HelenSaevikFashionBlog »

NO CAMPING HERE MR. SMART ASS

I Lyckliga gata`n, kan det til tider råde en total fred. Sånn var det i går. Barna i gata kosa seg fra morgen til kveld, voksne drakk kaffi og spiste muffins på lekeplassen, livet var ganske så fredelig her i gata vår, til kvelden inviterte vi familie over for å nyte reker til kveldsmat, kosa oss ordentlig og freden var ganske total....

Helt til en ordentlig "luring" (les not so much a smart ass) kommer kjørende opp veien vår etter midnatt. Så sant du ikke heter M... eller S... og er ute i ærendet "mission deer", så slår jeg full alarm om det kommer en bil opp veien etter midnatt. Er bilen registrert med utenlandsk nummer - You do the math honey, you do the math..... Her i gata beskytter vi hjemmene våre og hverandre. Her i gata slår vi ring om hverandre. Ferdig snakka!

Luringen får panikk og snur midt i veien i det han forstår han er oppdaget, kjører så pass ut i grøften at han nesten ikke kommer seg herifra. Blir jeg irritert, så handler jeg raskere enn raskest og jeg har aldri vært redd for å ta en konfrontasjon ansikt til ansikt (noe flere får erfare på livets vei!) så jeg setter meg i pappas bil og roper høyt "hvordan virker dette hel**** da?!?!?" (Pappa har noe mer fancy bil enn pajja mi) Men bilen starter og jeg legger meg på hjul etter luringen, innhenter han akkurat tidsnok til å stoppe han før han når hovedveien igjen! 

182 cm, med håret i tutt, shorts, lester og slippers... hopper jeg ut av bilen, full av adrenalin og ber mannen bestemt om å komme ut av bilen for å snakke. Hvem som er "luring" nå kan diskuteres, jeg er alene med en utenlandsk mann, jeg har ikke tlf og han er tydelig sint og nervøs! Men mannen har virkelig møtt feil dame å bølle med! Jeg har bestemt meg for å fortelle han hva jeg mener om oppførselen hans. Og det gjør jeg, på bestemt og flytende engelsk! 

"Øøøh are you a policewoman?" Spør han meg. "Well maybe I am!" er svaret han får. Tenker i mitt stille sinn "policewoman for crying out loud? Nei jeg er bare ei illsint og veldig lang dame i slippers, ei som ikke er redd for å stoppe hvem som helst som kommer uønsket på besøk til meg etter midnatt !" Mannen nekter å fortelle meg hva han gjorde ved huset vårt og er superstressa. Jeg titter inn i bilen og ber han om å få navnet hans. Fortsatt ingen respons med luringen, han fomler frem noe om at han er på telttur. Ok luringen, da forteller jeg han at er du på telttur i Norge, så camper du ikke ved et hus, og aldri etter midnatt. Da camper du i fjellet eller i marka. Ferdig snakka! "Telt-tur my ass!" sier jeg høyt til meg selv i det jeg setter meg i bilen og kjører tilbake for å ringe politiet. Noe sier meg at denne mannen ikke har rent mel i posen, så det ender med at mine foreldre og jeg setter oss i hver vår bil og tar turen for å se om luringen er forduftet. 

Hva finner vi? Han har parkert bilen sin på en avstikker lengre borte i bygda. For de aller fleste som kjenner området er dette kjent for å være et område der ingen parkerer - jaja kanskje om du skal kline i bilen eller noe lignende. Vi parkerer akkurat passe langt unna til å få med oss hva han foretar seg. Vi venter og venter... jeg googler forskjellige ting på finn, vi lytter til p4 og det går med en del marlboro tilsammen... stemningen er meget god, samtidig som den er meget intens. Hvem er denne mannen som ville campe ved huset vårt, som nekter å gi meg navnet sitt, som blir rimelig stressa da jeg stopper han og det første han spør meg er om jeg er politi? Vi ler og sier at om dette faktisk er en turist, så har han iallefall smertelig fått erfare at i Norge camper du ALDRI i tomta vår, i Norge sniker du deg aldri inn på privat område etter midnatt for å så stikke av på to hjul etter at du blir oppdaget! 

"Der går han!" Vi oppdager at mannen, i svarte klær har gått ut av bilen og er på vei mot byggefeltet. Vår første tanke er at nå har han gjemt bilen og skal ha seg en runde for å gjøre sin research. Pappa stopper han og spør han om han kan hjelpe han med noe. Etter mye om og men kommer det frem at mannen har nå kjørt seg totalt fast, han kommer ikke av flekken og trenger hjelp. Mamma og jeg holder oss trygt i bakgrunnen, ler så vi griner om dette FAKTISK er en turist, så har han fått et lite hyggelig første møte med oss i Lyckliga gata`n. Faktisk kjenner jeg at jeg er litt redd for at mannen kommer til å overfalle meg om han ser meg igjen. Pappa ber meg komme for å forklare luringen at han trenger mer hjelp enn vår firhjulstrekker for å komme seg derifra, og har du sett på reaksjon i det luringen ser at det er 182 cm med sinne som kommer i mot han!! Jeg rekker ut hånden og vil presentere meg ordentlig, forklarer at jeg skal være oversetter, så han forstår hva som nå vil skje. Luringen fnyser til meg og har absolutt IKKE tenkt på å ta meg i hånden. Han sier til meg: "It`s YOUR fault that I am standing here. Your fault!" Å nei gutten min tenker jeg - plutselig synes jeg litt synd på han. At han har kjørt seg fast på skjulestedet sitt, det er så langt i fra min feil som det overhodet er mulig. Den må han lengre ned i gjørma med! Jeg foreslår til pappa at å lar vi luringen stå fast her til politiet kommer, nå får luringen campingen sin som han var så ivrig etter. 

Mellom telefoner med politi og kranbil, spør jeg han om han vil samarbeide, det vil han gjerne, så lenge han slipper å ha kontakt med politiet . Ringadingdingdobbelding!!!!! Well then..... luringen sier at han må og bør sove... ja det bør du, tenker jeg i mitt stille sinn. Vet ikke helt om jeg synes mest synd på han eller om jeg synes han er en komplett idiot. Litt begge deler. Jeg gir han et høflig innføringskurs i hvordan du camper i Norge. Jeg forklarer at dersom du er utenlandsk og kommer opp til vårt hjem etter midnatt og stikker av i det du blir oppdaget.... "then we chase You down!" Jaja, kanskje vi ikke har for vane å chase de helt ned i gjørma, for the record:  noe vi heller ikke gjorde, da luringen og jeg kjørte hver vår vei etter konfrontasjonen... men vi lar de aldri komme seg avgårde uten å ha konfrontert de OG kontaktet politiet. Det er ikke første gangen vi har utenlandske biler på tukt i bygda vår skjønner dere.

Vi ønsker luringen "good luck" og drar derifra, etter at veldig hyggelig ungdom har stoppet for å spørre om vi trenger hjelp. Ungdommen vår her er så fine mennesker, tusen takk! 

Om luringen fikk natten sin i telt eller i arresten er for meg helt uvist og ganske uintressant, men han vet iallefall at her i lyckliga gata`n , her er det "NO CAMPING! Unless You wanna say goodnight to the police before You go to bed!" 

Konklusjonen etter en innholdsrik mandag?

"Family that eat shrimps and muffins together, they chase together!"  

Ingen kommentarer

Tante Lise

09.07.2013 kl.13:54

Haha:-):-) ser dere foran meg!! Godt jobba:-):-)

G U N N N I S

09.07.2013 kl.14:23

Haha! DU er jammen meg flink til slikt, Helen! Godt jobba! Men ja hadde nok gjort det på samme måte om en bil med utlandsregistreringsnummer hadde kjørt opp her på tomta våres, og bare parkert og campet.

09.07.2013 kl.14:41

Hahaha.....

Tek av meg hatten for deg,

Kanonbra :-)

Hilde

09.07.2013 kl.14:45

Akkurat som jeg skulle ha gjort det sjøl! Tøffe damer liker vi. Well done!

Hilde.

Janka

09.07.2013 kl.14:50

Hahahahahaha no log ej so hjertlig Helen! Syns ej ser dej å dokke in action :)

kom so føre meg ei vandrehistorie om en bonde som såg seg lei på alle so slo opp telt på jordet has på trass av camping forbode skilting. Så han vakje verre på det en at han henta møkkaspredaren å spredde det glade bodskap over heile teltplassen ;)

Lise_333

09.07.2013 kl.16:26

Begynner å lure på om foreldra mine har sendt noen gener nedover på Møre-kysten...kliss lik vi to, i reaksjonene og bosetting.

Bortsett fra det fysiske, siden du ser ut som en supermodell, sjøl illsint i shorts og med håret til alle kanter, mens jeg er mer den stutt-tjukke greia...omtrent som Helan og Halvan, kanskje?....hahahaha...

Line

09.07.2013 kl.18:23

eh..litt spesiellt

Line

09.07.2013 kl.20:50

hahaha, you crazy woman!! :))

Fantastisk historie, og godt skrevet, som alltid:)

annalena

09.07.2013 kl.21:51

Helen!Du er helt rå!Om du noengang slutter å blogge så må du skrive bok,jeg kan si det NÅ at den boken kommer jeg til å kjøpe!Du skriver så innmari godt!:)Heier på deg!

Malin

10.07.2013 kl.15:02

Haha, ler meg ihjel! Du er ei råtøff superwoman! Hehe, du hadde faktisk passet som politi. Ser det for meg! :D

Helensaevik.blogg.no

15.07.2013 kl.23:51

Hahahaaaa;)) galskapen lenge leve i gata vår;))

Skriv en ny kommentar

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits