HelenSaevikFashionBlog »

NARKOTIKA SA DU?

Jeg er mamma. Til to små jenter som ennå ikke kan stave ordet narkotika engang, men tro meg: Dagen kommer da de to også vil bli tilbudt narkotika. Og når den dagen kommer, da akter jeg å ha nok i baggasjen til å kunne rettleie og hjelpe, gjøre mitt beste når det gjelder forebyggende arbeid. Prøve å gjøre det jeg kan. Mer kan jeg ikke gjøre. Men jeg har ikke tenkt å ha skyggelapper. Narkotikamiljøet i Herøy, Sande og Ulstein er mye større enn du tror! 

Det skal også sies at det er ikke mange årene til våre to små håpefulle skal være med mamma og pappa til Oslo og Skippergata 14. Her skal jentene få være med en hel dag å dele ut magasiner til de narkomane, de skal få sitte tilbords med de mest hardbarka rusavhengige Norge har. De skal få høre livshistorier så triste at de gråter seg i søvn. De skal få se, høre og føle på kroppen hva narkotika VIRKELIG gjør med oss. Og vet du? Det starter helt uskyldig, du tenker at du har full kontroll. Jeg kan si deg en ting:, DU har ikke kontroll, narkotikaen har kontroll.

Jeg har sittet til bords med disse flotte menneskene, drukket kaffi og spist suppe. Ikke fordi jeg selv er narkoman, men av den enkle grunn at jeg bryr meg om disse hjertene. De er faktisk AKKURAT som deg og meg. Ikke tro at du er noe bedre menneske, du er dessverre ikke det. Du har bare tatt litt andre valg enn de, men du er ikke ett hakk bedre enn de, uansett. 

Dere kan si hva dere vil... kanskje du fnyser og tenker "det skjer ikke meg/oss, mine barn kommer ikke til å havne i miljøet..." Om du er så trangsynt at du tror at dine barn aldri vil bli tilbudt narkotika, så må jeg dessverre si at da må du ta av deg skylappene dine. umiddelbart. Jeg skal love deg at akkurat dine barn vil før eller siden komme i kontakt med narkotika, enten direkte eller indirekte. Det er den harde sannheten. 

Ta turen til kulturhuset i kveld og opplev historien til en som virkelig har kommet seg langt her i livet. Eksnarkomane Gard er en mann jeg har en enorm respekt for. Kom og hør hans gripende historie, hvordan det startet, hvordan årene som tungt belastet narkoman virkelig var og hvordan han har greidd å komme seg ut av narkotika- helvetet. Foredraget starter klokken 1900. Håper jeg ser deg der. 

Legger ved et før og etter bilde av Gard som jeg er så heldig å ha fått lov å låne. Tusen takk Gard. Jeg er stolt av deg og du er virkelig en stram flott kar som nye Gard.

JEG HAR UENDELIG MED RESPEKT FOR DEG!!!!  <3 

 
Se på meg

Se på meg bak tomme øyne og hul latter, bak steinansikt og likblek hud, innenfor sammenbitte tenner og en døende kropp, innenfor bedøvede tanker og de stumme skrik i natten. 

Se på meg bak den sylskarpe nål og de mange sprøytestikk, bak de falske gleder og min erkjennelse om tap, innenfor en utslitt kropp som rister, og abstinensene som river nådeløst, innenfor en sjel i oppløsning og et helvete av et liv.

Se på meg, på innsiden av alt, der alt nå er dødt, helt isende kaldt. Se mitt ødelagte liv. Se på meg. 

Veien hit trenger ikke være lang. Det kunne like gjerne vært deg. 

Rikke. 

 

 

Ingen kommentarer

DINAAM - KOMMENTERER TILBAKE

23.04.2013 kl.12:51

Veldig bra skrevet innlegg! :-)

Wenche Abeltun Tarberg

23.04.2013 kl.16:34

Flott skrevet:) Og ett utrolig viktig tema,Ingen bør gå med skylapper,vi har Desverre ingen garanti..

Har selv en bror på 37 år som har vert narkoman sia han var 14 år,og er det enda!

har vert på møtet med Gard i mars mnd ,og det er virkelig verdt å få med seg! Dette er ein kar det står respekt av.❤

Helensaevik.blogg.no

23.04.2013 kl.17:32

Wenche Abeltun Tarberg: Tusen takk Wenche og gi han en GOD klem fra meg.... tenker ofte på han <3 Fine mannen! Jeg får med meg bare en del av foredraget ikveld, men håper virkelig jeg får anledning til å oppleve alt ved senere anledning!
Alle skryter sånn, så dette gleder jeg meg til - og gruer meg litt også, vet det blir en sterk kveld... tar med kleenex <3
GOD KLEM WENCHE!

Skriv en ny kommentar

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits