HelenSaevikFashionBlog »

BUTIKKDRIFT OG JULAFTEN? Hils på kjærringa mot strømmen!

"En hilsen i natten!" 

En altfor våken Helen har spist sjokolade altfor sent... så kan jeg like godt sette meg med dataen og skrive tomt hodet - for det bobler over om dagen, både hodet og hjertet!

Egentlig skulle jeg være i selskap for min gode venninne M i kveld, men jeg har koblet helt ut med to prinsesser som ikke er helt i form og som synes det var godt å ha mamma helt for seg selv en hel dag <3 Noe som igjen får meg til å forstå verdien av mamma-tid, og det er noe jeg har tenkt på lenge, som jeg har glemt å fortelle dere om butikken og konseptet. Det kommer mange avsløringer underveis, og her er en av de ;)

Jeg har jobbet i butikk så lenge jeg kan huske, og har alltid elsket dette livet, møte mennesker i butikk er alltid hyggelig og jeg har knyttet mange kjekke bekjentskap og vennskap på denne måten. Men noe jeg alltid har vært rasende sint på, det er når butikkene har åpent på julaften! Jeg har sagt fra første dag: Jeg skal ALDRI ha åpent en eneste julaften. Amen! 

Julaften for meg er den fineste dagen i året, for meg handler julaften om familie og tradisjoner. Barna våre! Jeg har derfor bestemt fra aller første dag, at hos meg blir butikken aldri åpen julaften, da er jeg kun mamma. Flere i butikkbransjen mener at jeg er helt tullete som har tenkt å holde stengt, men jeg er av den oppfatning, at har vi ikke handlet ferdig julegavene (og maten for den del!) innen lillejulaften, ja da må vi finne på noe annet lurt. Dessuten er det ikke gavene julaften handler om... og det må vi ikke glemme, selv ikke jeg som driver butikk :) 

Så er den overraskelsen ute i offentligheten... Og lillejulaften kommer jeg nok også til å stenge i "skapelig tid" - av den enkle grunn at jeg mener at det er vi som driver butikk som lager stresset med langåpne butikker, vi glemmer oss selv og familie opp i julerush`et, og minn meg på det, den dagen jeg selv står der med geipen ned på tredje knapphål, sliten og svett!  

Noen mener til og med at om man skal drive butikk så må man ha åpent julaften for å hevde seg i konkurransen. Det blir sagt at julaften er en av de beste omsetningsdagene i året, men av erfaring er det ikke helt sånn, men jeg skal med glede ofre noen lapper for å få være sammen med barna mine og spise lang julefrokost hver eneste julaften så lenge jeg lever :) Den dyrebare tiden kan for meg ikke måles i penger. 

Det samme vil gjelde nyttårsaften hos meg, da vil butikken også være stengt. På nyttårsaften kommer jeg til å sitte benket med nesen inn i stuevinduet og se på alle fakkeltogene rundt om i vårt vakre Herøy, med kaffikoppen i hånda, kledd i tjukkelabber og pysj til klokka blir midt på dag. Denne dagen er jeg også bare mamma <3 

Det blir nok mange meninger om akkurat dette, men den stormen skal jeg ri av. Det handler for meg om å prioritere slik som JEG synes er viktig. Og jeg mener ikke at de som holder åpent julaften er galne på noen måte, jeg har respekt for deres valg, selv om jeg er uenig... men jeg velger å gjøre det sånn, fordi jeg synes det er veldig viktig. Kall meg gjerne egoistisk og kjærringa mot strømmen - men valget ble tatt den dagen jeg bestemte meg for å starte mitt eget konsept. Julaften for meg er hellig familietid. 

På butikkdøren min skal jeg henge et fint julekort med teksten : 

 

"Riktig god jul.

I dag er jeg bare mamma og kone.

Vi sees igjen i romjula, til romjuls-sprell, julekaker og leven.

Inntil da ønsker jeg deg og dine en velsignet god og fredfull julehøytid.

Helen." 

 

Vell, da hopper jeg til sengs igjen og skynder meg å sove noen timer før det er søndag og kakedag - i morgen står marmorkake på menyen - eller "mormorkake" som jentene kaller det ;) 

Nattings fra kjærringa mot strømmen ;) 

 


 

 

 

Ingen kommentarer

Ira S. Ulvan

25.08.2013 kl.03:23

Jammen, hvorfor ikke? Det er DIN butikk. DU bestemmer ♡ Deilig, ikke sant?

Ha en flott søndag.

Klem fra meg.

Wenche Oddny

25.08.2013 kl.06:15

Så fornuftig Helen ,støtter deg fuult ut her,julafta er hellig og barna kjem fyst❤❤lykke til videre,dette blir Suksess!

25.08.2013 kl.07:26

Jeg er så hjertens enig Helen!! Jeg har tatt samme valget i min butikk, fra dagen jeg startet i 2008.. Julaften er den mest "hellige" dagen i min familie, dvs Familiehellig :) Tradisjoner vi har laget sammen siden barna var små, julestrømpe, pysj, Askepott,..bare FRED og KOS, selv nå når mine er blitt voksne har vi det sånn! Jeg har også stengt nyttårsaften, påskeaften og pinseaften. Og lillejulaften med...jeg stenger så tidlig jeg kan denne dagen og løper hjem til ferdig julehus :)

Som du sier kan det nok være vi taper noen tusen på dette, spesielt julaften hvor mange herremenn gjør "sisteliteninnkjøp"...men det får så være, faktisk! Ingen skal rokke ved mine tradisjoner en slik dag! Lykke til kjære du! Du selger nok så godt resten av året at du trygt og med god samvittighet kan nyte din mammatid og høytid <3 Klem fra en annen kjærring mot strømmen :)

Inger-Lise Lillerovde

25.08.2013 kl.08:48

Helt eni me dej der Helen! Vi på Cameloon me he allti hatt stengt julafta & nyttårsafta, å stengt tiligare lisje-julafta! Å vi he aldri angra på de.. Julehøgtida e spesiell, å e so altfor fort over..so vikti å nyte dei dagane me dei alle kjæraste en he ❤ Jobba raua ta sej fram te lisje-julafta, so då kan en ta fri me go samvittiheit 😉 Lykke te!

Lise_333

25.08.2013 kl.09:30

For d første: FANTASTISK enig!!!

Bor på en plass der matbutikkene (flere, ja) har stengt søndagene. Fordi de vil ha familieliv.

Ingen savner søndagsåpent engang, her!

Det vi ikke har gjort til lørdagskvelden klarer vi oss uten til mandags morgen.

Hvis ikke, bruker vi et gammelt konsept som heter "ring naboen, og send ungene for å hente". Funker strålende.

(Nå er det vel neppe noen som står i så akutt bukse/topp/belte/stæsj-nød på julaften at du MÅ ha åpent. Derfor: fantastisk enig!)

For det andre: hvem skal lage storm? Noen som mener de vet bedre enn deg hvordan du vil leve ditt liv? Sludder og tøv. La dem storme i vei i sitt eget lille vannglass.

Det er de du har rundt deg som teller mest, og ingenting slår å våkne jukaften morgen, med småtasser i hus!

Ikke all verdens omsetningsrekorder slår glansen i små barneøyne når de ser juletreet ferdig pyntet, og du ser at de kjenner på julefreden som råder.

Penger er ikke alt, nei! <3

Line

25.08.2013 kl.10:15

* applaus * :)

Jeg er heeelt enig med deg!

CamillaSN

25.08.2013 kl.10:24

Er så enig :) Stå på ditt! :)

annalena

25.08.2013 kl.14:36

Synes det er bra at du har tatt standpunkt i hva du vil gjøre med juleåpent i din butikk,skulle jo bare mangle at du selv skal få velge!:)

Men jeg er uenig,vi driver en familebedrift og jeg har jobber hver jul,romjul siden jeg var 14 år og til meg så kommer ikke julestemninga før jeg har pakket inn så mange gaver, at jeg fortsatt pakker inn gaver i drømmeland!:) For meg handler det ikke om de ekstra tusen som folk legger igjen på julaften,men om å være ilag med kjekke kolleger å hjelpe de stakkers mannfolka(det er flest av de) som ikke kom på at fruen skal ha gave før den 24 desember!:D Vist folk/ konkurenter kritiserer deg for du har tatt et standpunkt,da tror og håper jeg du lar deg prelle av deg!Lykke til med åpning av butikk,hardt arbeid vil gi resultat :D Stor klem til dama med hjertet i handa! ;)

25.08.2013 kl.15:22

Hei.Det er ikkje berre julafta vi treng kvalitetstid,Kvifor ikkje opne butikkane kl.9,oo å stenge slik at vi kan vere ilag kvar dag .?Så må vi hugse at butikk er ei tilbod til kundane,ikkje for eigaren .Ynskjer alle som vil satse lukke til. Helsing med hjarte på rette staden,vonar eg

Helensaevik.blogg.no

25.08.2013 kl.16:04

Anonym:

Hei:)

Helt enig med deg i at vi trenger kvalitetstid hele året, men å åpne butikkene klokken 0900 og stenge tidligere er dessverre ikke liv laga,,, for alle butikker, det kommer selvfølgelig an' på hvilken type butikk det er/hva du selger. Da tror jeg behovet er større for å ha lengre åpent grunnet at de aller fleste i arbeid er aldri ferdig på jobb før rundt klokka 4 (plussminus)
Håpet er at vi i Fosnavågen kan tilby våre kunder noe som fungerer på lang sikt, og jeg har inntrykk av at åpningstidene som er idag fungerer fint her ute i havgapet.

Du har helt rett i at butikk er et tilbud for kundene, og jeg tror på et godt samarbeid med mine kunder:)
Tusen takk:)

Randi.

25.08.2013 kl.20:25

Helt enig med deg Helen,der støtter jeg deg fult ut.Når du selv eier butikken,så er det du selv som bestemmer.Og stå fast ved det :)

Dette kommer til og gå så det suser likevel.Gleder meg veldig til du opner,er såååååå spent på hva du får inn :))))

Og han der mannen din,han må vær svigermors drøm :))))

Håper jeg får en slik svigersønn en dag :))))

God klem fra Randi <3

Elisabeth

25.08.2013 kl.20:40

Kjempe bra ! Helt einige :)

25.08.2013 kl.22:27

provoserende og kvalmende .......tenk på alle de som ikke har noe valg som har butikk på ett senter er de må følge åpningstider,ikke stenge og åpne når det er estetisk riktig og passer inn....herregud du må snart stige ned fra de høye hesten din før du faller ned

Helensaevik.blogg.no

26.08.2013 kl.01:32

Anonym: oj her var det noen som følte seg tråkket på tærne;) ;)
Heldigvis er det sånn i dette landet at vi kan velge hva vi vil drive med, og vi står også veldig fritt til å velge om vi vil drive butikk på senter eller ei;)

Klem fra både meg og hesten min:)

26.08.2013 kl.01:47

Hårre heite de,so vi sei her på Sunnmøre :)))))

Stakars anonyme,du må ha de steikje låkt,elle so e du follje ta misunnelse :))))

Å du Helen.....bære fortsett å sit på hesta din......der site du godt :)))))))

Helensaevik.blogg.no

26.08.2013 kl.19:51

Til deg "anonyme" som har store problemer med det å velge om en vil ha åpen butikk eller stengt på julaften har jeg en ting å si: Hvilken hylle man havner på i livet velger vi selv når det gjelder jobb, uansett pokker om man er student, gift, alene eller ung eller gammel.
Om du har problemer med at jeg velger å holde min butikk stengt julaften så er det hos deg problemet sitter. Og har du problemer med å ta innover deg det du leser her inne, så foreslår jeg at du finner deg en annen hobby enn å sitte å sluke alt jeg skriver og spre rundt deg med pisspreik. Dette magasinet har ingen tvunget deg til å lese, noen gang!
Og om jeg har jobbet julaften? Ja det skal jeg love deg jeg har gjort, men nå har jeg muligheten til å velge selv, og valget var da meget lett!
Om du er misfornøyd med din arbeidsplass og er så sint fordi du må jobbe julaften, så forelsår jeg at du tar diskusjonen med sjefen din istedenfor å lire av deg sinnet ditt her inne. Det kommer du dessverre ingen vei med.

Helen

Melissa

27.08.2013 kl.00:05

AMEN HELEN ! Kan ikkje vere meir enige med dej, ej handla aldri på julafta i rein protest! Og det e heeilt sant, he du ikkje fått kjøpt inn det du skal ha til jul før daje e der, ja då kan du drite i det ;))

Stå på, vi skolla trengt fleire av dej her ute !

Lise_333

28.08.2013 kl.18:05

Det er nesten så man nekter å tro at folk kan mene seriøst slikt som det "anonym" nettopp kom med her...

Kan det være et troll? Eller opplever du at folk virkelig mener slike ting, Helen? Du som møter folk i disse situasjonene?

Forøvrig har jeg sett på reklame fra V75 at "hest er best"!!

Skriv en ny kommentar

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits