HelenSaevikFashionBlog »

MED HJERTET I HÅNDEN

Mamma, kone, datter, søster, barnebarn, tantebarn, onkelbarn, tante, svigerinne, svigerdatter, kusine, bestevenninne, kollega, blogger, facebookvenn, bekjent, hun smilende, hun som ikke er redd for å si hva hun mener, hun med hjertet i hånden.... Det er bare noen av mine "titler" her i livet.

Har du noen gang tenkt over hva dine "titler" er? Hva er det nettopp du er , for så mange rundt deg og hva er viktigst for deg å faktisk være? Noen ganger må vi stoppe opp og tenke over vår egen plass her i livet, hva vil vi utrette, hva vil vi være for de rundt oss og ikke minst for oss selv. Å hele tiden skulle være mye for mange, eller lite for noen, det er en påkjenning for hjertet, enten man ser det eller ikke,  så har vi så mange roller i livet, så uendelig mange hensyn å ta. Mange forventer mye av nettopp deg. Greier du å fylle din rolle? Jeg har ofte problemer med å fylle min egen rolle, det skal jeg være den første til å innrømme. Det forventes at du skal te deg rett, si de rette ordene, gjerne på rett sted, det forventes av deg at du skal være på rett sted, til rett tid, du skal ikke skuffe noen, du skal ikke såre noen, du skal være snill, imøtekommende og høflig. Vi skal alltid ta hensyn. Men noen ganger må vi også ta hensyn til oss selv. 

Du skal prestere hjemme, på jobb, i vennegjengen, i familien ellers, blant kjente og ukjente. Alle skal mene noe om alle og alle har alltid noe å sette fingeren på. Sånn vil det alltid være. Ikke hver dag greier vi å fylle våre egne roller, vi fyller andres roller. Det heter å ta hensyn til andre. Men noen ganger må vi også ta hensyn til oss selv. Alle er vi forskjellige og reagerer forskjellig, vi har alle våre egne måter å takle ting på. Noen har tyngre baggasje enn andre, noen har danset seg gjennom livet og møtt lite motgang, noen har møtt middels motgang og noen har møtt for mye motgang. Alt rundt oss gjør at vi er nettopp den vi er. Miljø, venner og familie former oss. Erfaring former oss. Livet former oss. Men hvordan vil vi at livet skal forme oss? 

Hva vil vi egentlig utrette den lille tiden vi har her på jorden? Hva vil du gjøre med ditt liv, hvordan vil du spille din livs største rolle... har du noen gang tenkt over det? Hvordan vil du fremstå overfor verden og deg selv? Hva er viktig for deg når du legger deg om kvelden... har du sagt og gjort alt som du burde, eller har du såret og støtt noen, har du vært ærlig eller ikke. Sto du opp i dag og tenkte at "idag, da skal jeg utrette noe godt"... ja det tror jeg de fleste av oss tenkte. Selv om vi hadde en plan for dagen i det vi satte beina utfor sengen, så er det ikke alltid dagene blir akkurat som du hadde trodd. 

Min største og viktigste rolle i livet er å være mamma og kone. Og det uten å fornærme noen. I barndomsår var min viktigste rolle å være datter, søster og barnebarn. I skoleårene og tenårene var det vel viktigst å være venninne, være som alle andre. Men som voksen er min rolle her i livet først og fremst mamma og kone - og enda en viktig rolle har jeg også: Jeg er MEG. Jeg er meg selv, på godt og vondt, jeg har følelser for det meste som skjer rundt meg, jeg har lett for å le, lett for å gråte, jeg engasjerer meg i de jeg er glad i og jeg brenner for at de rundt meg skal ha det godt. Det er lett å hele tiden sette andres følelser fremfor sine egne, det er veldig lett å ville andre godt og vel. Sånn er vi oppfostret. Og det er en god egenskap. 

Men i kveld, da jeg la meg sammen med mine to flotte døtre, da tenkte jeg virkelig over min rolle, min livs største rolle. Hvordan vil jeg fylle min egen rolle... Jeg vil være god mot mine barn, min mann, min familie, mine venner. Jeg vil være meg selv, gi av alt jeg har til de jeg er glad i, men også huske på meg selv, jeg spiller min egen hovedrolle, i mitt liv, jeg velger hvordan jeg vil fremstå. Men jeg setter meg selv til side for de jeg elsker høyrere enn selve livet. Selvfølgelig. Ja, jeg kan være mye for mange, både til glede og irritasjon, jeg er vimsete og stressa, noen ganger så vimsete at jeg sier til min kjære: "Jeg blir så sliten av meg selv!" Men jeg har ro i hjertet, en inderlig ro om at jeg er på rett plass, jeg er på rett sted, til rett tid. Jeg kan si til meg selv at i dag fikk du utrettet noe, du var ærlig, du sto rak i ryggen og sa din egen mening, i den beste mening. Jeg tok meg selv i nakkekragen og besøkte fars grav for første gang på altfor lenge, jeg fryktet det ville bli en vanvittg tøff opplevelse, men da jeg sto der, så kom en ro over meg som ikke kan beskrives. Plutselig var ikke graven og kisten så skummel, jeg så alt i et større bilde. Endelig. Jeg tilbrakte timer sammen med familie, vi lempet stein, drakk kaffi, vi lo og gråt. Dagen ble helt annerledes enn hva jeg faktisk hadde tenkt og planlagt. Men så glad jeg er for at den ble akkurat som den ble.

Alt skjer for en grunn er det noe som heter og det tror jeg. Alt og alle vi møter her i livet lærer oss noe, om oss selv og om de rundt oss, om vår egen rolle. Jeg tror ikke vi kan styre dagen vår, men vi kan være med på å lede den i riktig retning. Vi tar små skritt hver dag, noen ganger i riktig retning, andre ganger bakover. I den store verden er det så uendelig mange valg som må tas, i den store verden er du og jeg så uendelig små. Men det er uansett viktig at små biter faller på plass for å få helheten. 

Så hva er din rolle i din hverdag, har du tenkt over det? Hva vil du være for de rundt deg og ikke minst deg selv? Og det er kun vi selv som velger hvilken rolle vi vil ha, vi selv velger og former livet vårt, slik vi vil ha det. Vi må ta så uendelig mange små, men viktige valg i livet, og ikke alltid velger vi rett, hverken for oss selv eller de rundt oss, men det er da det er viktig å ha nok tro på oss selv til å stå rake og si, her er jeg, sånn er jeg, ikke alle vil like det, men det er ærlig. 

Jeg er veldig heldig, jeg har to friske barn, en fantastisk mann, de er mitt alt, uten tvil. Jeg tror at det å være mamma og kone gir verdier som aldri kan beskrives, de må oppleves, det er det største i verden for meg, de kan ta fra meg alt jeg eier, men ta aldri mine barn og min ektemann og bestevenn, aldri! Jeg har en utrolig snill familie, gode venner, et stort nettverk... ikke er vi alle like enige alltid, men vi er i det minste enige om at vi er uenige.

Kanskje ble ikke denne dagen helt som akkurat du ønsket, kanskje ble du positivt eller negativt overrasket, og kanskje blir morgendagen heller ikke som vi tror, jeg vet bare litt om hva min morgendag vil bringe meg, det er begravelsesdag igjen, det blir en sterk dag, det blir mange følelser, mange sterke ord, jeg kjenner at jeg gruer meg litt til morgendagen, men jeg vet at jeg vil mestre det. For med kjærlighet i hjertet for de jeg er glad i og for meg selv, så finnes det ingen hverdager du og jeg ikke mestrer. Men husk å ta vare på deg selv, la deg selv få lov å hvile, være ærlig og være bare du, vårt livs viktigste rolle, den former vi selv <3 

 

Med hjertet i hånden,

Helen

 

 

 

Ingen kommentarer

Mamma

04.04.2013 kl.00:28

TAKK FOR AT DU ER DU,OG FOR AT DU ER MIN DATTER <3<3 LOVE YOU <3<3<3

MAMMA DI :)

Helensaevik.blogg.no

04.04.2013 kl.00:39

Mamma: elska dej mamma <3 <3 <3

Rosabobble - This is my life!

04.04.2013 kl.02:34

Min rolle i familien er faktisk noe jeg tenker ofte på... Men da går det mer på hva jeg bidrer med til fellesskapet...med tanke på helse situasjon osv...

Ønsker deg lykke til i morgen.. huff, det er jo ikke lenge siden du var i begravelse! Skjønner godt at du gruer deg... Stay strong kjære deg:)

laila Frøystad Tjervåg

04.04.2013 kl.06:37

Du e bære so flinke å sette ord på ting Helen ♥ store klem

Mette

04.04.2013 kl.10:29

<3 Noen av oss er sterkere enn andre. Sånn er det bare. Noen er flinkere med ord enn andre. Du er en av de som er flinke med ord. Tørr å skrive det ned og publisere det. Sånn er jeg også, til tider :-) Det er på en måte godt å kunne være slik også :-) Ha en fin dag.

Trude

04.04.2013 kl.20:35

Så fint å lese og noe å tenke på og ta med seg inn i morgendagen. Takk!

Camping-fan

06.04.2013 kl.21:38

Bla, bla...

Helensaevik.blogg.no

06.04.2013 kl.22:16

Camping: Hahahaha, fantastisk ;) ;) "Riktig god helg kjære "Cambio" eller var det "Camping-fan" ? ;) Håper Orkanger viser seg fra sin beste side denne helgen også ;))

Klem Helen Sævik

Helensaevik.blogg.no

07.04.2013 kl.01:59

Camping: Har du ikke annet fornuftig å bruke tiden din på enn å spre rundt deg med din misunnelse og ergrelse? Fortsett å spre BS, det er deg selv du gjør til skam kjære deg :) Og husk alltid at en politianmeldelse er aldri langt unna....

Helen Sævik

Skriv en ny kommentar

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits