HelenSaevikFashionBlog » Blogg

Blogg

SOMETHING PINK

Nøkkelringen min fra Marc Cain ble rett og slett litt for tam, så jeg har pimpet den med en liten rosa glad "rosaruss-sak", superstas synes jentene, min kjære synes ikke det er sååå stas ;)

Jeg er på utkikk etter en fin g-nøkkel eller noter å feste på nøkkelringen min, noen som har tips om noen fine så blir jeg veldig glad.

Bilder fra en utrolig minnerik helg kommer, vi har nemmelig storkosa oss sammen med familien denne helgen, å feire 50 år er ikke for amatører ;)) Vi sang fra Florø til Førde, vi laget viser som ingen kan gjøre omigjen, og vi har skåla for familien og livet, herlighet vi er en fin gjeng! Søndagen avsluttet vi sammen med to veldig fine hjerter som snart reiser til Amerika - jeg kommer til å savne dere masse, men er samtidig så glad for at dere følger drømmene deres. Ta vare på hverandre og nyt hvert sekund overseas, jeg er veldig glad i dere <3 

 

RAINDROPS KEEP FALLING ON MY SHADES

Så var det denne sommeren da dere... her på vestlandet lar den iallefall vente på seg! 

Det har regnet nonstop siste dagene, vinden uler rundt hushjørnet og jeg må innrømme at jeg blir litt vërsyk av hele opplegget. Men jeg fortviler ikke, jeg sier som i fjor: Sommeren kommer i august - for da har jeg ferie nemmelig ;) 

Det blir ferie tur på oss, først skal en stor bursdag feires sammen med hele familien, det blir både hotell og tur i skog og mark, gleder meg som et barn! Deretter har vi planlagt en kjærestetur, både hit og dit ;) Elsker å dra på tur med min kjære, da spiller det faktisk ingen rolle om det høljer ned - vi vet å kose vårs uansett. 

Det er litt feriemodus på bloggen om dagene og det er fordi jeg holder på med alt annet enn blogg, tiden min strekker ikke helt til, men jeg koser meg gluggihjæææl og gleder meg til å dele alt med dere! Bare ikke helt ennå ;) 

Nå setter jeg nesen ned i noen mail og en kaffikopp, magehuset er fylt opp med en stor stjernekopp havregryn og rosiner - akkurat som jeg spiste da jeg var bare en meter lang:) 

Ha en fin tirsdag dere, håper dere koser dere på ferie i inn og utland og at dere har sol sol sooool :) 

 

Ta vare på hverandre og dans i regnet - det har jeg tenkt å gjøre! 

SLITEN BLONDINE? CHECK

"Jeg blir med jeg også!!!"
Akkurat passe kjepphøy... Etter et års fjellgeit-tørke, bestemte jeg meg for å bli med mine kjære på Rundefjellet i kveld.
Akkurat passe sliten etter en dag som startet med "Helen! Du har forsovet deg!".... Say no more!

Jeg LÅ på fløyta hele veien fra lyckliga gatan til Ulsteinvik i dagtidlig, kjeftet så høyt på en tysk registrert bil foran meg at jeg sverger at dama hørte meg gjennom stål og metall! Og jeg mener det: Må dere ligge i 50 km/t (35 inne i tunnel) og midt i veien...så får jeg snart hjerteinfarkt!!!

Jeg trodde at dette kom til å bli en fredag jeg ville hake av i glemmeboka, men takk og lov for kollegaer som sprer glede, og ikke minst to utrolig kjekke blogglesere som jeg fikk møte i dag, tusen takk!!! Så fredagen ble en veldig hyggelig dag selv om jeg startet den helt karankas!

Jeg mumler noe som ligner på "vi kunne kjørt to km nærmere der vi går opp stien til fjellet kjære....?!"
Og på vei opp er jeg stillere enn mus! Jeg tror faktisk aldri jeg har levd en så stille halvtime i mitt liv... (Jeg skravler når jeg sover også!) jaja, bortsett fra pusten min da, som høres litt ut som en krysning av en sekkepipe og en hval... (Begynn aldri aldri å røyke!!!!) så er jeg innmari stille, så stille at min kjære må snu seg flere ganger for å sjekke at jeg faktisk er oppegående. Jentene våre OG min kjære, de er lette på foten de, skravler og ler. Jeg klynker frem noe som ligner på latter innimellom, prøver så godt jeg kan å være med på moroa ;)

Takk Gud for skodda tenker jeg, da ser jeg ikke hvor langt det er til toppen...men ber en stille bønn om at når jeg først er på Rundefjellet og skal få se lundefuglen på nært hold, la det da for Guds skyld være klart og solskinn på toppen??

Nope! I det vi kommer opp ser jeg 10 meter foran nesa mi, men jeg er vanvittig glad og stolt over å ha nådd toppen UTEN pustepause, så jeg er i superhumør og jubler "I'm on top of the woooorld!" Sånn føles det iallefall!
Jeg er så glad at mitt humør smitter over på en italiensk familie med tre nydelige barn, vi står der og snakker sammen en liten stund og de forteller at dette er andre gangen de er i Norge for å oppleve Runde og lundefuglen. "Makan! Nå MÅ du der oppe sørge for litt solskinn!" Håper han der oppe hører meg, om ikke for min egen del, men la nå italienerene få se på utsikten?
Og det er en magisk stund der oppe (på Rundefjellet ja) for i det jeg har sendt en liten moralpreike oppover, så forsvinner skodda og det åpenbarer seg en utsikt som tar pusten fra hele Tyskland, Italia og oss 4 fra Norge.
Jeg kan ikke tenke meg noe vakrere sted i verden enn akkurat her!
Stemningen er rett og slett magisk! Jeg ble så glad at jeg hadde lyst å hoppe opp og ned, klappe i hendene og rope "jaaaaaa" , men jeg lot være... Siden Tyskland sa "sssshhhhh!" hver gang nikotinlungene mine slo frem.

Jeg får foreviget de rareste lundefugler, jeg vet faktisk ikke om noen snålere fugler enn disse! (De liker ikke koma-blanding!)
De ser ut som de bærer all verdens sorg på ryggen sin, og i det de tar av og flyr... Jeg lar Tyskland være Tyskland og skratter høyt og hjertelig:)
Se bare på han under her på første bildet. Jeg sverger på at jeg hører hva han tenker! Og ja, jeg ser ut som et barn på julaften på det ene bildet... Superstolt!

Sliten blondine til venstre... Lundeura til høgre!

Sånn en flott tur!!! Jeg er så glad for at jeg ble med mine på fjelltur og har fått blod på tann!
Jentene var så flinke! En av de snudde seg bak til meg og sa under turen opp: "Mamma, jeg synes du er faktisk veldig flink å gå i fjellet jeg!" De ordene ga meg litt ekstra bensin altså;)

Søndag tar jeg på meg fjelltrødene igjen og setter meg på ei fjellhylle blant tyskere og italienere igjen, komablanding i lomma og med ordentlig kamera... Der skal jeg sitte til lundefuglen tar meg!

Tusen takk for en utrolig fin tur. Elsker dere
(Er fortsatt ikke overbegeistret for tyske turister, men jeg går meget godt overens med de om vi møtes på fjellet... Litt verre å møte de i trafikken!)

OH THOSE FUNNY KIDS

Jeg startet dagen min med kaffi og denne fine filmen ;)

Enjoy! 

WELL HELLO JIMMY CHOOOm det ble jubel i hjemmet da min kjære kom hjem fra Aberdeen med denne godteposen ? Oh I tell You YES!!!! 

Snille snille mannen min overrasket meg til tusen med en lekker sak fra selveste Jimmy Choo - it`s freakin` Jimmy Choo juhuuuuuuuu:) Fättär ni glädjen? 

Gratulerer masse til Danmark med Grand Prix seieren i natt, veldig fortjent! Så moro vi hadde det i stua, paljetter og grammmpriiii er aldri feil. Jeg synes det er en altfor lang og kjedelig prosess frem til selve kvelden, men når den endelig er her, ja da er jeg i musikkhimmelen noen timer! Vår vakre Margareth Berger leverte fantastisk og jeg mener hun fortjente å komme foran Azerbaijan... som var rett og slett ganske så kjedelig.  Men Italia? Oh heaven is a place in Malmø.... Mr. Marco Mengoni hadde ikke engang måtte synge for å få min stemme, han kunne bare stått der og tatt seg ut. Holy, jeg legger han i kategorien "en krysning av min elskede og Elvis!"

Well, med min elskede, Elvis og Mr. Mengoni i tankene, så gjør jeg meg klar til stor familiemiddag - gleder meg til dessert på verandaen, ja og middagen også selvsagt! 

Ønsker dere en fin søndag så lenge og tusen hjertelig takk til mail som har kommet denne uken, jeg er dypt rørt og veldig takknemmelig.... det er tid for "Helen med hjerte i hånden" igjen kjenner jeg - og kanskje et "Helen sier ting hun ikke bør si" også.... God søndag dere, ta vare på hverandre <3 

 

JA VI ELSKER DETTE LANDET - DEL 2

17. mai for meg er korpsmusikk, norske flagg, frihet og glede, fine bunader og flotte dresser, glade mennesker, familie og venner, iskrem, leker, iskrem, bløtkake, kaffi, gnagsår, hes stemme etter utallige "Hipp hipp hurraaaaa" og sist men ikke minst GLADE BARN! Jeg elsker 17.mai!

Jeg skal jo innrømme at jeg er akkurat passe stressa før vi drar ut døren, for å ikke snakke om kvelden før når jeg har utsatt og utsatt stryking av bunadskjorter... men kaoset er ganske komplett i det vi ser at vi har litt dårlig tid og jeg har ennå ikke fått på meg mansjettknappene - hvert eneste år. Jeg skylder på at det er bunadskjorten... den må på i siste sekund før vi går ut døren, så den ikke blir krøllete. Men vi rekker toget, med akkurat passe god margin i år også, kjenner at jeg savner å spille på kornetten min (etter 17 år i skolekorpset, så ligger det i blodet!) men nøyer meg med å rope HIPP-HIPP-HURRAAAA omkapp med barna - OG mamma! Det er noe helt eget med denne dagen, alle er feststemte, også så fine da! Intet plagg i verden, ikke en gang den vakreste brudekjole kan måle seg med en flott bunad!

Håper dere alle har hatt en nydelig dag, vår ble veldig fin, for både store og små. Superstolt tante er jeg også, til både blodstantebarn og bonustantebarn. JK & H - jeg er så stolt av dere! Tantehjertet ble rørt til tårer - som vanlig ;) <3 

Bli med på en liten del av vår feiring :)

Kjekke karer i dress, check! 

Gamle kunster er nesten glemt, men bare nesten :) 

Forventingsfulle og glade solstrålene våre  <3 

Mine søte bonustantebarn :) 

Og den fineste bunaden, sunnmørsbunaden. Gi meg en bunad og en kornett, så er 17.mai komplett - ja også en is eller ti ;) 

Minner om at all kopiering av bilder er forbudt og vil bli anmeldt. No copying. 

(Alle rettigheter til bildene: C.S.H , T.S.N , S.V  & helensaevik fashion )

 

 

SELFPORTRAITS IT IS

Min bedre halvdel tester ut butterflylys og andre lys + photoshop program, jeg prøver å sitte musestille og spille super Mario på samme tid ;) Ingen god match akkurat det sistnevnte, men min bedre halvdel og meg derimot? Vi er en god match vi ;) 

 

No copying. All rights Helensaevik Fahion. 

TUESDAY KIND OF GLAM

Da har hurtigruta gått forbi kjøkkenvinduet, jeg har fått i meg to kopper kaffi og marmorkake til frokost og oppdatert meg på yndlingsbloggene mine. Høres det glamorøst ut? Nåja.... jeg skal love dere at det er ikke mye glam over hverken meg eller hjemmet, så jeg skrur opp yndlingsmusikken, strammer hestehalen så pass at rynkene dras litt bakover, og tar fatt på hjemmet som trenger seg en real overhaling, her skal det vaskes klær, støv skal tørkes, gulv.... egentlig burde jeg vaske vinduene også, men det skal få vente! Ikke mye glam her nei, men kosær seg gjør`a - og go`musikken akkurat nå er A-HA! 

Hverdags-glam? Det kan være så mangt, akkurat nå er det å danse som om jeg aldri skulle få danse igjen, langkosten forvandles lett til en mic og marlborostemmen fungerer helt passe fint på morgenkvisten. Ønsker dere en fin dag, med eller uten støvfilla og langkosten :) 

 

METALLIC LITTLE THINGHerlighet om jeg har en innebygd greie for salgskupp? Jepp! Jeg har lett lenge etter denne clutchen og fant den gjemt i et H&M-hjørne til 50 ,- (!!!)

Hipp hipp enda et kupp! Også matcher den mine ray bans perfekt! Glade 182 cm! Om den kommer til å bli brukt så veldig mye? Vet ikke helt, men kanskje litt ;) 

Ønsker dere en fin onsdag, ta vare på hverandre <3 

 

NOEN GANGER ER IKKE LIVET SÅ VELDIG RETTFERDIGÅ savne noen er så inderlig vondt... og vondt er det for et mammahjerte å se sin datter knele ved venninnens grav... mamma`s ord er ikke så mye trøst i når savnet er intenst, men det er godt å holde hverandre og gråte sammen... jeg er enig med deg Maria, det ER urettferdig! 

Ja, det føles litt urettferdig når livet stopper opp, om det er en kjær venninne, onkel, bestemor, bestefar, pappa, mamma eller ektefelle, så er det like vondt. Og det blir ikke så mye bedre heller... savnet er intenst og evig uansett, selv om vi lærer oss å leve en ny hverdag, uten de vi er glade i... De siste årene har himmelen tatt altfor mange fra oss føler vi, og til tider er savnet så enormt at jeg føler hjertet er i tusen biter... da er det godt å ha minnene, alle de fine minnene om en fin tid som var. Og de minnene gir oss mange smil og mange tårer... savnet er konstant, alt vi kan gjøre er å leve våre dager og trøste oss med at vi en dag sees igjen, ta vare på minnene om vakre dager sammen, glede oss over alt som var, føle oss rike selv de dagene vi føler at livet er grådig urettferdig <3 

Himmelen er rik med så mange fine skatter og vi er rike som fikk være en del av skattene <3

 

 

 

 

(Minner om at all kopiering av bilder er strengt forbudt og vil bli anmeldt: No copying.) 

F.E.R.I.E PART 1

In need of no words!

It feels like home to me

D.I.YOk, jeg ble litt fascinert av den "marble art" tingen, så da jeg kom over dette DIY prosjektet ble jeg fristet til å prøve igjen, men nå er det ikke neglene som skal til pers, nå er det vannglassene fra Nille ;) Ingen fine krystallvaser nei! Den som intet våger... og blir det for mye rot, så er jeg sikker på at jeg finner nye vannglass ;) Finn frem fine neglelakker/farger, en skål med kaldt vann, tape, avispapir/underlag, og klar lakk/topcoat for avslutning. Enjoy ;)

SNOW WHITE

Inspirasjon aka Elle MacPherson! 

Hvite jeans og skyhøye hæler, hvit cardigan/blazer, isblå topp og gullklokke? S.W.E.E.T 

Inspirasjon til tåspissene. 

 

Fortsatt fin onsdag dere :) 

 

COGNAC IN THE MORNING

Noen synger "sugar in the morning" - jeg har tatt den litt lengre og tilfører cognac! Kaffi, cognac-sjokolade, duftlys, gamle fine sanger og bare nyte utsikten, det er en perfekt start på dagen det! 

Ønsker dere en fin fredag og en god helg, ta vare på hverandre, spill gamle slagere og bare nyt livet. Det finnes ikke så mye å klage over dere, en ny dag ligger foran oss, og det er opp til oss hvordan vi vil den skal bli. Ut i verden og smil, gi noen en klem, et smil og noen gode ord, det skal ikke så mye til for å sette en fin farge på denne dagen også <3 

 

DO RE MI

Ønsker dere alle en fin start på dagen med denne fine videoen. Denne blir jeg aldri lei.

Jeg do-re-mi`er meg bort til kjøkkenbenken og baker noe godt i dag, i morgen er det klart for barnebursdag i hjemmet, gleder meg :)  

God fredag så lenge dere, nyt solen og hverandre <3  

HAPPINESS IN A CUP OF COFFEE

motivational love life quotes sayings poems poetry pic picture photo image friendship famous quotations proverbs

 

- And when my love brings me coffeee without even asking, I fall in love with him all over - again and again <3 

 

God morgen kjære lesere! 

Ønsker dere alle en fin mandag, takk for at dere titter innom meg og finner gleder her inne, og mest av alt: Takk min elskede, for alt du er <3 

 

 

 

D.I.Y

White Swirled I love you I know altered vintage teacup set

 

Kom over disse søte på etsy.com og tenkte at dette er jo superenkelt å lage selv! 

Ønsker dere alle en kjempefin fredag, jeg gleder meg som et barn til å ta bilder til ukens antrekk i dag, deler til ettermiddagen. Godt å være på vei tilbake <3 

FIN FREDAG DERE!

Ps: Tro på drømmene dine, de er mer ekte du du våger å tro <3 

 

 

 

HAVE A NICE ONE

Ønsker dere alle en fin dag, spre glede og solskinn rundt deg og husk at en god latter forlenger livet ;)

SHINY CHANEL


Nå skinner min Chanel skatt omkapp med solen! Puss puss så får du en suss!!! 

Husk å ta godt vare på skinnveskene / skoene /jakkene dine. Kjøp gode produkter (finnes hos din tekstilforhandler eller møbelforhandler) og sett i gang. Husk innsiden av vesken også - og når du først er i gang kan tar du selvfølgelig gull-lenken og logoen også. Spør etter gode produkter for gullpuss hos din nærmeste gullsmed.

Så fin som ny - tusen takk min elskede <3 

STREET SEEN

Så mye fin inspirasjon som finnes online!
Neste gang jeg hopper i finstasen lar jeg meg inspirere av disse damene.
Og den skinnjakka der...? Grrrrrrrr!!!

(Pics from google)

DANCE LIKE NOBODY IS WATCHING

Jeg avslutter dagen med denne herlige videoen ;) 

"Dance like nobody is watching" gjøres for min del innenfor husets fire vegger (til tider på fjellet eller langs veien/i bilen) men dette burde alle prøve tenker jeg! 

Glad mandagskveld! 

 

FINE "KVIKK LUNCH" SANGEN

Så FIN den er sangen som spilles til kvikk lunch reklamen på tv! Denne går på repeat i noen dager fremover tenker jeg... Type "fred-i-sjæla-sang".

Nå Discovery Channel og dokumentaren "Naked and Marooned" - anbefales! 

 

SPRING IS IN THE AIR

Vårstemning aka Kate Moss! Faktisk litt sommerstemning også! 

Ønsker dere alle en fin søndag, nyt den i fulle drag, hvor enn du befinner deg - for akkurat denne dagen får du aldri i reprise <3 

 

(Ukens utgår i dag, men kommer så raskt som råd.) 

THESE ARE A FEW OF MY FAVORITE THINGS

Jeg elsker solnedgangen som skaper et magisk lys i hjemmet på en lørdagskveld... 

Jeg elsker det runde vinduet på bestestua, hvordan solen skinner på krystallkrunen og lager en million mini-regnbuer i stua. (Jeg elsker finn.no, for der fant vi denne lyskruna til en latterlig billig penge!) 

Jeg elsker denne lille spilledåsen jeg kjøpte i Operahuset, jeg elsker musikken den spiller. Jeg elsker orkidèer og at jeg får de til å blomstre gang på gang....

Jeg elsker gamle filmer og musikk fra en svunnen tid.... these are just a few of my favorite things <3 

Ønsker dere alle en riktig fin helg. Beklager at ukens antrekk ikke kommer i morgen som vanlig, men så snart jeg er oppe og hopper igjen, så skal det avbildes en flott kjole fra Boss Orange, med lekkert tilbehør. 

Inntil da, holder jeg senga og koser meg med gamle fine filmer. 

Fin helg dere, ta godt vare på hverandre og nyt soloppganger og solnedganger <3 

 

 

TRUE BEAUTY

Gratulerer med dagen jenter!

Her har sykdom slått beina under meg, så jeg er i en mini-koma, men jeg kommer sterkere tilbake! Inntil da, ta godt vare på hverandre

I WISH

 

Bortsett fra den irriterende musikken, så er dette en fryd! Skulle ønske jeg kunne male som dette! Ønsker dere alle en fin dag, vi gleder oss til å ha mor over på middag og kaffi, til kvelden er det koselig handlekveld hos oss på Overvåg:) det blir servert litt å spise, goodiebags og vi trekker fine premier til våre kunder. Mari Ann og jeg vil gi dere et uhøytidelig mini moteshow, der vi viser vårens nyheter og hvordan et antrekk forvandles fra hverdags til fest:) Vi sees i butikken mellom 1900 - 2200. Gleder meg :)

 

IF YOU ARE THINKING ABOUT FUR

Beautiful street seen inspiration!

My favorite blog nowadays is The Sartorialist! And boy do I get inspired!GOOD OLD OLDIE TOP

Jeg som skulle gjøre husarbeid... Her ble jeg sittende og lete etter inspirasjon online!
Jeg har en tendens til å aldri kaste gamle klær, noe som kan være både til glede og irritasjon for flere enn meg;) Så nå har jeg funnet frem en 5 år gammel topp som nesten aldri er brukt og voila, den er jo superfin og helt i tiden, med polkadots:)

Husker jeg kjøpte den på en butikk som heter "SHIT" - av alle ting! Vet ikke om butikken finnes lengre en gang, men åh så moro med "gjenbruk" - noe som minner meg på at jeg har lyst på Fretex å lete etter en kort pelsjakke!

Ikke kast skatter av gamle klær som er hele og fine, du får garantert bruk for de en vakker dag:) Eller så blir Fretex SUPERGLADE for å få de!

Nå husarbeid!

Tror jeg!

CLASSY! NOT TRASHY!

 

Jeg har liggende noen gamle bukser som dette, kjøpt for 50,- og de er ALDRI brukt, men nå fikk jeg inspirasjon til hvordan de kan gjøres classy. Thank You Elle MacPherson! 

Så moro det er å finne litt inspirasjon online :) Google er en glimrende ting, rett og slett! Jeg er ferdig i tannlegestolen og det var jo faktisk en hyggelig opplevelse. Superflink tannlege og jeg har fått pusset over tanngarden - "ein tanngard kan`kje vara evig veit du!" Så nå skal jeg (igjen) prøve å være flink å huske å bruke både fluorskyll og tanntråd osv. Heldigvis har jeg supersterke tenner, men det betyr ikke at jeg skal slurve med tanntråden.. Jaja, note to my self: Wanna keep Your teeth white and clean Helen? FLOSS FLOSS FLOSS! 

Ønsker dere en fortsatt fin dag, jeg har planer om å gjøre husarbeid og spille høy musikk, hele dagen! Akkurat nå er det DENNE som spilles. Diggings! 

 

I.N.S.P.I.R.A.T.I.O.N

Pull off these pants by adding some trendy ray bans, a white t-shirt and some elegant pumps. 

Remember to make it classy - not trashy!

(pics from google)

 

KO:KO DET ER VÅR I LUFTEN

O`salige søndag, hvilken helg dette har vært! Jeg kommer tilbake med oppdateringer og kanskje tar jeg dere med ut på en natt i Ålesund og bylivet? Elsker å sitte på bar og se på livet, så MORO ;) Men nå er det solskinn på verandaen, kaffi i koppen og fløtekarameller som gjelder! Blir ikke stort bedre enn dette ;) En perfekt helg å minnes!

Tips: De fine telys-holderene fra KO:KO fungerer supert til både godterier og makeup! Jeg tror jeg har litt dilla på polkadots om dagen som dere vil se på ukens antrekk - kommer straks.

Ønsker dere alle en kjempefin søndag så lenge, ta godt vare på hverandre <3  

 

JUST NU

Da er hodet fullt av ideer og vi legger straks ut på fotojobb!

Fin torsdag så lenge dere <3

OH THOSE BOYFRIEND-JEANS!

 

Jeg har dilla dilla tuppeduppedilla på en litt rocka stil om dagen! Baggy bukser, enkle t-shirts, denim on denim OG boyfriend jeans - ja jeg vet at generasjonene over meg helst skulle ønske at vi "ungdommen" (er man ungdom når man har passert 30?) kledde oss i litt andre jeans enn dette, men dette er mitt lille opprør. Den ordentlige jenta har slått seg heeelt på vranga og trosser både kulde og ladylike kleskoden.

Her er det hullete jeans som gjelder fremover, men med feminine detaljer. Hjelpes, det er jo gøy å være litt dame også da, til fingerspissene faktisk ;) Så gøy at i dag fant jeg meg en perfekt rosa skjorte som jeg har lagt min elsk på - bilde kommer. Men akkurat nå er jeg overbevist om at min stil er en herlig gal kombinasjon av "Mrs.Lady-Tall meets rock n`roll, with a slight dash of bad ass!"

Jaja, hullete jeans er vel ikke rare opprøret når jeg tenker meg om... Det hadde vært mye verre om jeg...ja hva hadde vært mye verre? Så lenge hjertet er godt spiller det faktisk ingen rolle. Kjør boyfriendjeans! 

Håper dere alle har hatt en fin dag, jeg har møtt så mange fine hjerter i dag og en klem til hver eneste en av dere som gjør meg så glad. En glede å møte hjertelige mennesker <3 

 

 

 

 

 

ONE REASON TO GO BANG `ISHSuch a BEAUTY! Jeg beholder min "bang" en stund til! Dagens inspirasjon, uten tvil! Og i dag blir det denimjakke og pumps, nesten så jeg har lyst å gå i shorts!!!! DET ER VÅRSTEMNING UTE :) Halleluja for en nydelig dag. Nyt den, det skal vi gjøre!

Sol ute, sol inne, sol i hjertet sol i sinnet, sol bare sol :) 

Dagens go`låt finner er selvfølgelig "In my head" by Madcon. Høyt, veldig høyt! Jeg blir aldri helt voksen ;)

 

PIMP IT

I just Hello Kitty pimped my phone!

SUPERCUTE!

Du kan laste ned de søteste Hello Kitty app'er - og jentene våre? De elsker at mamma har Hello Kitty telefon;)

TODAYS VINTAGE CHANEL // ACNE // MICHAEL KORS // LOUIS VUITTON

Dagens detaljer OG kvalitetskaffi!

Det ser ut til å bli en veldig moro helg dette, gleder meg;)

God helg så lenge!

HEY MALA ALISHA

Aiaiaiiii det fineste skjerfet...
Finnes også i røde nyanser.
N.Y.D.E.L.I.G!

FREAKIN` COOL HEELS & CRAZY SALE

Det blir ikke mye bedre enn dette! Hjelpes, jeg holdt på å sette kaffien i vrangstrupen av ren iver da jeg oppdaget disse hælene! O`la laaa, hadde jeg bare hatt disse i samlingen av hæler... himmel! 

Glad torsdag så lenge, jeg legger straks ut på shootings - og i dag startet vi foresten med 70 % salg hos oss i butikken - jippifølelse :))

Happy shopping dere, kos dere på kanon-salg, der henger mange skatter til både hverdags og fest og noen L.E.K.R.E kjoler.

(For henvendelser ang salget, ta kontakt direkte på tlf i butikken : 70010663 )

 

 

TUTU & TULIPS

Rosa negler og rosa blomster? Voila ; vår! Nesten litt magisk lys ute i dag - finfint! 

For en kosedag!!! Kaffibesøk, middag ute i godt selskap, innom tante Åse og finne noen skatter og slå av en god prat er alltid like godt <3 Verdens beste tante Åse! Nå skal resten av ettermiddagen brukes til aking i akebakken, før det er stor stas i stua med Idol og varm sjokolade i koppen og kroppen - det er jo ordentlig fint med vinter også da dere ;) Dagens outfit kommer straks. 

Ønsker dere fortsatt en fin onsdag :) 

WELL HELLO THERE, MRS TALL & BEAUTIFUL

O`LA LAAAAA! Jaaaaa, jeg ønsker meg HELE antrekket!!!! Paljettsko, baggy skinnbukser, sort t-shirt og den lekre korte pelsen!

Jeg må få kloa i en baggy skinnbukse! Elsker at dama slår meg med 1 cm over havet og ruler de høyeste hæler - som om hun aldri har gjort noe annet! 

Jeg lar denne dama være dagens inspirasjon - selv om de hælene som jeg hadde lyst å trakke rundt i idag kan ikke brukes fordi det er snø ute igjen (!!!) Men copycat kan jeg få til uansett tenker jeg ;) Why God, WHYYYY er det snø ute igjen... jeg ønsker meg så inderlig vår og grønne marker. Fuglekvitter og lyse kvelder! Skjørt uten strømper under, pumps og sol fra morgen til kveld.. Bring on spring, someone! Legger ved litt ekstra inspirasjon - fordi denne dama fortjener spalteplass i massevis. "Being taller than Your boyfriend is SO today!" ;) 

Trend denne våren er sløyfer på det meste, finn frem et par pumps du er litt lei og fest sløyfer på - D.I.Y! Voila: Dior`ish heels! 

Da hopper jeg i mine høye hæler og gleder meg til en kaffidate med min kjære :) O`ONSDAGSLYKKE <3 

 

EAGLE


Elsker å sitte ved kjøkkenbordet og drikke morgen-kaffien og se på ørnene som leker utenfor vinduet. I dag var det tre majestetiske ørner i full lek her, så vakkert! Legger ved et bilde fra romjula, min kjære foreviget dette øyblikket en romjuls-morgen. De krinser over oss hver eneste dag, og noen dager, da setter de seg ned rett ved husveggen vår. Jeg føler meg sikker på at de passer litt ekstra godt på oss om dagen. 

Ønsker dere alle en fin søndag. Jeg gleder meg noe helt enormt til å få kline litt på kaia! Jeg blir aldri for gammel for klinings på kaia ;) 

"Wear it like You mean it (OOTW) er litt forsinket denne uken pga sykdom, men det kommer på trykk så raskt som råd :) 

 

BLING BLING & FUR UPDATE


Karen Millen limited edition bag // Rodrigo Otazu jewelries // Michael Kors pumps // Ray ban sunglasses

 

Dette kommer jeg til å kombinere sammen med slitte jeans, min kjære`s t-shirt og en fin pels - Outfit kommer.

Legger ved dagens inspirasjon av smellvakre Kate Moss, elsker dama, elsker stilen, elsker antrekkene! 

Pga sykdom, så er morgendagens "Wear it like You mean it" litt forsinket, men det kommer på blogg så raskt som råd :) Håper alle har en fin helg - en klem sendes dere alle! 

 

KateMossFerragamoCoat1

Enda flere vakre og inspirerende damer - i pels.

"Carrie & Samantha", Kate Moss, Kim Kardashian, Elle MacPherson! Så vakkert med en grå pels! Jeg er så heldig å få låne mamma`s fine grå pels, så kanskje det blir den i morgen - dersom været tillater det! Massevis av inspirasjon! Jeg drar på jakt etter en kort bolero/jakke variant, i grått! 

 

 

 

 

 

FINESTE SANGEN

Denne har gått på repeat i stua siste uken, Magnus Grønneberg`s versjon av "My street" er (i mine ører) tusen ganger vakrere enn orginalen - jeg har digget CC siden jeg var konfirmant, vi var en fin gjeng som vokste opp sammen og guttaboys, de sørget for at jeg elsket CC, ingen over, ingen ved siden - eller kanskje Smokie, Creedence og Guns`n roses, litt Metallica også når jeg tenker meg om. Vi spilte iallefall musikk og sang hele døgnet! Så mange hysterisk artige stunder vi hadde og fortsatt har!

Jeg har nevnt det før... jeg vokste opp til Jim Reeves og Elvis. Vikingarna og andre svensk-topper. Våre to små sjarmtroll, de synger CC Cowboys og Pink -  for full hals. Og mamsen? Hun smiler fra øre til øre, det er jentene sine det! Eplet faller ikke langt ifra stammen! 

Ønsker dere alle en fin fredag, jeg har to små gull hjemme som ikke er helt i form. Takk og lov for storhandel av aktivitesbøker i går, og mitt Kamille magasin som jeg ennå ikke har åpnet. 

Nå kaffi, rykende ferske motenyheter og Magnus Grønneberg på øret, det blir candy for både mage, øye og øre det! 

 

WHITE MORNING

Så var snøen her igjen. Jeg som var klar for vår... Må innrømme at jeg synes det er veldig fint med hvitt landskap. Nesten som at moder jord prøver å fortelle oss noe..

Ta vare på dagen og hverandre:)

MY DAY @ INSTAGRAM

En utrolig "rar" dag... Jeg startet dagen med litt shopping og fant flere fine skatter:) Deler snart bilde av en fin gave som ble med meg hjem idag. Den er hvit og gull-farget!

Ettermiddagen og kvelden tilbrakte jeg ved sykesengen til noen jeg er veldig veldig glad i... En tøff, men fin dag.

Jeg drakk uante mengder kaffi, kjøpte Kamille som jeg aldri åpnet, kjøpte vakre tulipaner til min kjære morfar, jeg gikk trapper (det er raskere enn å vente på heisen) og jeg sang alle yndlingssangene far ville høre. Og jeg gråt et hav av tårer! Men midt i alle tårene og redselen, så lo vi også, så hjertelig. Akkurat sånn som vi pleier å gjøre. 

En rose sendes til de jeg var i kontakt med i går, engler i arbeidsklær! Dere vet hvem dere er <3 

Hjertet er litt tomt og litt for fullt i skrivende stund, så jeg kommer heller sterkere tilbake. Inntil da, ta godt vare på hverandre, gi en klem, si du er glad i, smil og lev, hvert minutt, hvert sekund. 

 

TUSEN TAKK COSTUME DENMARK!

Den lille blå..

Den lille blå..

Costume Danmark følger meg på blogg og det er intet mindre enn supermoro å bli kåret med en 6.plass av årets beste antrekk 2012! 

Tusen hjertelig takk Costume Danmark! 

"På 6. pladsen finder man norske Helensaevik, som opnår mange loves med sin klassiske stil."

 

MORE IS MORE AND LESS IS A BORE

 

Med et bilde av denne herlige dama, Iris Apfel, ønsker jeg dere alle en fin-fin torsdag. Dama elsker smykker, elsker! Så jeg fyller opp armen med armbånd og sier som Iris Apfel: "More is more and less is a bore!" 

Jeg setter kursen mot Overvåg og kos sammen med verdens beste kollegaer og kunder, gleder meg til å se hva som kom av vårnytt i går. Julaften-følelse og jippi-følelse :) 

GLAD TORSDAG DERE! 

Dagens go`låt finner dere her

INSPIRATION FROM THE STREETS OF MILAN

Inspiration from the streets of beautiful Milan, Italy! 

Litt for kaldt til å droppe strømpebuksen enda, så i morgen blir det strømper til skinnskjørtet, wolford strømper.

Jeg kaster meg på trenden med skinnskjørt, skinn på skinn. Jeg er helt hekta på skinn om dagen merker jeg... Og øverst på ønskelisten står en oversized skinnbukse! 

Fin onsdag dere - og en ekstra klem til to vakre damer jeg var så heldig å møte i dag. Jeg ble så glad for de fine ordene deres, tusen takk!! 

Hjerteklem! 

 

(pics from google) 

 

 

 

HELT ÅLLRÆIT

Kaffi og en "poff" i solveggen utenfor Overvåg? Livet det er helt ållræit ;)

A PINK GIFT OF LOVE, IS A GIFT I LOVEFine rosa gaven som jeg er så glad i!

Denne lille rosa skatten kom flyvende over atlanteren og under juletreet vårt. Nå kan Chanel`en og andre el`er henge fint på cafèbordet nå :) 

Thanks beautiful, love my gift, love the fact that it`s pink, love the sparkling princesscrown, love everything, love You! 

OH WHAT A BEAUTIFUL MORNINGFineste morgenen!  

Kaffi i solveggen, innetulla i pledd sådan - hjelpes som jeg gleder meg til våren og sommeren... da skal jeg bo på verandaen! Så godt med sol inn i stua - selv om det ser ut som det er altfor lenge siden jeg både vasket vindu og tørket støv.... God musikk på, check! Støvfilla frem, check! 

En fin rosa julegave kommer snart på trykk, jeg er så glad i den. Akkurat passe søt og supersmart - ekstra pluss at den er rosa selvfølgelig ;) 

 

Such a beautiful morning! Enjoying my cup of coffee at the porch. I am so looking forward `til this summer - then I `ll be outdoors everyday, at my porch! I`ll share some more pics with You later on, it`s a beautiful christmasgift that I absolutely love. It`s pink and supersmart :)  

 

LENGSELEN ETTER VÅR OG SOMMER

Forelsket meg helt i disse bildene som jeg fant her. Inspirasjon i massevis! 

Nytt år og jeg kjenner at jeg allerede gleder meg noe helt vanvittig til det er vår i luften og vi kan gå i lettere klær. Jeg skal gå i pumps, hullete jeans, singlet og skinnjakke/blazere hele våren! OG HANSKER - of course! Hansker har blitt min nye greie har jeg funnet ut, rett og slett litt dilla på hansker. Superfint og supervarmt - og faktisk pittelitt superirriterende når jeg skal bare ha en liten ting nederst i veska.....! Min greie...? Jaja, min greie er så meget. Den siste tiden har det vært armbånd, hansker og sko. Høye sko! Higher the heels, closer to God! Og det er bedre med ett ekstra par sko i veska, enn ti på skohylla. Thank God for Michael Kors sine romslige vesker. Vesker er vel også min greie når jeg tenker meg om, gleder meg til vår og sommernyhetene fra Kors`ern er i butikk :) 

I skrivende stund titter vi på en aldri så liten svipptur til varmere strøk. Noen tips til feriehus noen steder? Vi har lyst å prøve en litt ny vri i år, ikke hotell, men feriehus eller leilighet.

PS! Det må være barnevennelig og nærme stranden (sandstrand), helst PÅ stranden om jeg får velge, og det er heller ikke noe minus at muligheten til å få litt pulserende byliv (les shopping) er rett rundt hjørnet. Tips mottas med den største takk ;) 

Fortsatt fin søndagskveld - jeg fortsetter å drømme meg bort til vår, sommer og SOL! 

LYKKE


Lykke er vår helt egen rosa sukkerspinn maskin, drikke kaffi sammen med den man elsker og stjerneskudd sammen med sine bestevenner.

Together is twice as good:)


A SPARKLING CRYSTAL DAZZLE BRA - FROM HOLLYWOOD TO SKINNESET WITH LOVE

Så fine skatter som lå i min egen lille Hollywood-bag! 


Hvor heldig er jeg som har fått en pretty H.O.T pakke på døren fra the one and only Beatrice, Bizzy B!

From Hollywood Boulevard, via Molde to Skinneset, with so much love! 

Jepp, jeg jubler! Jeg hadde en anelse om at det lå noe fint å glitret i pakken, men hjelpes, den er vakrere enn jeg kunne drømme om! 

Beatrice er hjertet bak Hollywood Bouleward`s hotteste undertøysbutikk , ikke bare gjør hun det stort i Hollywood, hun har A-list celebs som sine kunder. Søstrene Kardashians er blant kvinnene som har tatt oss med innom butikken hennes gjennom deres realityshow "The Kardashians", Paris og Nicole Hilton, Kirstie Alley, Holly Madison, Renee Sloan, for å nevne noen.. hun leverer varer worldwide - til og med til lille Skinneset :)

Flere av dere husker henne nok fra serien "Girls next door", serien med Hugh Hefner og hans mange kvinner;) Holly, Bridget og Kendra var ofte innom Bizzy B når det skulle være store parties at the mansion;) Eller dere har sett henne i serien "Norske Hollywoodfruer" på Tv3. Denne dama har gjort det stort og hvem skulle tro at jeg skulle bli den lykkelige eier av en av hennes håndlagde Crystal Dazzle Bra`s? Herreminskaper den er så fin at jeg holder på å sprekke! 

Ønsker du å skaffe deg en makan glitrende liten sak kan du klikke HER :) 

A gift of love is a gift I love! Thank You! 

Holy holly Hollywood, shine bright like a diamoooond! 

 

With so much sparkling love, H

 

 

How lucky am I! A pretty H.O.T package at the door from the one and only Beatrice, Bizzy B! From Hollywood Boulevard, via Molde to Skinneset, with so much love! Yep, I am sooo happy!  I had a suspicion that there was something nice and sparkling in the mailbox, but my oh my, this is beyond amazingly beautiful! 

Beatrice is the manager behind one of Hollywood Boulevard`s hottest lingerie shops, everyone in Hollywood know her name and items, she has a lot of A-list celebs customers, The Kardashians sisters took us shopping here through their realityshow, Paris and Nicole Hilton, Kirstie Alley, Holly Madison, Renee Sloan, to name a few .. Beatrice supplies worldwide - even to my little hometown :)

Many of you probably remember her from the show "Girls Next Door" starring Hugh Hefner and his women;) Or you've seen her in at  "Norwegian Hollywood Housewives" , TV3. Who would have thought I would be the happy owner of one of her handmade Crystal Dazzle Bra `s? Oh Lord,  I'm about to burst!

You can buy Your sparkling crystal dream HERE :)

A gift of love is a gift I love, Thank You!!

PARIS IS ALWAYS A GOOD IDEA

Jeg forstår ca to av hundrede ord - I need to learn how to speak french! Men denne fine fine filmen får meg til å drømme meg bort, jeg lengter til Paris`gater, tusle rundt i høye hæler, kamera i hånden, en fin Le Parfume i halsgropen.. hilse "bonjour Madame" til alle damer jeg møter på min vei.. sitte på en fortauscafè og spise croissanter og drikke fransk vin hele dagen. Bare se på livet. 

Honey, take me to Paris , please ? 

 

MY KIND OF INSPIRATION

Ikke vanskelig å se hvor jeg henter min inspirasjon i fra, 365 days a year!

Skulle egentlig ut på shoot idag, men her er det blogging fra "lukket avdeling" og vi venter på at viruset skal forlate 182 cm! Håper på shoot i morgen dere:)
Inntil da ønsker jeg dere alle en fin lørdag så lenge:)

SAAAAAAALG

Acne skatter minus 30-50%

Glad-torsdag:)

THAT MUST HAVE BEEN A BEAUTIFUL ROADTRIP

Litt vanskelig å sove? Da leter jeg frem en av yndlingsbloggene mine og drømmer meg bort i vakre vakre bilder av Jamie Beck, spiller Brandie Carlile og er bare til, kun for et lite øyeblikk til.....

 

HE IS AN ANGEL, LET HIM FLY

En siste hilsen fra mamma Kjellrunn til sin eldste sønn...

Dette opptaket er fra kvelden før begravelsen da Elise Nærø og jeg var i kirken for å øve. Tusen takk Elise, for vår duett. En sterk stund jeg aldri kommer til å glemme. 

I dag er det bursdagen til Trond og vi har vært på graven og tent lys.. et hav av lys var tent, så vakkert. Barnebarn og onkelbarn kom med bursdagsgaver, melkesjokolade, tyggis og drops, alle favoritter av onkel og bess. En tur til Sævikane og litt kaker og kaffi ble det også. En spesiell dag i dag. Gratulerer med dagen din ♥

Hvil i fred Trond, du er sårt savnet! 

THANK YOU

 

Året er snart ved veis ende, igjen! Hvor blir tiden av? Jeg føler at årene går altfor raskt! Jeg vil ønske dere alle en riktig fin søndag så lenge, også kommer jeg tilbake til kvelden. Inntil da - oppfordrer jeg dere til å lage en "Gratitude list". Finn minst ti ting du er takknemlig for, skriv det ned og ta frem listen hver gang du føler hverdagen er litt grå. 

Husk å ikke klage over små bagateller, være glad for at du idag også fikk våkne opp til en ny dag. Et "med hjerte i hånden" kommer på tampen av året, men nå er det snart "Magda-fest" for oss og det gleder små og store hjerter seg over. Tradisjon tro, så samles vi for årets største selskap i dag, vi har for lengst passert 100 familiemedlemmer etter Magda og Arthur. Det blir god mat og mye god underholdning. Det blir også tid for ettertanke og savn... ta godt vare på hverandre. 

 

 

TURBOKNAPP INN

Rakett-dag/turbo-dag!

Å starte dagen med å forsove meg var intet smart trekk.. Men supersmart av "UN25pippippiiip" å ligge akkurat passe over fartsgrensen på vei til jobb - takk og lov!
Suuuuperhyggelig dag på jobb, klem til alle snille kunder og blogglesere som er innom, jeg setter så stor pris på dere!
Fra jobb til middag hos svigerfar på 5 minutt!
En dæsjh Dior på halsen, et par spreke strømper fra Wolford på beina, min lille sorte Tiger og akkurat passe armcandy - voila I'm at farfar's house , just nu!

Merry Christmas!

OUR AUSTRALIAN MERRILY CHRISTMAS

Just nu er det deilig stemning i Skinnes-stua :) 

Michael Bublè og Rod Stewart synger de vakreste juletoner, kalkunen er i ovnen, bordet er dekket i tradisjon tro til vår Australske julefeiring. Gleder meg til å få hele familien min over på en ekte Auzzie Christmas-dinner. 

Så fint det er å være en så internasjonal familie, det gir oss mange fine tradisjoner å ta vare på, Norge møter Australia og Amerika - glede! 

 

Just now! I am setting the table for our Australian Christmas dinner:) Michael Buble and Rod Stewart sings the most beautiful songs and tunes, the turkey is in the oven, the table is covered in traditional beliefs of our Australian Christmas. Looking forward to getting all my family over for a real Auzzie Christmas dinner. How nice it is to be such an international family, it gives us many great traditions to preserve, Norway meets Australia and America - joyful joyful, Merry Christmas!

 

 

 

 

CHRISTMAS SNAPSHOTS

Early Christmas morning - mum`s enjoying this sight and a cup of coffee before we start the day with a great Christmas breakfast. Off to visit our family and then home again to start preparing for Christmas dinner. I love Christmas, I really do! But most of all, I love being surrounded by family and friends during Christmas. That`s the greatest gift of all! 

"The first dress of Christmas" by Acne Overvaag, (the second one was also from Overvaag, and You can find it at my Instagram profile Helensaevik )and my beautiful fur - I got this one from my bestfriend, love it - and I love her! The perfect Christmas gift to keep me warm and welldressed during all of the Christmas parties. Red nails by Dior - and I am miss fancy legs by Wolford;) 

Home again! Christmas dinner is almost ready and all of a sudden even more gifts found it`s way underneath our tree! I have to be honest and say that I am soooo excited!!! 

Really! We `ve got our very own Santa up at our attic - he moved in the night before Christmas and the tradition says that we have to check if he has arrived while the dinner is cooking. Guess what.. he was there, he had just found his bed on the other side of the stairs.. so Maria freaked out when she caught a glimpse of him! ;) 

One of my gifts ;) I posted this at Instagram and someone I love bought it for me ;) Thank You, I love You!!!! 

And then Santa came!!!! He was so funny! He immediately fell in love with our sister in law, he kissed her and wanted to put her in his bag ;) 

Hey Santa and welcome to our home, come on in for a treat ;) 

K.I.S.S.I.N.G  ;) 

More pics to come!

Hope You all had a wonderful Christmas evening and a great first day of Christmas - we celebrated our night with almost everyone of our family over, parents, parents in law, my sister and brother, sister in law, my brother in law and all of his family, so we had a perfect Norwegian/American Christmas at our place.

Thank You all for comming over, thank You for all the beautiful gifts - but most of all, thank You for being my family. I love all of You, with all of my heart! 

We both laughed and cried this Christmas eve`... we sent our prayers for our brother in heaven and for his closest family ♥ 

I have so much more to share with You, but right now, it`s cuddly`o`clock ;) 

MERRY CHRISTMAS TO ALL OF YOU AND WELCOME TO OUR CHRISTMAS HOMEJulefreden har senket seg i hjemmet vårt, klokken har akkurat passert midnatt og jeg vil ønske dere alle en riktig God jul.

Alle lys er tent, julestrømpene er på plass, pakker fylles stadig under treet, pinnekjøttet er lagt i vann, jeg kjenner at jeg er klar for julaften nå - jeg kommer tilbake med oppdateringer - følg med på Instagram (jeg har mobil igjen:) Der deles bilder fra vår julefeiring. Pappa Eivind er as we speak på loftet og ser til nissefar - det er sånn stas for jentene å klatre opp for å se om han ligger der! I år var han noe forsinket, av naturlige årsaker... men jammen kom julen og nissefar hjem til oss. Jeg har mye på hjertet, men akkurat nå har jeg bare lyst å krype under pelspleddet og bare være til for en liten stund.... denne julen bringer mange mange tanker og følelser og akkurat nå er det bittelitt tomt kjenner jeg, så jeg kommer heller sterkere tilbake :) 

Jeg ønsker dere alle, av hele mitt hjerte en velsignet God jul - ta uendelig godt vare på hverandre ♥ 

 

DOTS IT IS

Totally in LOVE with these amazing pants!!!!

Well dot dot dot me freakin' happy. I 've got polkadot legs!!!

News in store, by Marc Cain, today!

OFF TO PHOTOSHOOT

Dagens inspirasjon!

Klar for shoot, gleder meg til å komme i gang - linselusa;) 

Ha en fin mandag så lenge dere, jeg hopper i Marc Cain finstasen. Elsker dette antrekket som skal avbildes - stay tuned and stay focused :) 

 

STRAKS TILBAKE

Kjære snille leserene mine. 

Det har vært mer enn godt å ha en timeout fra bloggen min, det har vært en tung tid, dagene har gått i ett, dato er et fremmedord og verden har stått helt stille, men nå skal jeg så smått komme tilbake.

Outfit of the week kommer over helgen, ikke på søndag som vanlig. Det skal bli godt å prøve å komme i gang igjen også må dere heller ha litt tålmodighet med meg så lenge.

Tusen takk for alle varme tanker og ord, dere er virkelig verdens aller beste lesere! 

 

Hjerteklem! 

MED HJERTET I HÅNDEN

En utrolig spesiell dag er snart over og jeg kjenner hjertet boble over av ord, tanker og følelser...

Jeg har grått ett helt hav av tårer siste uken. Kanskje mest alene.... men også sammen med de jeg er glad i. Jeg har grått så jeg har nesten mistet pusten, men samtidig har jeg hatt en inderlig ro. En ro som gir meg styrke til å se alt litt utenifra. En ro som jeg ikke helt kan beskrive.... det er min styrke. En tante jeg er så glad i sa det så godt i dag; "Hvor henter du styrken din fra Helen, du som har så lett for å både le og gråte"... tante kjenner meg hun, hun vet at jeg har fole lett for å le, gjerne på steder der jeg ikke burde le, men jeg har også så lett for å felle noen tårer. Jeg har så lett for å gråte... Vi er veldig like du og jeg kjenner jeg. Og det er jeg glad for... veldig glad! 

Av jord er du kommet - til jord skal du bli. Jeg hater intenst denne setningen.... til jord skal du bli? Jeg rives i tusen biter innevendig når jeg hører denne setningen! Den er brutal og den knekker meg hver eneste gang! Og det har vært "noen ganger" den siste tiden. I løpet av ett og ett halvt år har jeg mistet min kjære fadderjente Miriam, kun 6 1/2 år... lille engelen vår. Ikke en dag uten at vi tenker på deg, ikke en dag uten at jeg ser på bildet av deg og synes fortsatt at Gud er en grådig urettferdig mann!!! Hvorfor tar han små barn, unge mennesker? Ikke misforstå meg, det er like brutalt når eldre mennesker forlater oss, men jeg vil så gjerne at vi skal få leve, oppleve hele livet, hele spekteret livet byr på.... barn, barnebarn, oldebarn...  dette året har jeg mistet min snille og så inderlig gode bestemor, en tante og en svoger. Min svigerinne sa så fint i talen sin i dag; "jeg trodde jeg hadde fått nok....." Hun har så rett.... Men der er et godt ord som sier: "Som din dag er skal din styrke være." Vi får ikke mer enn vi kan bære. Det er min magre trøst når alle rundt meg savner og kjenner en intens smerte i hjertet. Når mitt eget hjerte føles tomt, da vet jeg innerst inne at dette går bra, jeg får ikke mer motgang enn jeg kan bære. Og motgang styrker oss. Motgang gir oss en tung, men sterk baggasje å ta med oss i livet. En veldig viktig baggasje. 

De som kjenner meg, de vet at jeg tror, og jeg tror sterkt. Jeg tror på så mye. Mest av alt tror jeg, eller jeg vet... jeg vet at en gang møtes vi igjen. På dager som dette, så er troen så ekstra viktig for meg. Jeg tror så inderlig at det venter noe godt for oss. Jeg sier aldri adjø... jeg sier alltid på gjensyn. Det sa min kjære bestemor også da hun forlot oss... "vi sier ikke adjø Helen, vi sier på gjensyn." Jeg har hjertet litt på utsiden, alltid. Noe som gjør at jeg har brent meg mange ganger, men det er også en egenskap som gjør at jeg opplever så mye godt i livet mitt! Det er så viktig å ha hjertet litt på utsiden, tørre å være tilstede. Tørre å vise følelser. Men også være sterk når det er behov for styrke. Dette er ørnen i meg. 

"......og de som har ørnen som totem, trenger å være involvert i skapelsen og må være villig til å oppleve det ekstreme. Vilje til å bruke sine evner selv om det skulle bety å bli litt "brent" når du streifer høyt opp mot solen og du må ha vilje til å søke opp dine sanne følelser. Et krevende totem, men ett som gir deg uendelig mye tilbake ved reisens ende. Dens fire tær minner deg på å holde kontakten med bakkenivået også når dine vinger er utspilt. Dens klør minner deg om å gripe de jordlige fenomener. Dens skarpe nebb lærer deg når du skal snakke, hvor mye, og med hvor mye kraft."

Jeg tror at vi har en 9.kraft i oss, et totem. Min kraft er ørnen. Jeg har alltid vært fasinert av ørnen og dens kraft. For noen år siden fikk jeg et nydelig smykke av en vakker dame jeg har blitt veldig glad i, Camilla Prytz. Ørnen min som symboliserer alt jeg tror på og står for. Ørnen har vist seg i livet mitt så lenge jeg kan huske. Fra jeg var et lite barn har ørnen vært nær meg, og spesielt nå i voksen alder, da kommer ørnen og viser seg for meg. Og tro meg, jeg ser etter ørnen hver eneste dag.... det går aldri en dag uten at jeg løfter blikket og ser etter den. Den siste uken, etter vår bror, min svoger sin død, da har den vist seg hver gang jeg har hatt behov for den. I dag var der ikke bare èn ørn. Der var to! De svede så majestetisk over oss på gravplassen. Stødige og kraftfulle. 

 

Hvor henter vi styrken fra når vi trenger det som aller mest? Jeg har foldet hendene og bedt om styrke hver dag siste uken, styrke for mine - og styrke for meg selv.... noen ganger er livet så grådig urettferdig at vi trenger inderlig litt ekstra styrke, litt ekstra trøst. Jeg fikk min styrke i dag... "He`s an angel, let him fly..." Jeg har aldri vært så nervøs, men samtidig så rolig innvendig. Styrken var der, helt til siste tonen. Da kom tårene og smerten. Jeg kjenner at jeg er så sint! Så sint for at min svigerinne, mine tantebarn, min Eivind, mine svigersøsken, mine svigerforeldre skal oppleve denne smerten. Jeg finner ingen mening med at Trond skulle forlate oss så brått og brutalt! INGEN, INGEN, INGEN! 

Jeg har hatt denne fine sangen på repeat i kveld... Forever young - "heaven can wait, we are only watching the skies".... Jeg håper himmelen venter lengst mulig med å ta flere av mine hjem. Jeg vil ikke miste flere nå. Akkurat nå trenger vi som er her hverandre. Vi trenger å stå sammen, ta vare på kjærligheten, alt det fine livet har å by på... utfordringene og gledene vi møter, alle de fine menneskene vi møter på vår vei. Jeg har møtt så mange fine hjerter de siste dagene... og alle har gjort et sterkt og varig inntrykk på meg. Gutta våre, dere har en helt spesiell plass i hjertene våre. Alltid! 

Ta vare på livet og alt livet gir deg - jeg tror det er en mening med alt som skjer oss, men jeg har vondt for å tro at å miste noen vi er glade i - at det skal lære oss noe? Ja det lærer oss å sette pris på livet, på menneskene rundt oss, men uansett gir det meg ingen mening akkurat nå... å miste noen som er elsket av så mange, å miste noen man er glad i...det er uansett så forferdelig vondt.

Eivind og jeg vil takke dere tusener som har lest innlegget om vår umistelige storebror, svoger og onkel sin brutale bortgang... dere har støttet og vist kjærlighet på en måte som jeg ikke kan finne de rette ordene å takke for. Hjertet er i tusen biter føles det som, men samtidig så er det komplett og helt. Et varmt hjerte, et hjerte i hånden takker hver eneste en av dere, for at dere har gitt av deres omtanke denne uken. Herøy står atter en gang samlet når tragedien inntreffer. Men ikke bare lille Herøy.... hele Norge har vist meg og mine en enorm støtte og kjærlighet i en vanskelig tid. Å være blogger, eller "allmannseie" som noen kaller det... det har resultert i utallige fine mailer, ord og tanker fra hele Norge, og jeg takker dere fra bunnen av hjertet mitt for hver eneste tanke og hvert eneste ord! Det varmer så inderlig og letter litt på sorgen vår. Tusen takk! 

Jeg vet hverdagen kommer... hverdagen kommer så altfor brått, da alle blir opptatt med sitt igjen og vi glemmer de som sørger. Jeg håper dere alle tar ekstra godt vare på min svigerinne og mine tantebarn i tiden som kommer, min svigerfamilie, mannskapet... alle må ta vare på hverandre nå som høytiden nærmer seg, ta vare på de som sitter alene og ikke har familie rundt seg. Jeg er velsignet med en stor svigerfamilie, jeg tar av meg hatten for dere, og jeg tar av meg hatten for min egen lille, men store familie, dere som har gitt meg kjærlighet og støtte hele livet, dere som har lært meg at størst av alt er kjærligheten, dere som har lært meg at livet byr på så mange utfordringer, dere som har gitt meg kjærlighet nok, regler og frihet nok til å se livet i sin helhet...  jeg er så inderlig glad i dere. Dere har gitt meg en baggasje....lett nok, men samtidig tung og sterk nok til å se at livet er uansett vakkert, hva enn vi møter på vår vei - så er livet her, så skjørt og så vakkert. Så vondt, men samtidig så inderlig vakkert..... 

 

"Ej e ikkje så veldig gla i begravelsa ej! Det e so trist og so e det så masse bråk me alle dei som grine.. men ej VÆIT at onkel Trond he komt oppi himmelen, for dinna stjerna e ekstra sterke ikveld...." 

"Det e så urettferdig at han onkel sko døy! Han va so snilde me oss!" 

Vi savna dej onkel Trond... Fred over minnet ditt - på gjensyn ♥

 
 

MED HJERTET I HÅNDEN

Det er tunge dager for familien, men jeg kjenner at akkurat nå så vil jeg "skrive av meg" litt tanker. 

Onsdag 5.desember 2012.

Denne datoen vil for all evighet være spikret fast, dagen da min elskede mann og hans kjære bror Sveinung mister en kjær storebror, i en ufattelig og tragisk ulykke på havet. Dagen da min svigerinne mister sin ektemann og bestevenn, mine tantebarn mister sin inderlig kjære pappa, Live og Magda mister verdens aller beste Bess, mine svigerforeldre mister sin kjære sønn, en onkel, en svoger, en svigersønn, en venn. En arbeidskamerat. En kollega. Trond hadde så mange fine titler, han var så mye - for så mange! Men først og fremst var han pappa, ektemann, bess, sønn, bror, svigerbror og onkel. 

Jeg vil alltid huske hva jeg gjorde denne dagen, hvor jeg var, hvem jeg snakket med... Jeg er på jobb, gleder meg veldig til jobb denne dagen, fordi det har vært to tøffe dager med en natt på sykehus for storejenta vår, Maria, men alt går bra heldigvis, storejenta vår er eklært frisk, takk Gud  - og jeg skriver på bloggen min:  "Så godt å være samlet, friske... NÅ er det jammen meg jul!" Jul meg midt inni granskauen!!! For et mammahjerte og pappahjerte er det ingenting som er mer vondt, enn når barnet ditt har det vondt... den følelsen kjenner en mamma og pappa så inderlig på i disse dager. Den sorgen kan kun en mamma og pappa som har mistet sitt barn forstå. Den sorgen er konstant, den er intens, den er helt uutholdelig. 

Jeg koser meg på jobb denne dagen, Greta, Hilde, Kristin og meg, vi ler og holder leven, som alltid. Vi har besøk av hyggelige kunder og dagen flyr. Mamma`en til en av mannskapet ombord i Artus kommer inn, vi ler og prater. Uvitende om hva som snart skjer. To av hennes sønner skal om kort tid måtte oppleve det mest utenkelige... Plutselig får jeg en følelse av at noe ikke stemmer! Jeg ringer hjem for å spør Eivind hvordan det går med Maria vår, jeg kjenner på meg at noe er feil. Ber han dra til doktor med henne igjen for å ta en crp. Noe er galt, og i ettertid ser jeg at klokken var 1354. Ulykken har nettopp skjedd. Noe stemmer ikke. Jeg har tidligere skremt vettet av mennesker med dette, uten å gå nærmere inn på detaljer. Men ett varsel kommer, hver eneste gang noe ikke stemmer. Og jeg liker det ikke! 

Onsdag ettermiddag. Vi er i barnehagen, det er julefest, og jeg er i foreldreutvalget. Tiden går med til å organisere nissen og gavesekken. Eivind sitter sammen med min søster og Even. Telefonen ringer, det er Eivind`s pappa. Eivind roper navnet mitt, så vondt at jeg forstår umiddelbart at noe ikke stemmer. En forferdelig ulykke ombord i Artus. Det er bror Trond. Bare gråt! Jeg vil takke Anett Mari for denne stunden da vi får dødsbudskapet. Jeg vil takke min kjære søster og Even som tok seg av vår Kamilla, så hun fortsatt fikk være engelen i forestillingen. Så mange tanker. Jeg vil takke mamma og pappa som tok jentene våre denne kvelden, natten og dagene i ettertid, ga de trygghet og forklarte etter beste evne at mamma og pappa måtte i et viktig møte, helt plutselig. At jentene våre fikk sovne denne kvelden hos mommo og moffa, helt trygge for at verden fortsatt var helt perfekt. 

Vi er umiddelbart hos svigermor, bror Sveinung, Eivind og jeg. Helt forj******! Det er bare gråt og spørsmål. Jeg hører stemmen til min kjære svigerinne i det hun ringer og har fått budskapet. Vi reiser til henne umiddelbart. Møter Trond`s eneste sønn på veien, tar han med oss, akkurat disse minuttene husker jeg så godt... han vet ikke noe enda, men spør oss hva som skjer. Han forstår jo at noe ikke stemmer... Jeg husker at jeg snakker om hvor kaldt det er ute, alt for å få tiden til å gå til vi er samlet i Sævikane. En kone og tre barn får hele livet snudd opp ned i løpet av noen sekunder. Så grådig urettferdig!!!! 

Bare smerte og gråt. Men vi er sammen. Familien, presten, kriseteamet, tanter, onkeler, søskenbarn. Onkel Per leser fra Bibelen, ord er fattige, men samtidig så sterke. Jeg samler oss i Fader Vår. Aldri før har det vært så vanskelig og samtidig så godt å lese Fader Vår. Stillhet. Gråt. Oppi alt, så tenker vi sånn på mannskapet ombord. Hva de har opplevd, hvordan de har det. Telefoner er stengt ut fra båten, prosedyre. Hjemme er absolutt alt - alt annet enn prosedyre. Alt er uvirkelig, men på samme tid så altfor virkelig! Resten av kvelden er litt tåkete. På veien hjem om natten stopper vi hos mamma og pappa, kysser jentene, sier ingenting til de om hva som har skjedd. Vi snakker og gråter rundt kjøkkenbordet. Så godt å snakke, så godt å gråte! Jeg snakker med mine søsken, min kjære bror på havet, så inderlig redd jeg er for han akkurat nå, han har selv mistet en venn og en arbeidskollega i Trond. Så viktig for oss å si at vi er glade i hverandre, så viktig å be han være ekstra forsiktig ombord! Komme trygt hjem...

For oss fiskerkoner er frykten konstant, men jeg har alltid sagt at skal jeg gå rundt å engste meg hvert minutt, da blir jeg gal... for jeg vet jo om noen av farene ombord, men jeg må velge å stole på at disse karene, de vet hva de gjør. Og det gjør de! Men noen ganger er det en ulykke som rammer, og da kan ikke engang den mest erfarne fisker stå i mot. Pappa og mamma har lært meg fra barndomsår, at å være fisker er et farlig yrke, men vi har vokst opp med dette, vi vet ikke om noe annet i vår familie, både på Eivind`s side og min side, de er sjømenn, fiskere og skippere hele gjengen. De elsker havet. Jeg elsker havet. Fiskerkona i Fosnavåg... hun har tidligere vært samlingspunktet når tragedien inntreffer. Og natt til torsdag og fredag var det godt for oss å smales der, tenne lys, legge ned roser og se utover havet. Det mektige havet. Havet som gir og tar.... Inntil nå så har vi alltid fått våre trygt hjem. Inntil nå. 

Dagen etter er det minnestund på Havila, familie og kollegaer. Onkel Per og vår prest, Erhard leder oss gjennom en sterk stund. Jeg husker at Erhard etter ønske fra familien samler oss i en sang. Og han sier: Det er ikke sikkert så mange av dere kan teksten, men nynn gjerne med. "O`bli hos meg"... Og det som skjer er så fint. Rundt meg synger alle med klart røst, hvert eneste vers. "Du som har seiret Herre, bli hos meg."  Du som har seiret Herre? Ja kanskje han har seiret? For min del lurer jeg på hvorfor han er så grådig urettferdig at han tok en pappa, en ektemann, en sønn, en bror.... opptil himmelen. For oss som sitter igjen her, er dette alt annet enn en seier. Det er bare forferdelig vondt. Noen reagerer med sinne, noen med gråt, noen er stille, noen har behov for å snakke. Vi har alle vår egen måte å reagere på. Selv gråter jeg, holder rundt, nærkontakt..... sånn er jeg. Vi i familien vil benytte anledningen til å TAKKE Havila med Njål, Hege og Vegard, for deres fantstiske støtte disse dagene, dere er unike. Vi setter så stor pris på å samles. Vi er en kjempefin gjeng! Vi står sammen. 

Fredag kommer Artus hjem... Vi er samlet på Havila, nærmeste familie til Trond og mannskapet. Det er så mange gode minner fra disse dagene også dere. Selv om det er mest vondt, så er det også mye godt, det er viktig å vite. Fakkeler på land, flagget er på halv stang ombord... Vi står på kaia og tar i mot mannskapet. For noen er dette det aller tøffeste... for mannskapet er dette umennesklig. Komme hjem med en mann mindre, komme hjem å se familien i øynene, smerten til mannskapet, smerten til familien, kollegaene, rederiet. Vi står samlet på kaia, holder rundt hverandre. Ære, smerte, sorg, sinne og takknemlighet... så mange følelser! Mannskapet står på sine plasser ombord. Jeg synes de er flottere enn noen gang, rakere i ryggen enn noen gang, de viser en respekt som ikke kan beskrives med ord. Akkurat dette er så inderlig sterkt at ord kan ikke beskrive hva vi føler. Men det er så viktig for oss alle å ta i mot disse heltene våre, vise de våres kjærlighet og støtte, ta i mot de med åpne armer og la de få vite at de er en del av oss.

Vi opplever en umenneskelig smerte vi som går hjemme disse dagene, men ingen andre enn Artus-mannskapet kan forstå smerten de bærer på, ingen andre enn en fisker kan forstå hva dette innebærer. Vi er fylt med en uendelig respekt for disse mennene. De er helter. Tusen hjertelig takk for alt dere har gjort, og beklager alt dere har opplevd. Jeg og mine har en respekt for dere som ikke kan beskrives. Aldri før har det vært viktigere å snakke sammen. Vi i nærmeste familie får komme ombord... vi får vite.... vi får se... dette er en sterk stund. En veldig viktig stund, for familien og for mannskapet. 

Lørdag. Hurtigruten kommer. Jeg som fryder meg hver morgen over synet av hurtigruten som går forbi stueveggen her... denne dagen vet jeg ikke helt hva jeg føler da jeg ser den komme. Jeg tror det er mest takknemlighet... her kommer broren til min ektemann hjem. Sjøveien. Den eneste rette måten å komme hjem på for en fisker. Vi gjør oss klar... klar til å ta imot Trond`s båre. Er det noen gang mulig å forberede seg på det? Nei! Hans aller siste seilas. Noen fra mannskapet og nærmeste familie er samlet på kaia. Utrolig sterkt i det de legger til. Kone, pappa, barn og brødre bærer båren.... så forferdelig sterkt. Jeg synes dette er så flott og verdig for en mann som elsket havet, for en fisker, er dette den vakreste måten å komme hjem på, sjøveien. Det var viktig for to brorer også. Og som vi sier midt oppi all sorgen: vi får han hjem. Vi er så heldige som får han hjem! Jeg er så takknemlige for at de aller nærmeste har en grav å gå til. Det er minnestund og vi får se, gi en klem, et kyss, holde i hånden... snakke, si noen ord. En meget sterk stund, en viktig stund.

Ord blir så små i slike sammenhenger. Men å gi en klem, det sier mer enn tusen ord. Og jeg vet at jeg snakker på vegne av alle i familien når jeg sier TAKK! Tusen takk for alle blomster, engler, lys, fersk bakst, besøk, en klem, varme ord, sms og mail. Jeg takket tidligere på facebook i dag, og sa at det er så godt å ha et nettsted som facebook i disse dager. Det er en enorm støtte og trøst i ord og tanker som blir formidlet. Snakke seg gjennom sorgen, det er viktig. Og jeg har lyst å komme med en oppfordring til alle som kjenner barna til Trond om å huske på at det kommer en tid etter begravelsen også, det kommer dager fremover som blir veldig harde, husk å være der for vennene deres også da. Dere har vist en enorm omsorg og det varmer mitt tantehjerte. Dette gjelder også det flotte mannskapet ombord i Artus. Ta uendelig godt vare på de, de er heltene våre! Jeg sa til Eivind senest i dag, at Herøy er en god plass å bo, når ulykkene rammer oss ute i havgapet, da står vi sammen, sterkere enn noen gang, holder hverandre og gråter sammen. Jeg vil også minne mannskapet på at Eivind`s ord varer livet ut: Vårt hjem og vår dør er på vidt gap for dere når dere trenger noen å prate med, gråte med eller bare være sammen med. Vi står sammen i denne sorgen.  

Ingen av oss har noen å miste. Hver eneste en av oss en helt unike og uerstattelige. Tiden leger alle sår sier de... men jeg vet ikke helt lengre. For min mann vil tiden aldri gi han broren tilbake. Tiden vil gå og minnene vil hele tiden komme. Jeg vet heller ikke om tiden vil lege alle sår for mannskapet... de er i bønnene mine! Det vil alltid komme en 5. desember, en julaften, en nyttårsaften da storebroren skulle feiret bursdag, en konfirmasjon, et bryllup, en familiemiddag. Det vil alltid komme en dag der storebror ikke er her for å gi råd og veiledning, fortelle en artig historie. Så jeg vet ikke helt om tiden leger noen sår... men tiden er uansett vakker, den vil for ALL TID gi min mann og min familie gode minner om noe fint som var. Vi vil for ALL TID ha spørsmål vi aldri får svar på. Vi vil for ALL TID elske og minnes en bror og onkel her i hjemmet som var verdens snilleste mot oss, han var alltid i godt humør, han var alltid behjelpelig, han var alltid full av artige påfunn, og ikke minst, han hadde alltid tyggis til jentene! Hans-Kristian har allerede lovet jentene våre å alltid ha tyggis, små men store ting som er så viktig for små onkelhjerter. Hans-Kristian er foresten den aller tøffeste av alle Sævik`arane jeg vet om. Han er min aller største helt om dagen!

Det blir tøffe dager fremover, men vi holder sammen, vi har hverandre, vi snakker, vi støtter, vi gråter og vi ler - her om dagen satt en mamma og to brorer i stua og mimret om barndomsår i Sævikane. Vi lo så vi gråt av alle påfunna til de tre flotte brødrene. Og det ble konkludert med at Emil i Lønneberget, han er barnemat i forhold til påfunnene til disse tre! Uten å blunke heiste to storebrorer opp minstemann (min Eivind) i flaggstanga! Men de var smarte - de kunne ikke gjøre det nede hos mamma og pappa, de dro opp til farmor for å gjøre det, for der var det ikke så mange som kunne se. Trond og Sveinung var knute-sjefer og minstemann Eivind ble heist opp i flaggstanga, akkurat høyt nok til at han skadet seg godt i det han falt ned. En stakkars mamma hadde klippekort på doktorkontoret... tre gutter som alltid holdt sammen og alltid hadde fantestreker på lur. Så mange gode minner det er. Disse minnene vil tiden aldri ta i fra dere. Og flere minner vil bli skapt for fremtiden. For selv om storebror er i himmelen nå, så har vi han fortsatt med i tankene og i hjertene våre. For ALL TID! 

Sove godt kjære Trond, vi vet du er nær oss og vi savner deg. Jeg siterer din snille lillebror, min Eivind, og sier: "Vi møtes igjen en dag!" 

Inntil da, så tar vi vare på alle gode minner og hverandre, smiler og gråter om hverandre. Vi minnes deg med respekt og kjærlighet.

For ALL TID ♥


SORG

Jeg ber om forståelse for at jeg er borte fra bloggen da vår familie er rammet av en ufattelig tragedie...
Min mann's umistelige storebror, Trond ble brått og uventet revet bort fra oss... Umistelig og så uendelig kjær.

På gjensyn <3

MITT INSTAGRAM

Hvilket døgn!
På under 48 timer har vi kjørt uendelig mange mil, fått verdens beste pappaer hjem, både min pappa og vår pappa E kom endelig hjem fra havet!
To mnd borte fra barna sine er lenge, så gleden var ekstra stor:)
Jeg blir aldri for gammel til å bli superglad når min egen pappa kommer hjem fra havet foresten:) Jeg kjenner igjen følelsen våre jenter har når vi står på kaia og venter. Gode barndomsminner fra da mamma tok med meg og mine søsken for å hente vår pappa hjem. Stas!
Legevakten og en natt på sykehus for lille tapre storejenta vår ble det også! Men alt ordner seg for snille og flinke jenter, så det ble heldigvis med en natt for Maria og mamsen. En aldri så liten jentetur, der mamma ikke hadde ordet "nei" i sitt vokabular! Det ble is, marsipangris OG brus til lunch!
Frisør rakk vi også, tro det eller ei.
Fantastisk deilig å være hjemme, friske og ha familien samlet igjen!
NÅ er det jammen meg jul:)SNEAK PEAK

Working girl:)

Outfit of the week kommer snart, stay tuned!

HAPPY GENTLEMEN IN THE HOUSE

Her snakker vi magisk stemning;) Vi feirer Hødd-Gullgutta, Gentlemen og hverandre:)
Topp stemning hos oss på Overvåg;) Gleder meg til å dele flere bilder med dere! I`m on it ;) 

Tusen takk for en gull-dag dere, You rock!!!! 

 

ENGELEN

Dagen i dag er spesiell for ett fadder og tantehjerte. Lille engelen til min beste venninne og kusine er nemmelig 8 store år i dag. Vi tenner lys for den vakreste engelen av alle og ønsker deg av hele vårt hjerte en nydelig bursdag i himmelen. Jentene hjemme har pyntet så fint med to engeler ved bildet ditt,..."Det er vi som passer på deg", sa Maria her om dagen... Små hjerter har mange tanker... og mange tårer... Og da er det godt å kunne snakke om deg, minnes alle de fine turene og feriene vi har hatt sammen, så mye moro vi har hatt sammen, både her hos oss oss og på øya med mommo di. Anne, våre tanker er hos deg i dag... deg, mommo og resten av familien som elsker og savner. "M"... MOMMO, MAMMA OG MIA....

Vi savner deg, Mia ♥ 

TOO COOL

Pretty C.O.O.L jacket by Tiger of Sweden!

Sjekk den tøffeste jakken i den tøffeste alpakkaull - new in town! Elsker snittet!
Kind of Acne' ish I think - and I'm in love!

MED HJERTET I HÅNDEN (Advent-hjertet!)

Da var det JUL i hjemmet hos oss - eller ikke helt enda, vi har ikke fått opp julelys ute og jultreet i inngangspartiet; det hvite, fine, inspirert av vårt flotte operahus - men om ikke mange dagene kommer alt på plass! Glory glory, hvilken glede det er for både små og store hjerter når vi kryper opp på loftet, henter ned 40 kasser med engler, julekuler, nisser, lys, lykter, kranser..... tradisjon tro hos oss er det "Deilig er jorden" på høyt volum, kasser med pynt, nissesjokolade, barnåler og glitter overalt (jeg forstår ikke hvorfor jeg vakser ned FØR jeg tar frem julepynten!) Det er like stas hvert eneste år! Noen synes det er tidlig å pynte til jul nå, men vi har med oss fine tradisjoner fra våre foreldre, det er jul hele desember, 100 % JUL! Elsker julen, elsker! (Jeg er to dager for tidlig ute, men det er årets kjekkeste jobbehelg i vente, so welcome Christmas:) 

Den fineste julepynten er den julepynten som prydet våre barndomshjem da vi var små. Og engelen med rosen.... den var den fineste gaven under juletreet i fjor. Engelen fra bestefar, gaven som fikk meg til å briste i gråt. Bestefar ble enkemann i fjor og denne gaven er veldig spesiell for meg - "dit der roser aldri dør"... den sangen var en av bestemors favoritter. Det var sangen jeg sang for henne på dødsleiet... og det var en av sangene min kusine og meg sang ved bestemors båre. Savner deg veldig bestemor ♥

Julepynt for oss er gode minner, som disse nisse-tøsslussene som begge jentene våre sprang rundt i da de var mindre :) 

Og engler, masse engler! Engler overalt! Den fineste engelen, den vokter over oss fra himmelen, og hun feirer 8 flotte år i morgen... Bildet ditt har hedersplassen i år også lille skatt og i morgen tenner vi lys for deg og din bursdag. TanteLen savner deg og ønsker deg en nydelig dag, fylt med engle-bursdag-sang og glede, vi savner deg og elsker deg Mia. Suss!!! 

Året er snart ved veis ende - igjen! Hvor blir årene av? Jeg husker mor sa til meg "det er når du blir mamma du ser hvor fort tiden går, Helen" Hun har helt rett, tiden løper fra oss, og desto viktigere er det å stoppe opp og leve i nuet. Jeg har iallefall ingen hast med å "komme i mål", jeg vil leve hvert sekund, minutt, time og dag - helst vil jeg leve for alltid, så glad er jeg i livet. 

Noen oppsumering av året kommer ikke enda, ikke før julehøytiden er her, men da har jeg nok veldig mye på hjertet - igjen;) 

Jeg ønsker dere alle en fin adventstid - husk å ta vare på øyeblikket, just nu! Husk å være takknemmelig for de små, men store tingene. Samle familien og vennene denne julen, ta deg tid til å puste, tid til å leve. Husk å glede noen, gi komplimenter, gi noen en klem. Julen er for veldig mange en vond og ensom tid. La oss ta inderlig godt vare på hverandre, la oss minnes de som ikke lengre er blant oss,  Ønsk deg noe fint, ønsk noe fint for andre. Ikke glem hva julen egentlig handler om. Det er mitt ønske, for deg. 

RIKTIG GOD ADVENTSTID DERE. 

 

Ønsker du å se noen snapshots fra julen hos oss 2011, så kan du klikke HER og  HER  - følg med, juleoppdateringer kommer, hele desember ;) 

 

 

 

 

OH THOSE GENTLEMEN - IN SCARVES!
Når jeg starter dagen med å søke Milan streetstyle - stikkord "MEN" & "SCARF"... da er det på tide noen kommer hjem fra havet snart !? Tommy Ton, Milan Vukmirovic, Scott Schuman, store inspirasjonskilder når det gjelder både foto og stil. Oh those darn Gentlemen. Gleder meg til å få hjem min Gentleman, da legger vi ut på tur - som jeg gleder meg! Inntil da, så får jeg nøye meg med inpirerende bilder fra Milano - those darn Gentlemen - in scarves! 

Ønsker du å kle deg i vinterens store skjerf-trend, så finner du nå mange fine skjerf i butikken hos oss - til både Gentlemen & Ladies ;) 

Legger ved dagens go`låt - denne går på repeat in the Sævik household.  

 

 

JUST NU

Hold-in på!
Ansikt på!
Highlighter på!
False eyelashes straks på!

Jepp, det er mye fusk, trylling og fantesprette i mote-verdenen;)

Straks klar for photoshoot i ekte strutsefjær!
This dress has written "Strutsej aka Helen" all freakin' over it;)

Stat tuned, kansje dere får en liten smakebit på Instagram #helensaevik !


LOUIS VUITTON // DEBBIE // ACNE // G-STAR

Så moro vi har det på jobb, og dagen flyr! I dag ble det pakket opp nye kjoler igjen på B-Young, nydelige!!! En ligger her og gleder seg til å bli avbildet til "outfit of the week" for å ikke snakke om den vakreste kjolen av alle i hele verden faktisk.... En Tiger of Sweden kjole... Den er så fin at jeg blir kvalm! Gled dere til søndag og kjoleparade igjen.
Herlighet så fin den er... Den henger her i stua mi og er vakrere enn vakrest!!!!!!!

Det går unna med Debbie også, vi fikk nettopp inn knalltøffe kongeblå MED skull!!! My oh my!!!

Håper dere alle har hatt en fin onsdag, tusen takk til alle våre kjekke kunder som er innom oss. Dere gjør dagene våre så fine:) TUSEN TAKK!

EASY LIKE WEDNESDAY MORNING

Så godt det er med en rolig start på dagen. Våkne av at verdens snilleste mamma ringer for å sjekke at du er våken, det vekker gode barndomsminner det! Jeg glemmer ikke min første uke på hybel som 17åring - jeg sverger på at jeg hørte mamma og pappa rope klokken 0730: "Helen, nå må du våkne, du skal på skolen." Jeg reiste meg opp fra hybelsofaen og svarte et høyt og rungende "Ja, jeg er våken." Og jeg ble like flau hver gang jeg forsto at nå hadde jeg ropt så høyt at jeg sikkert vekket familien som bodde over meg!? Eller pappa som vekket med å skru radioen min på P1, og det strømmet nydelig opera ut fra høytalerene - han trodde nok at det kom til å få meg ut av sengen for å dempe volumet, men nei, jeg lå der i min drømmeverden og lyttet til vakker klassisk musikk, de tre tenorer, Maria Callas, jeg minnes mannskor og fantastiske symfoniorkester. Nydelig! Lite viste papsen at han der skapte en opera-elsker;)

Hjemmet vårt var alltid fyllt med musikk, morfar spilte trekkspill og gitaren var også fremme, mor danset i stua, det var piano musikk, kornett, trommer og korps - og ikke minst svenske topplåter! Jeg kan enda huske mamma synge "Leende gullbruno ögon!" når mamma tok helgevasken, eller hver gang vi var ute på biltur eller ferie.. "i mitt eget blue Hawaaii!" Så gode minner! Jentene våre vokser opp med opera de også, (svensktoppene er byttet ut med Alanis Morisette, CC og Adele sådan) minstemor blir rørt til tårer av vakker musikk, storejenta synger fra hun står opp - og i søvne! Det spilles piano, gitar og kornett i hjemmet i dag også - og det minner meg på fine barndomsår. Så koselig! Opera og klassisk musikk gir en ro i sjelen som er ubeskrivelig, intet mindre! 

Do-re-mi kom på radioen i dagtidlig og vi danset alle tre jentene på badet. Stas! 

La denne kjekke videoen gi deg også en gladstart på dagen, opp av sofaen og sving deg på gulvet, syng og smil! 

Ønsker dere alle en fin onsdag - jeg kommer til å tralle "do-re-mi" på jobb i dag!!! 

 

WELL FUR ME UP HAPPY (there is a sofa in here for two!)Om jeg ble glad når jeg kom over disse bildene Jak & Jil ? Check! 

"Well color me happy" - som "hun med 113 cm lange terapi-bein" sa en gang;) Jeg har jo makan veske i mitt WIC! 

Jeg legger bort gullpaljettene som har rommet min makeup i lang tid nå, til fordel for denne godbiten i den fineste antilope-pels. Når den ikke brukes som veske, skal den nemmelig brukes som sminkepung!
Også skal denne lille saken få flytte ned i min nye sminkepung.

Chloè! Elsker duften og elsker min nye sminkepung. Enkelt og greit ;) 

 

BEAUTIFUL CHAOS EQUALS INSPIRATION

 

Tommy Ton and Scott Schuman call it beautiful chaos. I call it inspiration. 

 

 

SHOP FRA GARDEROBEN MIN

En liten smakebit på noe av det som kommer for salg.
1: moods of Norway genser str s, aldri brukt. 600,- (ny 1200,-)
2: Chanel-inspirert jakke fra Marc Cain str m. Som ny. 1200,- (ny 3890,-)
3: becksøndergaard skjerf,stort. Aldri brukt. 600,- (ny 800,-)
4: becksøndergaard skjerf, stort. Noe brukt. 400,- (ny 800,-)
5: Hemisphere skjerf, stort. Brukt under 1 photoshoot. 1000,- (ny 1498,-)
6: silkekjole fra Charlotte Sparre, str m. Skull fremme og bak. Brukt under 1 photoshoot. 1000,- (ny 1998,-)

Alle priser er inkl. frakt.

Flere bilder kommer (outfit)
Intr har vært stor, så er det noe du ønsker å sikre deg, send en mail på helen.sobee(alfakrøll)yahoo.com

YOU CAN BE ANYTHING YOU WANT

You can do it! Just believe in Yourself:)

JUST SOME HOLLYWOOD STYLE TIPS

 

Simplicity! Less is more! More is never enough! Over the top sweetheart! If You do it right, You can do anything You want! 

FANTASTISK :) Med denne videoen ønsker jeg dere en fin søndagsmorgen, Jeg tar fatt på kaffi nr 2, just nu:) 

 

 

SO B - SO ME! EMBRACE YOUR YOU' NESS

Så mye moro vi har det i studio hos FOA DESIGN! Og enda mer moro blir det i neste uke, følg med;)

Avbildet i vakre So B smykker, designet av min gode venn Børre Olsen! Vi har en liten hemmelighet å dele med dere;) stikkord? Glitter! Følg med, vi gleder oss;)

Alle bilder: FOA DESIGN

JUST NU

Just nu sank jeg sammen med en velfortjent kaffi!
Straks ferdig med "operation wic" og jeg har shina i både klær, smykker og vesker.
Noen fine skjerf, klær og vesker kommer for salg på bloggen i.l.a helgen - følg med :)

YESTERDAYS FUN

Glad gjeng? Check!

Som vi kosa oss i går! Herlig lag, mye latter, nydelig mat og god drikke.

Vi vet å kose oss vi tuttene på Overvåg & B-Young Overvåg;)

Tusen takk, til ALLE som i går ringte meg, sendte sms og mail, jeg er helt overveldet og veldig takknemmelig for hver eneste en av dere!
En spesiell god klem sender jeg til en flott dame som brenner for min hjertesak; de narkomane. Jeg takker for en god samtale og setter stor pris på deg:)

Tidlig på dagen herjet vi på FOA - hvorfor vi herja får dere vite veldig snart;) Og en fin-fin dag ble avsluttet i lystig lag, sammen med verdens beste kollegaer.
En nydelig dag å minnes!

Nå er det tid for middag , lykke er tlf fra bestevenninna, som ringer for å invitere på middag etter jobb, tusen takk!

TODAYS FRONTPAGE

Dagens førsteside!

Ønkser du å lese intervjuet kan du klikke HER

Jantelova er til kun for å brytes.

HATTITUDE!

HATTITUDE! 

Noen av bloggene jeg er fast leser er av b.a The Style Crone og Advanced Style , og jeg mener at verden trenger flere voksne damer som blogger om moro og fashion! Nå tenker dere sikkert "Oh holy... skal hun holde på like lenge?" Maybe, maybe not ;) 

Jeg lette frem hårpynt i går og lot meg inspirere igjen! It`s all about the hattitude :) 

Ha en fin mandag så lenge! 
 

SOMEONE SAY " SHOE-HEAVEN? " I SAY " WELCOME TO OVERVÅG! "

"I'm in heaven... Lalalalaaaa"

Som jenter flest har jeg en svakhet for sko! Jeg har også en svakhet for vesker når jeg tenker meg om...og skinnjakker..! Jaja, det finnes verre svakheter;)

Men for en med svakhet for sko så er jeg i "THE ONE AND ONLY CANDYSTORE!"
Her ramler det inn nyheter hver uke og samlingen av hæler vokser!

Her er sko fra Acne, Debbie, Filippa K, Tiger of Sweden, Michael Kors, Hugo Boss... Er det rart jeg elsker jobben min?

Jeg fortsetter å tralle "I'm in heaven.. Lalalalaaaa" ;)

Come join me in shoe-heaven if You want to - You are more than welcome:)

HAPPY SATURDAY

Happy lørdag dere!

Jeg starter dagen sammen med glade mennesker, mye latter og glede, kaffi og kos. For en herlig gjeng:)

I dag finner dere meg oppe på "loftet" aka B-Young Overvåg, gleder meg til å møte dere! Tusen takk til hyggelige damer som var innom oss på butikken i går, alltid hyggelig å få møte dere snille bloggleserene mine!

Vi feirer lørdagen med nyheter i butikken, nye blazere fra 599,- nye Debbie shoes i mange farger, nye t-shirts og ikke minst; gjør deg et kupp med disse deilige strikkegenserene fra B-Young, 3 varianter, 4 farger, kun 199,-
Like fine å kombinere sammen med skinnbukser som til paljettskjørtet.

Glad musikk og glade damer, glad lørdag:)

DAGENS FINESTE TANKEVEKKER

Denne blir jeg aldri lei :) Superfin! 

 

Tusen takk til alle som delte innlegget mitt i går "Si nei til nettmobbing!" Setter stor pris på det!

Jeg må tilføye at jeg går ikke rundt å føler meg som noe mobbeoffer, så det er sagt. Det jeg ønsker med dette innlegget er å sette en stopper for mobbingen. Jeg tør nesten ikke tenke på hva en ung jente / gutt hadde tenkt og følt om hun / han fikk kommentarer av denne typen, og da skal det også være sagt at de groveste kommentarene er ikke offentlige en gang. Men som jeg skriver; jeg har ryggrad og selvtillitt nok til å takle dette, de piller ikke meg på nesen for å si det sånn ;)

Dessverre så får bloggere, unge som gamle denne typen hets, hver eneste dag. Jeg er vel en av de heldige som ikke får denne typen hatmailer, bortsett fra noen under pelsinnlegget - men det hadde jeg jammen meg også forventet da jeg ytret min mening. I forhold til antall mange tusen sidevisninger den dagen, så var det ikke mye "hets" som kom ser jeg i ettertid :)

Uansett, om det er meg eller andre som får servert denne typen drittslenging, DET ER IKKE AKSEPTABELT!!! ALDRI, UNDER NOEN OMSTENDIGHETER! DU MÅ SI NEI TIL MOBBING!!! Ta opp temaet mobbing i skolen, du som mamma/pappa/foresatte/lærer har en veldig viktig oppgave å ta tak i her. Snakk med barnet ditt/eleven din om mobbing. Ta i et tak, vi har et stort ansvar  å ta fatt i her. 

Nok formaning fra meg nå, jeg gleder meg til å sette meg i bilen og spille alle yndlingssangene mine, synge av hjertets lyst, møte hyggelige mennesker i butikken , gladfredag! 

Ønsker dere alle en veldig fin dag, hvor du enn befinner deg - ta vare på hverandre, spre glede rundt deg - og gjerne litt glitter også, når du først er i gang;)

"Hvor enn du går, husk alltid å strø litt glitter rundt deg!" 

~Tingeling~

 

Thanks to everyone who shared my post yesterday "Say NO to cyberbullying!" Highly appreciate it!

 

Note to everyone: I do not feel like a victim, after writing about bullying. What I want with this post is to put a stop to bullying. I don`t dare to think of what a young girl / boy had thought and felt if she / he received that type of comments, then it should also be said that the most serious comments are not public yet. But as I said, I have confidence enough to cope with this, nobody puts Helen in the corner ;) Unfortunately, bloggers, young and old get this type of bullying, every single day. I guess I'm one of the lucky ones who do not get this kind of s*** - but I'd sure also expected some BS when I expressed my opinion about fur. In relation to the number of thousands of page visitors that day, there was not much "BS"..  Anyway, either it`s me or anyone else, IT IS NOT ACCEPTABLE!! NEVER, UNDER ANY CIRCUMSTANCES! YOU MUST SAY NO TO BULLYING!! Bring up the subject of bullying in school, you as mom / dad / guardian / teacher has a very important task to address here. Talk with your child / your student abput bullying. I`ll stop there. I'm looking forward to work, I`ll play all my favorite songs in my car, I`ll sing from the top of my lungs, can`t wait to meet friendly people in the shop, happy Friday! I wish you all a very nice day, wherever you are - take care of each other, spreading joy around you - and a little glitter too, while you're at it ;)

"Wherever you go, always remember to sprinkle a little glitter!"

~ Tinkerbell ~

 

SI NEI TIL NETTMOBBING! (Med et oppgitt hjerte i hånden!)

Da braker det løst igjen, for nå har hun "rosa-bloggeren" mye på hjertet igjen. La meg si at dette innlegget er ikke rettet mot alle dere som ytrer deres meninger på en saklig måte, det er heller ikke rettet til dere som er uenige med meg, men det er rettet til deg som er en mobber, til deg som kommenterer min eller andres blogg med b.a trusseler.

Jeg er dypt sjokkert over at vi mennesker kan oppføre oss så feigt! Ja, dere las riktig - både "du" i Fosnavåg, "du" i Oslo-gryta, "du" utenfor Trondheim, "du" i Førde, Bykle, Sogndal, Træna, Skodje, ja jeg kan ramse opp hver eneste by og hver eneste lille bygd i Norge. Anonym nettmobbing, nettmobbing, mobbing generelt. For en skam!

Hva er det med oss mennesker som gjør at vi, bak en anonym fasade lirer ut av oss de styggeste ord, hva er det som gjør at vi kan tillate oss å skrive "heng deg pliiiiis?" Eller at noen er så feige at de misbruker tillitten vi voksne har til barn og omvendt, ved å utgi seg for å være et  uskyldig barn som ønsker å si sin mening, men istedenfor sitter det en litt eldre jente bak skjermen. Jeg vil ikke le av deg, jeg vil heller unnskylde deg, fordi du ikke viste bedre, men kansje dette innlegget vil lære deg - og andre at nettmobbing er IKKE akseptabelt , ei heller bruk av andres identitet, uansett om du er et barn eller om du er voksen. Det er aldri tøft å mobbe, det må vi alle ta sterk avstand fra. Og jeg vil også at du skal vite at jeg tilgir deg for dine stygge kommentarer både overfor meg og mine lesere. Jeg tror nok ikke at du er stolt av dine ord i ettertid. 

Dette er bare ett av utallige eksempler jeg har erfart som blogger. Vi må alle kunne få ytre våre meninger, både du og jeg, men vi må kunne holde oss unna kommentarer der du/dere er så stygge at dere kommer med "drapstrusseler" til mine lesere, eller til meg, skjønnhetstips som "helbleket hår er aldri bra i en alder av nesten 50...." derimot, de mottas med takk og humor ;) Men dere som har levert de styggeste kommentarene skal være glade for at jeg ikke går til politiet med dette. Det har jeg gjort tidligere og jammen meg fikk flere seg en real tankevekker. Så vit det dere, alle, unge som gamle, dere er aldri anonyme på internett, enten du tror det eller ei. Og jeg håper at mine opplysninger om akkurat dette kan være med på å redusere nettmobbing og trusseler. 

Til tider tenker jeg at det er kanskje akkurat det jeg skulle gjort, gått til politiet, fpr å stoppe de som gjør dette. Men jeg har en smule livserfaring hittil, så jeg velger å sile ut disse kommentarene. Men jeg synes det er trist at noen i min hjemkommune har avslørt seg selv grådig denne gangen, de tror de er anonyme på kommentarene sine, men dere må huske på det at har dere lagt igjen en kommentar hos meg før, et spor inne på bloggen min, så ligger din IP adresse her, som identifiserer deg. Så tenk på det, alle dere som er feige nettmobbere, eller er det anonyme nettmobbere? Neste gang du leverer kommentarer i form av mobbing eller trusseler, så er det ikke så sikkert at du er så anonym som du tror. Det må være en tankevekker for de aller fleste tror jeg. 

La meg tipse dere om en flott dame som satte blodet og hjertet i brann hos meg i går, det er vakre Sandra Borch. Hun er ei skikkelig TØFF dame som jeg har uendelig med respekt for, selv om jeg har mange ulike synspunkt på politiske saker hun engasjerer seg i, så har jeg en enorm respekt for henne. Hun er, i tillegg til å være en utrolig dyktig politiker, en flott blogger. Hun er vakker som få og hun tør å si sin mening, for ei DAME! Men hva får hun? Det jeg vil regelrett kalle "bullshit"  (beklager ordbruken!) fra feige/anonyme nettmobbere. Jeg kjenner meg selv så godt igjen i det hun skriver i sitt oppgjør med deg som nettmobber. Heldigvis har hun år nok på baken og kjærlighet nok i hjertet sitt til å sile ut disse kommentarene, hun har forstand og selvtillitt nok til å tro på seg selv, akkurat som meg.

Jeg tror på meg selv, jeg mener at jantelova er til KUN for å brytes, jeg mener at vi skal være stolte av det å tørre å være litt annerledes. Ja, jeg er faktisk kjempestolt over at lille lange meg , fra en tareholme ute i havgapet turte å stå oppreist i stormen og i etterdønningene av stormen, jeg står faktisk rakere og stødigere enn noen gang. Selv når kommentarene har haglet, fra både kjente, mindre kjente og helt ukjente, så må jeg personlig si at mange viste sitt sanne ansikt for meg, selv de "anonyme". Og jeg må si at jeg er dessverre ikke sjokkert over enkelte, men jeg er dypt sjokkert over det faktum at i Norge, i år 2012, så er vi ikke tøffe nok til å tørre å si hva vi mener uten å gjemme oss. Dette gjelder ikke bare i vår lille kommune. Og sånne ting er flaut, jeg blir flau på deres vegne, men jeg tenker som så, at jeg skal ikke avsløre deg/dere. Neste gang vi møtes, så skal jeg smile til deg og hilse på deg som jeg gjorde sist vi møttes, jeg skal nok holde praten i gang, men jeg vet at det blir litt flaut for din del, men vi lærer heldigvis underveis, både du og jeg, også er det så fint at vi blir aldri helt ferdig utlært.

Jeg er så veldig stolt av vennene mine som tør å være annerledes! Jeg er stolt av vennene mine som er så voksne at vi beholder vennskap, selv de gangene vi kan diskutere høylytt om f.eks de narkomane sine rettigheter til et verdig liv (min hjertesak) , da kan vi være så uenige at vi nesten tar til tårene, men det fine er at uansett, så respekterer vi hverandre. Vi er uansett stolte av hverandre, jeg av de fordi de har så mange flotte egenskaper som jeg elsker de for, jeg respekterer de for så utrolig mye annet, og omvendt. Ekte venner er sjeldne og dyrebare, vit det dere, ta uendelig godt vare på dine ekte venner, de vokser ikke på trær. 

Jeg er sjokkert og veldig skuffa over at vi mennesker tror det er ok å komme med trusseler eller grusomme utsagn, rettet til andre mennesker. Faktisk så er jeg veldig skuffa over enkelte mennesker som mente at jeg var "fantastisk" de gangene de trengte meg for å promotere seg selv, de gangene de trengte litt blest og reklame, da var jeg kjekk å ha ;) Men når samme dama " tar bladet fra munnen" og sier sin mening - i dette tilfellet om pels, da er det noen mennesker som er så feige at de skriver at de boikotter bloggen, for da er ikke bloggeren Helen god nok lengre. Fordi jeg turte å stå rak i ryggen og si at jeg synes pels er fint, og at jeg forsvarer FORSVARLIG PELSOPPDRETT I NORGE! Mange har vist meg sitt sanne ansikt den siste uken, jeg har sett med mine egne øyne hvem jeg kan stole på og hvem som er det jeg kaller regelrett falske. Og ja, det er sårende, det skal jeg være den første til å innrømme, men jeg synes at på slutten av dagen sier det mer om de eller hva det gjør om meg som medmenneske. Det er min mening. Helt åpent, helt ærlig. 

La meg vise til kommentarene på bloggen min, så har jeg i ettertid gått igjennom samtlige kommentarer, jeg har lest og forstått, jeg har både flira og jeg har vært sjokkert. Jeg svarer etter beste evne, jeg svarer ærlig på kommentarene, jeg er meg selv - på godt og vondt, 100% ærlig. Sånn er det å være blogger, å være "allmannseie" - ja, skal jeg ha en blogg og ytre mine meninger, så vet jeg at det finnes like mange ulike meninger og svar, som jeg har lesere - og det har etterhvert blitt en del. For hver eneste av oss har vår mening, og din mening vil jeg gjerne høre, men jeg skulle ønske at også DU hadde ryggrad og selvtillitt nok til å være like ærlig og åpen. Ikke være feig.  En jente la igjen en kommentar til meg etter oppfordring fra meg til å stå frem med navnet sitt neste gang, jeg ble trist av svaret hennes; "Jeg har ikke lyst å stå frem med navnet mitt, for jeg vil ikke at neste gang jeg er i Fosnavågen, så ser folk på meg og sier at der er hun som kommenterte så stygt på bloggen til Helen......" Så trist at det skal være sånn, at vi ikke kan få lov å faktisk si hva vi mener og hvem vi er, fordi at nettopp i b.a lille Fosnavåg så er det mye mobbing. Denne jenta fikk jeg faktisk sympati for, så dette er ikke ment for å støte deg på noen måte. 

Jeg tenker at feige mennesker er det aller verste jeg vet. Nei, det er det nest verste jeg vet. Det aller verste jeg vet er mobbere! Om de er anonym eller ei, mobbere er det verste jeg vet. Noen av dere mener at jeg bør ikke poste slike innlegg om så ømfintlige tema, siden jeg er et forbilde for så mange unge mennesker. Men vet dere hva? Om dere mener jeg skal være et så innmari bra forbilde, så har jeg tenkt å være det, men i form av å tørre å være helt og holdent meg selv. Det synes jeg er fint, å oppfordre andre til å stå oppreist for sine meninger, selv når andre går i mot deg. Ha da tro nok på deg selv til å stå for det du tror på. Gi blaffen i jantelova. Det gjelder også når jeg taler de narkomane`s sak,  en sak som for veldig mange et veldig ømfintelig tema. Jeg har fått kommentarer på at jeg som er et så fint forbilde for de unge, burde overhodet ikke vise min støtte for narkotika. Til opplysning: De narkomane er fantastiske mennesker, de er brutalt ærlige, akkurat som meg, jeg kjenner meg ofte igjen i de selv om jeg ikke er narkoman. Men vet dere? De narkomane har de samme følelsene som deg og meg, de har bare en litt annen bagasje og det skal vi respektere. De har min fulle støtte, mitt hjertebarn er nettopp debatten om deres rettigheter. 

Det aller beste jeg vet, det er mennesker som har kjærlighet og respekt nok i hjertet sitt til å tåle at vi er forskjellige, folkeksikk nok til å kunne snakke med medmennesker uten å true de med både det ene og det andre. Jeg synes vi skal tenke oss om dere. Vi skal kjenne etter om vi vil være en mobber, jeg er helt sikker på at svaret er et høyt og enstemmig NEI, JEG VIL IKKE VÆRE EN MOBBER. 

La oss alle få ha våre meninger, la oss respektere at vi er forskjellige, men la oss ikke synke så lavt at vi mobber , om det er åpent eller anonymt. Det er ikke tøft å mobbe, denne gangen var dere heldige og traff på ei som har ryggrad nok til å tåle både trusseler og annet tull, men neste gang kan det være at du treffer på noen som ikke har selvtillitt og ryggrad nok til å svare for seg, eller stå oppreist. Vi har alle engang både gjort og sagt noe vi angrer på, meg selv inkludert selvfølgelig. Vi har alle kjent på følelsen "såret". Og det vet vi alle at det er ingen god følelse. La oss som foreldre lære barna våre at trusseler er ALDRI tillatt. Lær barna våre heller folkeskikk, lær barna våre at å mobbe er helt uakseptabelt, og vi må lære barna våre å ha tro på seg selv og tørre stå for det de mener. 

Jeg synes det er på sin plass fra min side å be de jeg har såret med dette innlegget om unnskyldning. Jeg respekterer at vi alle har forskjellige meninger om det aller meste her i livet, men jeg håper at du også respekterer meg og mitt valg i både denne saken og som menneske. For vet du hva? Vi er innerst inne veldig like akkurat du og jeg! Jeg er som du, på helt på lik linje, ett medmenneske :) 

Og la meg avslutte med å si at jeg tror ikke dette blogginnlegget blir like mye "snakkis" på kontoret/i stua/på telefonen/på gata, som mitt forrige innlegg der pels var nevnt. Det til ettertanke;) 

Ønsker du å lese mitt innlegg om JANTELOVA så kan du klikke her. Velkommen skal du være:) 

Håper dere også tar dere tid til å se denne videoen under når det gjelder det å være gode/dårlige forbilder. Jeg advarer mot sterke scener! 

 

Hjertesukk fra hun med hjertet i hånden. 

 

Foto: FOA DESIGN

 

Og til oss voksne som er foreldre, vil jeg dele dette med dere. Til ettertanke for oss alle. 

Hvis et barn blir møtt med kritikk,
lærer det seg å fordømme.

Hvis et barn blir møtt med fiendtlighet,
lærer det seg å sloss.

Hvis et barn blir møtt med latterliggjøring,
lærer det å gjemme seg bort.

Hvis et barn blir skammet ut,
lærer det seg å føle skyld.

Når et barn blir møtt med toleranse,
lærer det seg tålmodighet.

Når et barn blir møtt med oppmuntring,
lærer det seg tillit.

Når et barn blir møtt med ros,
lærer det seg å påskjønne.

Når et barn blir møtt med rettferdighet,
lærer det seg å vurdere.

Når et barn blir møtt med trygghet,
lærer det seg tiltro.

Når et barn møter påskjønnelse,
lærer det å holde av seg selv.

Når et barn møter aksept og vennskap,
lærer det seg å finne kjærlighet i verden.

Dorothy Law Nolthe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PHOTOSHOOT , PART 2Her kommer flere snapshots fra vår stund i studio i går, Aina J.Eliassen hos FOA DESIGN er rett og slett en utrolig fotograf, hun skaper MAGI! Jeg kosa meg i studio i noen timer sammen med henne i går og du kan se gårsdagens bilder her : PART 1

Ønsker du å se enda flere bilder klikker du HER og HER , magi, rett og slett magi! Tusen takk Aina, gleder meg til resten av bildene - en fugl kvitret at det kommer flere bilder før helgen ;) 

Foto / edit: Aina J. Eliassen, FOA DESIGN

Makeup: Helen Sævik

Jewelry: So B by Børre Olsen

 

Stay tuned! 

Ønsker du å følge meg på Bloglovin`er du hjertelig velkommen, du finner meg ved å klikke på linken under:)

 

Follow on Bloglovin

DAGENS PHOTOSHOOT , PART 1

 

  Så utrolig moro vi har hatt det i dag! Vi har herja litt i studio FOA og dyktige Aina J.Eliassen samlet 100 snapshots!

Vi startet med "Helen, enkelt og greit." Det ble knipset fra helt enkelt, minimalt med makeup og stæsj, til "Diva-time" og ikke minst "Attitude & rocka!"  Så moro vi har hatt det. Aina er like fantastisk bak kamera som hun er foran kamera - hun er rett og slett utrolig dyktig og utrolig vakker!

Vi har mange flere bilder på lager, deler så snart de er klare, supermoro!

Tusen takk for en kjempefin dag i studio FOA vakreste Aina, YOU ROCK MY WORLD!

 

Foto og redigering: FOA , Aina J.Eliassen

Makeup: Helen Sævik  

Antrekk: Overvåg Ulsteinvik

Smykker: So B by Børre Olsen

 

Minner om at all kopiering er strengt forbudt, alle rettigheter tilhører FOA DESIGN

SNEAK PEAK

En aldri så liten smakebit på hva vi har gjort idag. Snill pike / Diva / Bad ass !

Gleder meg til å dele bilder med dere om pittelitt :) Aina Eliassen på FOA er RÅ på bilder! Hun er faktisk like rå både foran og bak kamera! Klikk på linken for å se flere bilder på facebooksiden deres :) 

 

PÅ MITT BAD

P4 på høyt volum, Cartier på halsen, dette blir en artig photoshoot!
Ett lite hint? Raw!

Fin tirsdag så lenge:)

JUST NU

Just nu er det f'reining i Skinnes-stua og vi koser oss med både salmesang fra barndomsår og deilig sjokoladefondant...Vi har i kveld vedtatt nytt navn på klubben : P.E.L.S!

P: Pratsomme 

E: Elskværdige

L: Lojale

S: Stødige

Og jeg siterer mine vakre venninner: "Vi ELSKER pels!" :)

 

 

 

 

JA TIL PELS! FUR? HELL YEAH! (Med hjertet i hånden!)

Vinterkulden har meldt seg og det har pelsdebatten også. Så nå er det på tide med ett "Med hjertet i hånden" igjen! Så må dere "Nei til pels-gjengen" bare komme med argumentene deres. Jeg sier JA til pels etter å ha sett med mine egne øyne hvordan denne næringen drives. Men la oss holde oss på ett voksent plan og ikke bli useriøse. Jeg har følgt debattene i lang tid og jeg må le når jeg leser at voksne mennesker presterer å skrive argument som f.eks : " Jeg håper du som er så forfengelig at du kler deg i pels, blir flådd og født på nytt, som dyr! På en pelsfarm!" Debatter som dette holder jeg meg langt unna, debatter som dette blir useriøse og barnslige. 

Akkurat nå herjer debattene igjen på facebook og i andre forum, debattene er jo oppe for å ytre meninger og vise våre medmennesker hvor vi står i forhold til saker vi brenner for, og få saker engasjerer meg like mye som pels-debatten, eldreomsorgen og de narkomane`s rettigheter til ett verdig liv! Uten sammenligning forøvrig, bortsett fra at vi menneskene - på lik linje med f.eks reven : er ett rovdyr! 

Jeg mener helt og holdent at jeg er ett ekte og godt menneske, jeg er snill som bare det, ser alltid etter gode sider hos alle mennesker - selv de som irriterer vettet av meg (og helt sikkert omvendt) Og la det være sagt, jeg har venner som er meget ivrige i "nei til pels - debatten", men vi er venner uansett, selv om vi har totalt forskjellige meninger i denne saken. Fordi at vennskap baserer seg på så uendelig mye mer enn uenighet om både pels, eldreomsorg og narkomane. Ekte vennskap handler om repsekt og kjærlighet, uansett synspunkt. 

Min bestevenninne tok meg med på en revefarm for flere år siden og glad er jeg for det! Jeg var nok litt i mot pels før jeg dro dit, men det var av uvisshet. Ikke av erfaring. Før besøket tenkte jeg at grunnen til at jeg var i mot pels, var fordi jeg trodde det var synonymt med dyremishandling. Skammelig feil tok jeg! Jeg fikk se hvor godt dyrene faktisk har det. Buret til en rev er ti ganger større enn en rev, de får riktig og næringsfull mat, de blir tatt meget godt vare på! Og hvorfor har de det så godt? Av den ENKLE grunn at for den som driver i denne næringen er det ekstremt viktig at hvert eneste dyr blir godt ivaretatt. Ett skadet dyr/en skadet pels, med rift eller skade i, blir aldri solgt. Død kapital. For pels er en næring, på lik linje med korn og kjøttproduksjon. 

En jeg er veldig glad i, sa det så godt; Jeg vet at kjøttdeigen jeg spiser ikke kommer fra Kiwi og dundyna mi ikke fylles opp på Jysk! Fantastisk ;) 

Argumentet til dyrebekyttelsen er ofte at dyrene lever i fangenskap. Ja, dyrene lever i fangenskap, men husk at disse dyrene er avlet frem i fangenskap, de vet ikke om noe annet, og sannheten er at disse dyrene hadde aldri overlevd ett døgn i frihet. Og for å sette det litt på kanten: Hva med hundene vi avler frem, for å tilpasse de inn i vår hverdag. Dere kjøper dere små søte pelskledde hunder og kler de opp i polyester o.l, for å så putte de i designerveska di (av skinn)? Er hunden din skapt for å bli kledd opp i polyester og rysjer eller latex? Hell no! Og skinnveska di? Gud forby at den er av slangeskinn, alligatorskinn eller krokodilleskinn! Nei, nå må dere tenke dere litt om! For grunnen til at dere roper så høyt "nei til pels", er pga dyremishandling. Og jeg vil påstå at å kle opp sosse-hunden din i rysjer og skinnimitasjon er også dyremishandling! Og kall meg gjerne forfengelig, men kast ikke stein i glasshus, ta en titt på "designer-bikkja" di først.

I steinalderen trengte vi pels for å overleve kulden, i dag trenger vi faktisk talt ikke pels, vi kler oss i ull heller;) Men skal vi ta bort pelsen som vi faktisk ikke trenger i dagens samfunn? Da burde vi begynne å fjerne mye annet i dagens samfunn også tenker jeg. Pelsdebatten herjer ofte også fordi at pels forbindes med luksus og status. Luksus og status = misunnelse. 

Jeg er ikke så teit at jeg ikke vet at det finnes desverre dyr som blir mishandlet, men heldigvis er det ett fåtall av disse. Jeg velger å fremme de ærlige sin sak, de som driver dette rett etter Norges lover. Dere glemmer de i denne saken. De sakene som kommer frem i media er desverre aldri solskinnshistoriene, men en av flere hundre, der dyrene lever under dårlige forhold. Og jeg forsvarer ikke mishandling av dyr. La det være sagt. Men jeg mener at pelsnæringen i Norge er IKKE dyremishandling! Ferdig! 

Jeg lurer på om dere som er i mot pels, er like mye i mot å bruke råflotte eller kule skinnvesker, passer dere på å spørre i skobutikken hvor og hvordan skinnskoene dine er produsert? Lar dere være å spise kjøtt i utlandet? For dere kan jo aldri vite hvordan dyret dere spiser har blitt slaktet? Ei heller når det gjelder skinnsofaen din, skinnvesker, skinnsko eller skinnbuksene dine? Dere lurer på hvordan jeg kan vite at akkurat mine pelsprodukter ikke er avlet frem under en av skrekkens farmer. Det kan jeg ikke vite, på lik linje med din viten om hvor dine varer/klær/gjenstander av skinn og ull, eller matvarer for den del er avlet frem og produsert. Nei hjelpes! Dere roper veldig høyt, fordi dere synes synd i dyrene og at dyrene er jo så søte. Jeg synest også dyrene på bestefars gård var usedvanlig søte og jeg gråt når slakteren kom, men med litt sunn fornuft, så var det ikke så vanskelig å legge sammen to og to. 

Der finnes de som ikke tar vare på dyra sine, ta feks hunden. Det er faktisk ikke mer vanstell i pelsnæringen enn i en gjennomsnittelig husdyr-husholding i Norge. Kommer ikke også dette under det dere kaller dyremishandling? Men det er ikke like populært å rope høyt i denne saken. Nei til pels, det er ofte frontet av kjendiser - noe som ofte gjør at spesielt unge jenter og gutter kaster seg på bølgen/trenden og roper sammen med de, uten å helt vite hva de roper om. Jeg repekterer at det finnes mange av dere som sier nei til pels, og det er dere som roper høyest av oss som er for eller i mot pels. Jeg har ropt mitt, så nå er det deres tur til å rope. Jeg er for pels og synes pels er kjempefint. Og jeg gleder meg til å kle meg i fine pelsplagg denne høsten og vinteren også :) 

Verden er full av herlige rovdyr - og jeg er ett av de, faktisk har jeg mange rovdyr hengende i garderoben min også. Både i form av vintage og brand new items! Og på badegulvet mitt ligger det faktisk ett nydelig vakkert selskinn! 

 

 Happy weekend, med eller uten pels! 

 

UNDER BILDET KAN DERE LESE EN AV MINE KOMMENTARER TIL ETTERTANKE. 

 

"Jeg skal prøve å svare dere på flere uttalelser fra både facebook, mailer og sms`er her. 

Rosablogger, dersom det er ordet du velger å bruke, så ok. Jeg er kanskje en rosablogger, siden bloggen min er i hovedsak en ren moteblogg, men også en blogg der det er rom for min faste spalte: "Med hjertet i hånden". 
Dette er innlegg der jeg er særdeles personlig og gir dere mine hjertesukk , 100% ærlig. Og det er noe jeg har fått enorm respekt for, da jeg er ærlig og tør å si hva jeg mener, istedenfor å følge mengden og jabbe med. 
Jeg vil også si at jeg er kjempeglad for at dere har engasjert dere sånn i denne saken. Og et menneske som kjenner meg bedre enn noen sa tidligere ikveld: De må nok kjenne deg personlig for å forstå måten din å skrive på og min ironi i disse innleggene "med hjertet i hånden".. Helt enig. Og jeg vil gjerne fortelle mine lesere hva jeg svarte: Dette viser oss alle, hvor lett det er å dra en meget rask konklusjon. Dere las "ja til pels" og da hadde dere pelsmotstanderene allerede tatt deres avgjørelse om at denne dama er riv ruskende gal. Helt ok :) Det viser deg og meg at vi dømmer hverandre raskt, etter å ha lest kanskje en setning i innlegget mitt, så drar vi ned skylappene, og klarer ikke helt lese alt jeg skriver, eller å lese mellom linjene. Du har allerede gjort deg opp din mening om meg som menneske og mine verdier, ut av overskriften. 
Jeg kommer tilbake med flere hjerter i hånden, tro meg, Og det til mine lesere sin store glede og ergrelse, for selvfølgelig forventer jeg ikke at alle skal være enige med meg i mine hjertesukk, disse sukkene er mine personlige meninger, som dere har den fulle rett til å mene noe om, siden jeg leverer disse til dere i ett åpent forum. Og det er nettopp det jeg ønsker også med disse innleggene, å skape meninger. 
Ja, jeg er nok en rosablogger, jeg er en stolt rosablogger som ligger på en meget stolt 2.plass på moteblogger.no . Det sier litt om at jeg får til det jeg driver med her inne i mitt uhøytidelige og galne moteunivers. Men selv om dette er i hovedsak en moteblogg, så vil her alltid være plass til min faste spalte "Med hjertet å hånden". Alltid. Den dagen jeg ikke har noe å komme med i form av mine hjertesukk, da legger jeg ned bloggen. Men jeg har altfor mye på hjertet enda! 

Da gjenstår det for meg å takke hver eneste en av dere, som har engasjert dere i denne saken, jeg beklager at jeg til tider har svart dere kvast, og jeg vil beklage overfor mine lesere at dere måtte se så mange kommentarer av lav kvalitet idag, da sikter jeg til kommentarer som "heng deg pliiis" og hun med skjønnhetstipsene - b.a! :) 
Men er man med på leken.... 
De som virkelig kjenner meg og vet hvilke verdier jeg har i livet, de har klappet i hendene i dag, og vi har hatt mange artige samtaler og flira mye. Det er fordi disse menneskene virkelig kjenner meg og leser innlegget mitt akkurat som det er ment, de leser mellom linjene og vet at jeg setter dette litt på kanten for å skape debatt. 

En utrolig innholdsrik dag er over og jeg takker dere igjen for et enormt engasjement. 
Nå gjenstår det å se hva neste tema blir;) Jeg tror ikke jeg klarer å toppe dette innlegget når det gjelder å provosere dere. Men jeg må si det at dette ble jo et fantatisk bevis på at mennesker er rovdyr og behandler hverandre uten respekt. Kanskje det kan bli neste hjertesukk...? 
Tips mottas med takk om dere har ønsker om tema som skal på banen. Janteloven har allerede vært oppe til debatt og et av mine hjertesukk skapte så mye følelser hos dere at det havnet jammen meg på førstesiden av vg.no ! Fantastisk :) 

Takk til hver enkelt, selv dere med kommentarer som viser dårlig ordforråd. Dere har lært meg mye i dag, i form av hvordan man ikke snakker til andre mennesker bak en anonym fasade. Feigt. Ferdig :) 

Klem Helen, hun rosabloggeren med hjertet i hånden :) "

 

 

 

HELLO ACNE - I LOVE YOU

Elsker Acne!
Denne oversized mohair jakken ramlet inn døren hos oss på Overvåg og jeg har suuuperlyst på den!
Den finnes også i en nydelig "sand-brun" farge og i dyp kongeblå.
Du kan også velge genseren om du heller ønsker det, lang eller kort. Jeg har lyst på absolutt alle!
Veldig fin også som kjole med ett belte til.
På ønskelista mi!

Ps! Jeg fant en perfekt nude rosa lebestift i lunchen idag + en skikkelig fresh farge (og mye annet snacks!) Deler mine nye makeup skatter med dere i morgen:)

Nå, norske talenter og fredagstaco!


Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

35, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits