HelenSaevikFashionBlog »

MED HJERTET I HÅNDEN

 

Jeg fikk spørsmål fra en av leserene mine hvordan jeg jobber og hvordan jeg har kommet dit jeg er i dag. Hun lurte på om jeg kunne lage ett innlegg om det, så ett lite innblikk i min "blogg-hverdag" får dere her:) 

 

Jeg tror at for å lykkes med det du driver med, må du ha en intens lidenskap for emnet - i mitt tilfelle klær, makeup, mote og bilder. Du må tørre å satse, selv når verden tror du ikke vil få det til, så stå på og vis de at ingen piller deg på nesen. Jeg har vært heldig og hatt støtte fra min elskede hele veien, han er min adm.dir og fotograf. Han støtter og veileder, gir ris og ros. Min aller beste og viktigeste støttespiller, tusen takk min kjære Eivind, jeg elsker deg! 

Familien min var kansje litt nølende i starten, når de oppdaget at jeg hadde en moteblogg, så forsto de kansje ikke helt hva det gikk ut på og undret seg litt over dette lille universet. Men undringen gikk veldig raskt over til iver og glede - og i dag er f.eks både mamma og pappa mine trofaste lesere. Noe som gleder meg stort! Å ha familiens støtte, er for meg veldig viktig - uansett hva jeg foretar meg, så er det viktig at både foreldre og svigerforeldre går god for det jeg gjør, selv om vi kan ha forskjellige meninger, så er det godt å vite at de støtter og veileder.

Til tider kan bloggen bli altfor tidkrevende, det er lett å miste seg selv inni denne bobblen, det kan bli for travelt - og da er det godt å ha familie som røsker tak i deg og sier at nå må du slappe av litt, for jeg skal ærlig innrømme at når det virkelig har stormet rundt meg med bloggen, når det hagler inn mail og henvendelser - da er det å blogge, svare på mailer og tlf en 24 timers jobb. Men underveis har jeg lært meg å kjenne når nok er nok - og det er viktig å ta en timeout innimellom. Nå føler jeg at jeg har funnet en fin balanse, jeg har tatt ett valg om hvordan jeg vil prioritere tiden min, og jobber mer organisert føler både jeg og de rundt meg.

Dagen starter som den gjør hos alle andre, to små gull skal opp og avsted på skole og barnehage, en typisk morgen starter med lettere kaos (mye mindre kaos når min kjære er hjemme fra havet, thank God!) Når to små gull har startet på sin skole/barnehagedag, da roer jeg helt ned og jobber ved kjøkkenbordet... jeg leser veldig mange blogger, det er magasiner, bøker, kaffi, sjokolade (jeg burde skrive grovskiver...hah) og to pc`er i sving... Jeg finner inspirasjon og planlegger ukens outfit, jeg lager notater, tar bilder av det som inspirerer meg, ett herlig kaos, men veldig moro! 

Jeg har hittil jobbet på både Cosmetique og Overvåg, i tillegg til bloggen. Nå har jeg valgt å si opp min stilling på Cosmetique og blir fra oktober av kun på Overvåg. (Uten noe dramatikk for dere som lurer på det) To dager i uken blir jeg å finne i butikk. Dagene på butikk er gull, jeg elsker å være på jobb og treffe hyggelige mennesker, det er jo også her jeg henter mye av inspirasjonen min. Resten av uken er det hjemmekontor, hjemmekos, oppdrag som "personal shopper" og litt brudestyling/makeup. Kos! 

Da jeg startet å blogge, så hadde jeg ikke noe mål og mening, men etterhvert forsto jeg at dette får jeg til, og i dag er jeg både stolt og glad for å ha blitt snappet opp av både KK og Costume. Veldig hyggelig og inspirerende når det jeg brenner for får annerkjennelse og respekt. Det gir blod på tann! Det å være en helt alminnelig ung dame fra en tare-holme på Sunnmøre, har gjort veien noe vanskeligere å gå, (og jeg har enda en lang vei å gå) det er ikke til å stikke under en stol, at det er jentene fra de store byene som gjør det størst i bloggverden, de er nærmere smørøyet, der ting skjer hele tiden og nettverket er større enn her ute i havgapet. Men desto mer moro når jeg lykkes!

Jeg tror at oppskriften på å lykkes i hvilken som helst jobb må være å aldri gi opp, ha tro på deg selv og stå på. Godt humør. Ingenting kommer av seg selv og det er ingenting som heter "lett-tjente penger!" Jeg har jobbet hardt og målrettet for å nå mitt mål - og jeg setter meg selv stadig nye mål - det er viktig! Vi lærer underveis, heldigvis. Jeg kommer nok til å fortsette å blogge lenge enda, for både hjertet og hodet er fullt av inspirasjon. Idag kan jeg ikke se for meg en hverdag uten mitt lille "mote-univers". Men jeg føler det er feil å kalle bloggen for "jobb" - for meg er bloggen min mitt fristed, mitt glade og litt uhøytidelige univers. 

Uhøytidelig ja! Jeg tror at du må ta deg selv uhøytidelig uansett hva du driver med, ikke være redde for å gjøre feil, og de gangene vi gjør feil, så er det ikke verdens undergang. Vi er da bare mennesker hele gjengen. Humør og lidenskap er viktig. Veldig viktig! 

Så om du går med en liten drøm i magen om å bli blogger, modell, rektor eller konsernsjef, så er mitt råd "just do it!" Det finnes ingenting i verden du og jeg ikke kan få til om vi ønsker det nok. Du vil møte mange utfordinger på din vei, du vil få mange spisse albuer i ryggen, mange spydige tunger vil mene noe om deg, men hva gjør vel det? Så lenge du gjør det riktig og kan stå for det du gjør, så ønsker jeg deg hjertens lykke til - go get them:) 

Legger ved denne fine fine filmsnutten - enjoy!  

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Lene Løken

06.09.2012 kl.11:25

Herlig med inspirasjon.

Caroline

06.09.2012 kl.12:16

Hei, har dere fwss luer i butikk?

Helensaevik.blogg.no

06.09.2012 kl.12:38

Caroline: de kommer straks Caroline :) Gleder oss!

Lise_333

06.09.2012 kl.13:15

Så herlig å lese om hva som pusher deg! <3

Og jeg kan skrive under på det du nevner aller først, og som nesten er alfa og omega for å lykkes;

STØTTE HJEMMEFRA!

Har drevet eget firma selv, og vet at det funker bare ikke hvis du ikke har samme mål, forståelse, støtte og hjelp hjemmefra.

All ære til Eivind, også :))))

Og sååååååå glad for at du fortsetter å blogge!!! :)))

Jeg mener bestemt at din blogg har litt mer for seg enn "vanlige" motebloggere, fordi du er voksen og når et publikum som allerede i stor grad har bestemt seg for hva de liker, og skjønner hvordan virkeligheten fungerer.

GLEDER MEG MAAAAAAAAASSSSSSE TIL MER BLOGGING fra tareholmen ...-hahahahahahah

(må forøvrig få si at de er utrolig vakre og velkledde damer på den holmen!)

All mulig lykke til med mer av det du brenner for, og mange varme klemmer <3 <3 <3

Trude

06.09.2012 kl.22:58

Dette innlegget traff meg:-) Sjekk gjerne dette innlegget på min treningsblogg når du har tid

http://trudestrening.blogspot.no/2012/09/han-vil-glede-og-begeistre.html

Helensaevik.blogg.no

07.09.2012 kl.00:14

Trude: så koselig og for en gledesspreder til pappa du har :))) Sender en god klem og ønsker deg OG din far en riktig god helg :))

Helensaevik.blogg.no

07.09.2012 kl.08:41

Lise <3

Du er GOD du!!! Tusen hjertelig takk for nydelige ord fra nydelige deg!!! Ønsker deg en kjempefin helg - her er det festival helg og jeg gjør meg klar til siste innspurt på Cosmetique:)

Sender en god klem i luftlinje <3

Kristin

07.09.2012 kl.22:04

Hei Helen!

Tusen takk for masse inspirasjon! Jeg har lenge lett etter en moteblogg som passer med den stilen jeg gjerne vil ha, men det er så mange som bare er ute etter å sjokkere og kle seg i ting som er siste skrik, ikke som nødvendigvis er fint! Du derimot, du er kjempestilig, alltid! Moteriktig er du selvfølgelig også, men ikke for enhver pris, du er mer opptatt av at outfiten skal ha litt "klasse" enn at det skal være siste skrik. Kan på ingen måte si jeg er like flink til å kle meg som deg, men etter at jeg begynte å lese bloggen din har jeg definitivt blitt flinkere, både til å shoppe klær som ser bra ut på meg og til å kombinere plagg.

Så fortsett det gode arbeidet, jeg digger deg!

Kristin

Helensaevik.blogg.no

09.09.2012 kl.00:46

Kristin:

Kjære Kristin, tusen hjertelig takk for en utrolig hyggelig hilsen fra deg - nå ble jeg både rørt, veldig glad og ydmyk på samme tid! Tusen takk!

Det finnes så utrolig mange moteblogger der ute og så mange forskjellige , jeg er veldig fasinert av både de klassiske og de edgy/rocka, men jeg kjenner meg selv best igjen i de klassiske må jeg innrømme - med gjerne en litt rocka vri til tider:)

Jeg blir så glad for å høre at du liker bloggen min og stilen min, det varmer hjertet! Jeg liker ofte ett klassisk snitt, lett å kombinere og det skaper en fin basicgarderobe som gjør det lett å kombinere, siste skrik er ikke alltid like "bra" synes jeg - misforstå meg rett, men jeg mener at det er ikke nødvendig å kle seg i noe fordi alle andre gjør det - for vi må føle oss komfortable og plaggene må kle oss - og siste skrik er ikke alltid like fint på mine 182 cm må jeg innrømme ;)
Jeg tenker ofte på sitatet av Mademoiselle Coco Chanel : "Fashion fades. Only style remains!"
Kloke ord :)

Nå vet jeg ikke hvem du er, kansje jeg møter deg på butikken , uten å vite om det, eller kansje vi aldri har møtt hverandre. Men treffes vi, så har jeg lyst å gi deg en klem og si tusen takk for at du følger meg og for gode hjerteord :)

Superglad for at jeg kan være til glede og inspirasjon når det gjelder garderoben din og shopping - tusen takk igjen Kristin!

God klem!

Ps : Jeg er ikke mye stilig her jeg sitter nå, med kosebukse, tjukkelabber og tutt i håret ;);)

Skriv en ny kommentar

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits