, de kommer med rutefly!)

HURRA for vårt fargerike Norge - jeg elsker at kvinnedagen samlet 10 nasjoner på en og samme cafè! Flott tiltak - flotte kvinner <3

 
 

 

 

 

NOT SO MUCH AN ORDINARY SATURDAY NIGHT

 

Kom og bli med meg på en aldri så liten bar til bar runde og se lørdagskvelden gjennom mine øyne, litt alvor og litt leven. "Med hjertet i hånden" eller "Helen sier ting hun ikke bør si" - litt begge deler tenker jeg. Det finnes utallige typer kvinner og menn ute på nattelivet og de fleste like interessante. Så glad jeg er vi alle er forskjellige, tenk så kjedelig det hadde vært dersom vi ikke hadde mangfald ute en lørdagsnatt.

Etter en fantastisk god middag - og super service tar jeg hælene fatt og vi legger ut på en god gammeldags bar til bar runde i den vakre jugendbyen vår. Med fullt magehus etter flere deilige retter og noen bobler, er jeg superglad for at jeg har på meg kjole med maxi-stretch og et fint skjerf som kamuflerer at navlen står på spreng. Thank You Maki for great service, food and drinks!

Så mange personligheter jeg møter dette døgnet. Alt fra 15 år gamle illsinte tenåringer og slåsskjemper, flotte businesskvinner og menn, men la oss ikke glemme de som gjorde sterkest inntrykk: MEGET berusede menn og kvinner. La oss ta for oss noen av disse!

 

Tomt lokale, vi er tidlig ute. De eneste som sitter i baren er to meget slitne menn i slutten av 40 åra. Klokken er altfor tidlig til å være så bedugget. Det finnes foresten ikke noe tidspunkt på døgnet som er egnet for å være så bedugget når jeg tenker meg om. Jeg skjønner etterhvert at de har allerede fått noen advarsler før vi kom, men nå tar den kjekke mannen i baren affære og ber de høflig, men bestemt om å fortsette diskusjonen et annet sted... "Ka e problemet?! Vi krangla jo ikke, snakka jo bare om ka som egentlig bør gjøres....og han "Raymond" e jo så stæike vanskelig å diskutere med at e blir heilt steintull`n!"...."Raymond`en" har forlengst forlatt lokalet, snublet over gata og prøver å komme seg inn på en ny resturant. Blir stoppet ved døren ser jeg. Merkelig? Ikke så veldig. Kjenner jeg er litt bekymret for de, men tenker at det er garantert ikke første gangen disse to gutta er ute en stormnatt. Konklusjon? Det finnes ingenting i verden mindre attraktivt enn så innmari berusede menn...eller jo; like berusede kvinner.

MEGET BERUSEDE MENN:  Hva gjør de i det en kvinne entrer lokalet? Stopper midt i samtalen, prøver å rette seg litt opp i ryggen og formidler et "sleve-smil!" Hva i all verdens navn og rike er det? Jo det er når mannen er så full at han ikke kjenner at han faktisk har både pils, snus og slevebobler i munnviken og nedover haken. Han ser bare at her er det et annet kjønn i lokalet, om hun har mann ved sin side, det ser ikke han med ølbrillene sine. Stirrer, (les prøver å holde øyenlokkene åpne) serverer en overraskende (ifølge seg selv) "øl-rap", drar håndbaken over munnen, opp til øynene...prøver å støtte hodet nok til å fokusere litt, blikket formidler et kjent "Klypa- uttykk: oooooh rype!" Hvordan dama egentlig ser ut har han ikke anelse om og han husker det garantert ikke dagen etter uansett. Dame er dame! 

Hvordan reagerer generelt en dame på en hvilken som helst "ølbrille-mann" ? Er hun like bedugget selv, singel og i midtlivskrise: Mann er mann! Her ser en meget full kvinne intet annet enn muligheten til å sole seg i glansen av det motsatte kjønn. Hun lurer av han nok drinker til å glemme både tid, sted og fornuft (fornuften var borte etter drink nummer 3!) og gleder seg over at her har hun fått napp og en gratis tur på byen. Han med ølbrillene tenker enten at "i kveld blir det endelig noe på meg"... eller så tenker han "dumme kjærring, jaja, den som ler sist ler best!"

MEGET BERUSET KVINNE:  Om hun er nyskilt eller evig singel vet jeg ikke, eneste jeg vet er at hun forblir singel om hun viser seg offentlig med 5 i promille... hun oppfører seg som om at hvilken som helst av det motsatte kjønn er helt ok! Hun er kledd i tights og en skjorte som ikke har sett strykejernet siden hun kjøpte den. Hun har samlet håret i en hårstrikk som er større enn ørene hennes. Sminken har hun hatt på siden fredag. Hun er rask med å sette seg hos den fulleste mannen i lokalet og nyter at han stryker henne på låret. Sjekketrikset hennes? Slikke han i øret, samtidig som hun tror hun hvisker setninger som ikke egner seg på trykk! Jeg tenker at om mannen ikke var totalt døv i utgangspunktet, må han iallefall være det nå, etter at hun har ropt "sjekketriks" OG fyllt opp ørene hans med slev. Lite pent hele opplegget. Glad for at de forsvinner ut døren. Og jeg skulle ønske jeg var flue på veggen søndagsmorgen når alkoholen har gått ut og vettet er på vei tilbake... eller nei, kanskje ikke!!! Dette var bare forferdelig pinlig!

ILLSINT TENÅRING:  Så inn i granskauen dopa at jeg faktisk har mest lyst å ta vedkommende med på legevakta. Vedkommende har fortsatt kokain synlig rundt nesen, snufser. Sint som bare det, og jeg forstår overhodet ikke på hvem, men det kjeftes på alt, om det er steinen i veien eller forbipasserende. Vondt langt inn i hjertet! Og til ungdommen: HOLD DERE UNNA NARKOTIKA!!!!! Eller ta dere en tur til Tigerstaden og Skippergata 14/ ERLIK OSLO. Da kan du få møte likesinnede og de kan fortelle deg hvordan de havnet der de er i dag. Det er ikke tøft å være den som en vakker dag sitter med skjegget i postkassa! Adresse: Gatelangs i Oslo!  Du kan tro at det skjer ikke med deg, men hva vet du egentlig? Er du like sterk om den kommer den dagen du våkner opp fra dvalen din, som du var svak den dagen da du dro den første vanedannende "helvetet-stripen" ? Det kan skje den aller beste. Spørsmålet er om du er tøff nok når det virkelig gjelder. Det finnes hjelp å få for de som ønsker seg ut av det og det er aldri for sent til å begynne på nytt. 

SLÅSSKJEMPEN:  Oooooh han kommer til å ha så innmari skallebank i morgen tenker jeg... delvis fordi han skaller hodet i vegger og mot søppelbøtter (seriously man?) Men også fordi tømmermennenes store kalas er som oftes på søndager... Han her er ute etter bråk. Enkelt og greit. Prøver å irritere på seg alt som kan gå. Latterlig hele situasjonen.

Etter noen stopp både her og der så er vi skjønt enige i at det er altfor lenge siden vi har vært på bar til bar runde. Ved neste stopp finner vi oss et bord for to og bestiller oss noe som er for fancy til å drikke. Det smaker iallefall ikke fancy...så jeg velger safe med neste bestilling. Bobler! Her er det lett å se at bartenderene foretrekker at du er pent kledd og at du henger med de rette menneskene. Faktisk blir et par stoppet i døren da de prøver å bestille et bord for to - og bord for to er her flere av, som står ledig også i det vi drar derifra en stund senere! 

Vi snakker om at det hadde vært moro å ta en test... først en runde kledde som vi er,  jeg i kjole og min kjære i casual dressantrekk. Vi får super service på utestedene og dørvaktene holder høflig døren. Vi møter kun smil og varme. Det er ingen hemmelighet at dersom man er ute for å spise en god middag, fin i tøyet og møter menneskene på resturanten med smil og høflighet, da får man service deretter, ganske enkelt topp service! Noen bartendere vil hevde at de gir alle lik service, men la oss kalle en spade for en spade, sånn er det dessverre ikke... Hvordan hadde de samme menneskene møtt oss dersom jeg kom kledd i f.eks hettegenser, slitte jeans og håret i en rufsete hestehale... min kjære i tresko, jeans og strikkegenser? Jeg er fortsatt den samme dama om jeg er kledd i kjole eller om det er hettegenser. Vi hadde fortsatt hatt en misjon om at vi skulle ut for å kose oss med en fin middag og artige drinker.  Men servicen hadde blitt en helt annen - og det samme hadde tipsen blitt ;) 

Noen tror vi er fra Oslo - der ser vi igjen hvordan vi gjør oss opp en mening om mennesker ut i fra førsteinntrykket. Venninnenklubben i 40 åra titter seg over skulderen og det er åpenlyst hva samtalen dreier seg om. Jeg ser direkte på de, smiler og nikker. Busted! De blir litt flau og forstår at her er det heller bedre å komme i snakk med oss enn å hviske. "Er du fra Oslo? Ikke det? Vi var helt sikre på at du er modell fra Oslo og at du er på besøk her hos noen...mannen din er italiensk, nei vent litt,... du er spansk! Nei fra Mexico! Nei nå vet jeg det! Sør-Afrika? Hæ? Norsk??" Bevares! Vi får oss mang en god latter. Livlige damer. 

Neste stopp. Her er det "alle samles"  fikk vi vite tidligere på kvelden. Nysjerrige som vi er tar vi turen for å se. Ja jammen... her er det virkelig "alle" sitter, for her har hele søre sunnmøre og øst-Europa samlet seg. De fleste passe slitne i maska og knærne. Noen går i crocs og noen i hettegenser. De fleste her med pupper har de faktisk utenpå toppen. Hva er dette for slags bule tenker jeg - tror kanskje jeg sier det høyt, for før jeg vet ordet av det, så har vi kommet oss videre! Thank You love! 

Etter en lengre spasertur kommer vi til et nytt sted og her er god`steming her. Her er alt fra pønkere til kollegaene som er ute på business-middag. Our kind of place! Her er alle velkommen, så lenge de oppfører seg. Og som vi koser oss :) Her blir vi sittende, ser på livet, snakker litt med de på nabobordet. Så fint det er å være her tenker jeg flere ganger, for her er alle velkomne uansett hva de både går kledd i og hvilken nasjon de har. Så bra! Men det aller beste? Bartenderene serverte meg verdens nest-beste strawberry daiquiri MED krem! O`la laaaaa! 

(Den aller beste serveres i Seattle!) Et utested i jugendbyen har fått en ny drink på menyen - og jeg gleder meg til neste besøk dit allerede ;) 

Tusen takk min elskede, for en kjempefin helg å minnes. Elsker deg og dine artige impulsive påfunn <3 

 

 

 

 

 

A GRRREAT WEEKEND TO REMEMBER

Hvilken helg å minnes! 

Jeg har kosa meg glugg i hjæl denne helgen med en overraskende kjærestetur, jeg elsker turer som dette! Min kjære hentet meg på jobb og jeg fikk kun beskjed dagen i forveien om hva jeg burde pakke. Sååå gøy det er å ikke vite hvor eller hva vi skal :)  Det ble mange fine overraskelser, en fantastisk god og lang middag, super service, mange fine drinker og noen mindre fine!

Elsker å sitte ute og observere nattelivet, fra deilig middag, for å så spasere oss rundt på bar til bar runde. Rangle til solen står opp igjen. Litt slitsomt i dag, men hjelpes så moro vi har hatt det - jeg nøt hvert sekund! Min saturday night out kommer straks på trykk. Hodet og hjertet er altfor fullt av inntrykk igjen og jeg er mer enn lattermild etter altfor mange obeservasjoner denne helgen, huff da ;)

Stay tuned and stay focused - at least a saturday night out ;) 

 

 

 

MIN GLA`DAG PÅ INSTAGRAM!

-

Startet dagen på Valaker og dagens must: Sjokoladekaffi med ekstra krem ;) Så koselige damene her er, og de vet hva 182 cm skal ha - "det vanlige ;) 

Kosa meg oppe på loftet i dag, så masse fint her er kommet inn! Baggy bukse i nydelig grå farge, en litt rocka variant, digger begge to! Rakk å forevige dagens kostyme i speiliet også - gårsdagens kjole i dag brukt som topp, kombinert med paljettrumpa, Debbie, Rock n`blue skinnjakke og Acne skjerf.

Nydelig skjerf som jeg pakket opp i dag, kun 200,- og de kuleste t-skjortene også! Velg mellom hvit eller lys mint (300,-)

Cateye solbriller, hatt og rosa Dior på kyssetruten (skal avsted å hente min kjære hjem rett etter jobb har jeg nettopp fått vite på sms, dobbel jippiiiiiiifølelse - så kyssetruten må være klar)

Rett etter jobb springer jeg bort til vakre Siri på Parfymelle og handler yndlingsparfymen min - og når du handler stor størrelse, så får du med en griselekker Dior-clutch på kjøpet :) Så glad jeg ble! Handlet også verdens beste lipsyl fra Shiseido - skal jo straks kline ;) og kjøper en bukett blomster til verdens beste søster som er snill barnevakt for prinsessene <3 THANK YOU SIS, LOVE YOU :* Setter meg i bilen og kommer akkurat på at jeg har glemt å tisse før jeg dro!!!! Tett på krise, uante mengder kaffi innabords....! Glemmer egentlig raskt blæra som holder på å sprenges, synger "If You ever loved somebody put Your hands up!" så høyt at de som er ute og spaserer snur seg rundt og tror sikkert det er en ungdomsbil som kommer - men her kommer frua, i en gammel Pajero, med bassrytmer som ikke engang ungdommen kan gjøre om igjen ;) Irriterer meg gal av bilen foran som mååå ligge 10 under fartsgrensa... Hello Yellow car, I `m about to do some kissing AND dansk kissing as well.... 

Vel fremme på kaia fylles Pajeroen opp med uante mengder menn! Aldri før har konebilen vært så full av menn (!!!) Tenker at jeg er sjeleglad for den ekstra vekten 4 voksne menn utgjør - de fungerer som ekstreme støtdempere - noe jeg jubler over, da siste 500 meterene på vei ned til kaia - på en særdeles humpete kjerrevei, gjorde at jeg var sikker på at kaffiblæra ville sprenges ..... nå er hver hump i veien nesten behagelig! Gutta i baksetet svetter, så varme (les kulde) apparatet blir slått av - de svetter (overgangsalderen anyone?) og jeg er nesten blå og stiv av kulde. Men snill som jeg er sier jeg ikke ett ord. Men i det 2 av fire menn har ramlet ut av bilen og hoppet over i sine kjære`s konebiler/hjem, da roper jeg til pappa og Eivind at "Nååå er jeg så tissetrengt at jeg tror jeg dør!" Intet mindre! Turen videre hjem går raskere enn onkel politi vil tillate - og jeg sverger at hadde det vært laserkontroll ute, så hadde jeg susa forbi, rulla ned vinduet og ropt: Denne dama MÅ tisse - send regningen i posten!!!! 

Blæra tømt OG fyllt oppigjen med hjemmelaget ekte varm sjokolade med marsmellows!

Ps, jeg rakk aldri å tisse før jeg kom hjem.... 

FIN MANDAG - NÅ KLININGS! 

 

STÆIKE FOR EN KVÆLL`!


E, e æntra allæ sælskap med stil - og for guds skyld, pass på altærvinæn! 

Vi sang "Han er min sang og min gledæ" - helæ gjængæn!!! Så fint at e, e mista gebisse... 
E`, Gudrun, e e nættopp kommet hjæm fra årets storgildæ! Stæike for en fin gjæng de e den familia til ho Helen. Hær dere, hær snakka vi kjærlighet, hær snakka vi latter, sang og gledæ. Stæike kor e har kosa me! Dere skjønna det, at e, e tok turen utover til øyane i dag, e var næmmelig invitert i fæmåsøtt-års lag. Hadde det vært i fjor, da hadde e tatt med me lommelærka, men her for litt sia, da var e så sliten at e sa til gutta "der oppe", at nå, nå gutta må dere ta å hjælpe me litt, både du Gud, og du Jesus! Og nå har e ( i offæntligheta) bytta ut lærka me altærvin. Men den altærvinen e god gammeldags årgang, så e e egentlig liiiitt på en snurr likavel e altså... 

For dere som itse kjænne me, så e e, altså en gammæl god bekjænt av familiæn til ho der motebloggær`n, ho som e så stæikandes gla i pæls. E har sansen for ho, ho e egentlig ganske lik på me skal e si dere! Vi e gla i å ta oss ett glass me nåkke godt i, og vi to, vi tar itse oss selv så høytidelig. Vi har lætt for å le og vi ælska å være i sælskap - vi ælska kake, vi ælska kaffi, og vi ælska livæ! Åsså har vi liiiitt trøbbæl me hjærte bægge to! Vi tar itse så tungt på vei for nåkke vi to, vi tar oss hæller en sang, en god lattær elle en stærk en - d hjælpe mot alt!  

Jaja, e, e e itse rædd for å snakke om sjukdåmma, ellær ka ænn d sku være. E, e snakka rætt fra livra! E, e kalla en spade for en spade. E itse vitsæn i å drivæ å pakke inn nåkke som hælst. E, e e sånn e e! Færdig snakka. 

Men, no, no må e springe, det stikkæ så inn i granskauæn igjæn, vet itse om det e blæra elle hjærte. E e så mødd av å trykkæ på den knappæn - Han dokter Ose Vællæ, han sa at e sku trykkæ på gule-knappæn, hvær gang e kjænne ett stikk. Og e, e får itse gjort nåkke anna enn å trykkæ på den knappen... Men kvar æinaste gong e trykke, så får e litt elæktrisk støt, så e, e tissa liiiitt i trusa kvar gong e trykkæ. E tror itse det e nåkke i veiæn me hjærte e, du dokter Ose Vællæ. E, e tror det e en urinvæisinfæksjon! Pinade, det e itse nåkken peacemaker han har kobla me til, e, e kalla det piss-meikær! 

Stæike, e, e e så gla for at e reistæ i sælskap idag. Håpe dere alle huska på familiæn deres, også må dere huske på , at d e itse korsæn vi ser ut, kler oss, eller ter oss, som fortællæ kæm vi e. Det e hjærte dere, det e hjærte! 

Pe.æs: Om nåkken av dere lure på kor e har våre å handla outfit`en min, så kan e si me en gang: E, e handla alt e trænge på Fretæx. Den finæ pæls`n har e fått lånæ av motebloggær`n . E, e hørtæ næmmelig det at oransje, det e den store motefargæn i år. Og e, e e jo liiiitt påvirka av ho der Helen. 

 

 

 

GUDRUN HILSER GOD HELG

God fredagskvæld godtfolk!

Hæærlighet, d e jo midt på natta jo, men e, e tænkte bare at e måtte innom bloggen til ho dær langæ motebloggærn å hilse, fortælle dere at i mårra, da ska altså e i stooooorgildæ igjen! E hørte rykte om ei rype borti bygda som fylle heeeele fæmåsøtti år den 29.januar, men d e i mårra ho skal fæires med pomp og prakt!
Vanligvis hadde e i kvæld vært en tur på by'n - ja vi snakka sælvsagt Åleby'n... Men e vart så stæikandes sliten av ditta bylivet i fjor, så ætter den 80 års fæiringa til han Odd, så tok e liksågodt å gikk te kirka dagen ætter fæsten, sa at no gutta, no må dokke karane der oppe hjælpe me litt, ja både du Gud og du Jesus. Hærætte e d kun altærvin på me altså!
Nå synge e "han er min sang og min glede" - heeeeilæ dagane, e viste pinade itse at d fantæs så mange fine bibelsanga engong!
Nei, e tar natt, må jo være uthvilt te stoooorgilde borti gata her i mårra.

Ønskæ dere alle en fortræffelig hælg og kansjæ e ser dere i kirka på søndag!

Gudrun!

Pe.æs: E tror ho der Helen tænkte å dele ett outfit bilde av me i mårra, så stei tjund, e itse d d ho bruka å si? E slænge me bilde fra fjoråræts store gilde... stæik kor sliten e va...! 
RYNKER / INGEN RYNKER

Litt retusjering og lys her og der. Voila, der var rynkene borte. Rene botox-behandlingen! 

Lurer du på hvordan reklame modellene ser evig unge ut? Det er veldig enkelt. Svaret er "photoshop" - Simple as that kan du trylle bort rynker, pigmentflekker, munnsår osv...

Jeg lar smilerynkene være, men shopper bort krater-munnsåret. Smilerynker har sine historier og er sjarmerende. Munnsår har vel også sine historier, men er absolutt ikke sjarmerende! 

Nå har jeg et simpelt photoshop program; "windows" er det jeg bruker for å justere farger og klippe bort forstyrrende elementer i bildet. Men er du virkelig avansert og har greie på det, så finnes det ingen grenser for hva du kan gjøre med et bilde. Så neste gang du blar i motemagasiner/reklame og føler deg liiiitt ukomfortabel, kan du ha i bakhodet at det er brukt et meget avansert photoshop-program ;)

Fortsatt glad tirsdag, med eller uten rynker og munnsår! 

 

 

 

 

HELEN SIER TING HUN IKKE BØR SI

God mandag godtfolk og velkommen skal du være til min nye faste spalte "Helen sier ting hun ikke bør si!"

Dere som har følgt meg en stund har snappet opp at det vil bli små forandringer på bloggen dette året, derav også min faste spalte som nevnt ovenfor. Her vil tema om alt fra mindre pinlige episoder til særdeles pinlige episoder bli tatt opp. Jeg kommer til å snakke rett fra leveren, ta opp tema som engasjerer samfunnet, kanskje litt tabubelagte tema, eller det kan være at jeg rett og slett ser en film som inspirerer meg til å skrive en liten cover. Ideen har jeg hatt altfor lenge og min lille "test" var "Med hjertet på kanten" som falt i god smak hos dere etter leserantallet den dagen ;) 

En ting skal sies: Det vil aldri bli tatt opp tema/episoder der jeg bruker mine egne erfaringer som lærer/hjelpepleier/kassadame i denne spalten, da jeg er særdeles klar over min taushetsplikt som varer livet ut. Men episodene dere vil få servert KAN være mine eller andres opplevelser på godt og vondt - da fra "den andre siden".

Det vil heller aldri bli brukt episoder som omhandler noen i nær omgangskrets/familie, da dette kan virke svært støtende og føre til at noen aldri mer forteller meg en aldri så liten hemlighet ;) 

Men her blir det mye rart, mye på kanten og kansje litt over kanten for noen av dere. Men dere får ta det som det er ment, et aldri så lite humoristisk innslag i hverdagen, noen episoder er rent oppskrytt, noen er altfor ekte, noen for meg, noen for en av dere kanskje, noen for Ola Nordmann. Noe for mannen/dama på gata. Vi starter litt mildt i første omgang, så ikke ettermiddagskaffien går i feil hull...

Flere av dere har ytret ønsker om tema jeg skal ta opp på bloggen, gjerne med en humoristisk twist og kanskje kommer det, en gang;) Inntil da, kanskje du kjenner deg igjen i noen av historiene i min nye faste spalte "Helen sier ting hun ikke bør si!" 

Enjoy!

 

Hvor ofte hender det at du står i kø på apoteket - som i Herøy har fått ny look as we speak.. du skal egentlig kjøpe f.eks en graviditetstest.. er du singel og oppvokst i Herøy er sannheten at du går ikke på Apoteket i Herøy for å kjøpe denne pinnen, helst tar du deg en tur til Ulsteinvik for du tror at der er det ingen som kjenner deg. Aller helst spør du venninna di som er trebarnsmor om hun kan kjøpe den (gjerne den doble pakningen for å være heeelt sikker) så kan kassadama på apoteket tro at "nei nå skal de jammen meg ha nr 4!?" Jepp, der har vel de aller fleste vært en eller flere ganger. 

Eller gud forby at du står i kassakø på apoteket for å kjøpe deg en krem for analkløe eller lignende! Ja, det er jo ingen hemmelighet at en gang eller to i løpet av livet kommer alle og enhver opp i en eller annen situasjon der du trenger enten en graviditetstest, en lindrende krem eller stikkpillere for ett eller annet. Og der står du, i det lille bygdeapoteket.. svetteperlene i panna er straks omformet til små elver, du kjenner iallefall at det renner en aldri så liten elv av svetteperler mellom brystene. Klam i hendene og rimelig nervøs for den stadig voksende køen RETT bak deg! For her Herøyværinger, her er det ikke snakk om å gi hverandre albuerom, nei her står vi klin opp i rompa på den fremfor oss i køen. Så tett opp til at vi skal være sikre på at vi hører hvert ord som blir sagt. Dette gjelder forøvrig også køen som var tidligere på Herøy legesenter.. Den tiden før de fikk egen avdeling for betaling og øvrige pinlige henvendelser. Da kunne du risikere å stå i kø og dama i skranka spurte deg temmelig høyt om det var graviditetstest du hadde tatt. Jepp, been there, done that! Og til info fikk vedkommende seg en real skjennepreike i ettertid. 

Svett og nervøs kommer du frem til kassa og de hyggelige damene i skranka - de fungerer litt som kassadamer og litt som menneskekjennere (noe de aller fleste kassadamer etterhvert er) dama ser du er tydelig nervøs og hun nærmest hvisker hva hun kan hjelpe deg med.. "øøøhh.. jeg skal bare ha en pakke paracet jeg!" stotrer du frem, selvsikkert nok til at Mr. Slædrings bak deg i køen ikke aner noe, men kassadama, hun smiler tappert og trøstende mot deg, hun forstår hun. 

Med halen mellom beina drar du avsted med enda en pakke paracet og lurer på hvordan du skal få kloa i den graviditetstesten... Det blir nok å ringe hun trebarnsmora i morgentidlig! 

 


 

 

 

 

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits