HelenSaevikFashionBlog »

NOT SO MUCH AN ORDINARY SATURDAY NIGHT

 

Kom og bli med meg på en aldri så liten bar til bar runde og se lørdagskvelden gjennom mine øyne, litt alvor og litt leven. "Med hjertet i hånden" eller "Helen sier ting hun ikke bør si" - litt begge deler tenker jeg. Det finnes utallige typer kvinner og menn ute på nattelivet og de fleste like interessante. Så glad jeg er vi alle er forskjellige, tenk så kjedelig det hadde vært dersom vi ikke hadde mangfald ute en lørdagsnatt.

Etter en fantastisk god middag - og super service tar jeg hælene fatt og vi legger ut på en god gammeldags bar til bar runde i den vakre jugendbyen vår. Med fullt magehus etter flere deilige retter og noen bobler, er jeg superglad for at jeg har på meg kjole med maxi-stretch og et fint skjerf som kamuflerer at navlen står på spreng. Thank You Maki for great service, food and drinks!

Så mange personligheter jeg møter dette døgnet. Alt fra 15 år gamle illsinte tenåringer og slåsskjemper, flotte businesskvinner og menn, men la oss ikke glemme de som gjorde sterkest inntrykk: MEGET berusede menn og kvinner. La oss ta for oss noen av disse!

 

Tomt lokale, vi er tidlig ute. De eneste som sitter i baren er to meget slitne menn i slutten av 40 åra. Klokken er altfor tidlig til å være så bedugget. Det finnes foresten ikke noe tidspunkt på døgnet som er egnet for å være så bedugget når jeg tenker meg om. Jeg skjønner etterhvert at de har allerede fått noen advarsler før vi kom, men nå tar den kjekke mannen i baren affære og ber de høflig, men bestemt om å fortsette diskusjonen et annet sted... "Ka e problemet?! Vi krangla jo ikke, snakka jo bare om ka som egentlig bør gjøres....og han "Raymond" e jo så stæike vanskelig å diskutere med at e blir heilt steintull`n!"...."Raymond`en" har forlengst forlatt lokalet, snublet over gata og prøver å komme seg inn på en ny resturant. Blir stoppet ved døren ser jeg. Merkelig? Ikke så veldig. Kjenner jeg er litt bekymret for de, men tenker at det er garantert ikke første gangen disse to gutta er ute en stormnatt. Konklusjon? Det finnes ingenting i verden mindre attraktivt enn så innmari berusede menn...eller jo; like berusede kvinner.

MEGET BERUSEDE MENN:  Hva gjør de i det en kvinne entrer lokalet? Stopper midt i samtalen, prøver å rette seg litt opp i ryggen og formidler et "sleve-smil!" Hva i all verdens navn og rike er det? Jo det er når mannen er så full at han ikke kjenner at han faktisk har både pils, snus og slevebobler i munnviken og nedover haken. Han ser bare at her er det et annet kjønn i lokalet, om hun har mann ved sin side, det ser ikke han med ølbrillene sine. Stirrer, (les prøver å holde øyenlokkene åpne) serverer en overraskende (ifølge seg selv) "øl-rap", drar håndbaken over munnen, opp til øynene...prøver å støtte hodet nok til å fokusere litt, blikket formidler et kjent "Klypa- uttykk: oooooh rype!" Hvordan dama egentlig ser ut har han ikke anelse om og han husker det garantert ikke dagen etter uansett. Dame er dame! 

Hvordan reagerer generelt en dame på en hvilken som helst "ølbrille-mann" ? Er hun like bedugget selv, singel og i midtlivskrise: Mann er mann! Her ser en meget full kvinne intet annet enn muligheten til å sole seg i glansen av det motsatte kjønn. Hun lurer av han nok drinker til å glemme både tid, sted og fornuft (fornuften var borte etter drink nummer 3!) og gleder seg over at her har hun fått napp og en gratis tur på byen. Han med ølbrillene tenker enten at "i kveld blir det endelig noe på meg"... eller så tenker han "dumme kjærring, jaja, den som ler sist ler best!"

MEGET BERUSET KVINNE:  Om hun er nyskilt eller evig singel vet jeg ikke, eneste jeg vet er at hun forblir singel om hun viser seg offentlig med 5 i promille... hun oppfører seg som om at hvilken som helst av det motsatte kjønn er helt ok! Hun er kledd i tights og en skjorte som ikke har sett strykejernet siden hun kjøpte den. Hun har samlet håret i en hårstrikk som er større enn ørene hennes. Sminken har hun hatt på siden fredag. Hun er rask med å sette seg hos den fulleste mannen i lokalet og nyter at han stryker henne på låret. Sjekketrikset hennes? Slikke han i øret, samtidig som hun tror hun hvisker setninger som ikke egner seg på trykk! Jeg tenker at om mannen ikke var totalt døv i utgangspunktet, må han iallefall være det nå, etter at hun har ropt "sjekketriks" OG fyllt opp ørene hans med slev. Lite pent hele opplegget. Glad for at de forsvinner ut døren. Og jeg skulle ønske jeg var flue på veggen søndagsmorgen når alkoholen har gått ut og vettet er på vei tilbake... eller nei, kanskje ikke!!! Dette var bare forferdelig pinlig!

ILLSINT TENÅRING:  Så inn i granskauen dopa at jeg faktisk har mest lyst å ta vedkommende med på legevakta. Vedkommende har fortsatt kokain synlig rundt nesen, snufser. Sint som bare det, og jeg forstår overhodet ikke på hvem, men det kjeftes på alt, om det er steinen i veien eller forbipasserende. Vondt langt inn i hjertet! Og til ungdommen: HOLD DERE UNNA NARKOTIKA!!!!! Eller ta dere en tur til Tigerstaden og Skippergata 14/ ERLIK OSLO. Da kan du få møte likesinnede og de kan fortelle deg hvordan de havnet der de er i dag. Det er ikke tøft å være den som en vakker dag sitter med skjegget i postkassa! Adresse: Gatelangs i Oslo!  Du kan tro at det skjer ikke med deg, men hva vet du egentlig? Er du like sterk om den kommer den dagen du våkner opp fra dvalen din, som du var svak den dagen da du dro den første vanedannende "helvetet-stripen" ? Det kan skje den aller beste. Spørsmålet er om du er tøff nok når det virkelig gjelder. Det finnes hjelp å få for de som ønsker seg ut av det og det er aldri for sent til å begynne på nytt. 

SLÅSSKJEMPEN:  Oooooh han kommer til å ha så innmari skallebank i morgen tenker jeg... delvis fordi han skaller hodet i vegger og mot søppelbøtter (seriously man?) Men også fordi tømmermennenes store kalas er som oftes på søndager... Han her er ute etter bråk. Enkelt og greit. Prøver å irritere på seg alt som kan gå. Latterlig hele situasjonen.

Etter noen stopp både her og der så er vi skjønt enige i at det er altfor lenge siden vi har vært på bar til bar runde. Ved neste stopp finner vi oss et bord for to og bestiller oss noe som er for fancy til å drikke. Det smaker iallefall ikke fancy...så jeg velger safe med neste bestilling. Bobler! Her er det lett å se at bartenderene foretrekker at du er pent kledd og at du henger med de rette menneskene. Faktisk blir et par stoppet i døren da de prøver å bestille et bord for to - og bord for to er her flere av, som står ledig også i det vi drar derifra en stund senere! 

Vi snakker om at det hadde vært moro å ta en test... først en runde kledde som vi er,  jeg i kjole og min kjære i casual dressantrekk. Vi får super service på utestedene og dørvaktene holder høflig døren. Vi møter kun smil og varme. Det er ingen hemmelighet at dersom man er ute for å spise en god middag, fin i tøyet og møter menneskene på resturanten med smil og høflighet, da får man service deretter, ganske enkelt topp service! Noen bartendere vil hevde at de gir alle lik service, men la oss kalle en spade for en spade, sånn er det dessverre ikke... Hvordan hadde de samme menneskene møtt oss dersom jeg kom kledd i f.eks hettegenser, slitte jeans og håret i en rufsete hestehale... min kjære i tresko, jeans og strikkegenser? Jeg er fortsatt den samme dama om jeg er kledd i kjole eller om det er hettegenser. Vi hadde fortsatt hatt en misjon om at vi skulle ut for å kose oss med en fin middag og artige drinker.  Men servicen hadde blitt en helt annen - og det samme hadde tipsen blitt ;) 

Noen tror vi er fra Oslo - der ser vi igjen hvordan vi gjør oss opp en mening om mennesker ut i fra førsteinntrykket. Venninnenklubben i 40 åra titter seg over skulderen og det er åpenlyst hva samtalen dreier seg om. Jeg ser direkte på de, smiler og nikker. Busted! De blir litt flau og forstår at her er det heller bedre å komme i snakk med oss enn å hviske. "Er du fra Oslo? Ikke det? Vi var helt sikre på at du er modell fra Oslo og at du er på besøk her hos noen...mannen din er italiensk, nei vent litt,... du er spansk! Nei fra Mexico! Nei nå vet jeg det! Sør-Afrika? Hæ? Norsk??" Bevares! Vi får oss mang en god latter. Livlige damer. 

Neste stopp. Her er det "alle samles"  fikk vi vite tidligere på kvelden. Nysjerrige som vi er tar vi turen for å se. Ja jammen... her er det virkelig "alle" sitter, for her har hele søre sunnmøre og øst-Europa samlet seg. De fleste passe slitne i maska og knærne. Noen går i crocs og noen i hettegenser. De fleste her med pupper har de faktisk utenpå toppen. Hva er dette for slags bule tenker jeg - tror kanskje jeg sier det høyt, for før jeg vet ordet av det, så har vi kommet oss videre! Thank You love! 

Etter en lengre spasertur kommer vi til et nytt sted og her er god`steming her. Her er alt fra pønkere til kollegaene som er ute på business-middag. Our kind of place! Her er alle velkommen, så lenge de oppfører seg. Og som vi koser oss :) Her blir vi sittende, ser på livet, snakker litt med de på nabobordet. Så fint det er å være her tenker jeg flere ganger, for her er alle velkomne uansett hva de både går kledd i og hvilken nasjon de har. Så bra! Men det aller beste? Bartenderene serverte meg verdens nest-beste strawberry daiquiri MED krem! O`la laaaaa! 

(Den aller beste serveres i Seattle!) Et utested i jugendbyen har fått en ny drink på menyen - og jeg gleder meg til neste besøk dit allerede ;) 

Tusen takk min elskede, for en kjempefin helg å minnes. Elsker deg og dine artige impulsive påfunn <3 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

IDCT

26.02.2013 kl.02:02

Hørtes ut som en bra helg!

Ida

26.02.2013 kl.08:46

Prøv å vere ute kveldstid under festivalar som Røde Kors vakt.. ;) Har opplevd alt som kan opplevast, både positivt og negativt.

Helensaevik.blogg.no

26.02.2013 kl.11:04

Ida: Heia Ida :) Jah!!! Det kan jeg tenke meg er intr, på både godt og vondt! Ha en fin dag Ida, klem <3

Skriv en ny kommentar

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits