HelenSaevikFashionBlog »

MED HJERTET I HÅNDENKjære leserene mine.

 

Noen ganger kommer det innlegg som etterhvert har fått tittelen "Helen, med hjertet i hånden" - og nå var hjertet fullt igjen, så for de som synes disse innleggene er kjedelige, kan dere stoppe her:)

Jeg har så lyst å få takke dere først og fremst, takke hver eneste en av dere, som er innom meg, om det er av glede eller nysjerrighet, spiller ingen rolle, noe er det her inne i mitt lille univers som drar mennesker innom og det er jeg glad for.

Siste tiden har bloggen min vokst seg mye større og nye lesere har kommet til, unge som eldre. Og jeg tenker mer og mer over når noen sier at jeg er et forbilde... Jeg blir litt redd hele "forbilde-ordet". Og derfor vil jeg si noen ord - som oftes utarter seg til å bli en bok!!!

Å være et forbilde for spesiellt mine unge lesere, er noe jeg ser på med både ære og frykt. Èn ting skal dere vite mine kjære unge lesere, det er at jeg håper av hele mitt hjerte at jeg kan være til inspirasjon når det gjelder å være seg selv. Men en ting dere MÅ huske på, nå som dere er ungdommer og livet formes så altfor raskt, det er at livet handler IKKE om mote og fine klær. Livet handler ikke om flotte bilder og det å være tynn. Livet handler heller ikke om å måtte kle seg på en spesiell måte for å oppnå status. Livet handler om alt annet et mote akkurat nå.

Livet handler om nestekjærlighet, være gode mot hverandre, ta vare på vennene våre og familien vår, være snille og ekte. DET ER DET LIVET HANDLER OM! Dere er tenåringer mange av dere, hver dag er en utfordring, mye skjer med kroppen og vi vet ikke helt hvordan vi skal takle det. Tro meg, jeg har vært der ;)

Jeg husker veldig godt hvordan det var å være tenåring, jeg var lang og tynn, mye lengre enn alle jentene OG guttene på min alder, og jeg var alltid hodestups forelsket, ikke bare i èn, men ofte flere på en gang, jada, jeg var en typisk tenåring, syntest mamma og pappa var verdens aller strengeste foreldre og jeg kunne ikke få smelle den soveromsdøren min hardt nok igjen til tider. Jeg syntest alle var finere enn meg og flinkere enn meg, jeg gråt fordi jeg var altfor tynn og høy, jeg gråt når jeg ble uvenner med klassevenninnene, jeg gjorde ting som jeg angret på, vi skreiv stygge lapper til hverandre i timene og vi fikk tilogmed en lærerinne til å gråte!!! Huff, vi var virkelig noen troll til tider! 

I dag kan jeg prise meg hellig at jeg er ruver 182 cm over havet, det har gitt meg mye godt i livet å være veldig lang. Så til alle dere høye jenter: Rett dere opp i ryggen og vær superstolte av høyden deres! At jeg var tynn som ei flis, var ikke noe moro når alle jentene fikk pupper og der sto jeg, med mine pittesmå rosiner! Å være tenåring og være enten for tynn eller ha noen kilo for mye er ikke lett, men alt ordner seg etterhvert, kroppen vår forandrer seg mye i løpet av livet og i dag er jeg glad i mine "rosiner" og mine veldig mange cm. At jeg er tynn den dag i dag er ikke noe jeg kjemper for eller i mot, kroppen min er som den er og jeg er glad i kroppen min:) Det håper jeg at du som er tenåring også er. Aksepter at ikke alle er like, noen er høye og noen er lave, noen har store pupper, noen har små, noen har rødt hår, noen har brunt, noen har fregner andre har ingen... sånn er det bare, vi er alle forskjellige, men vi er helt like i hjertet, alle har vi følelser og tanker. Og det må vi huske på, hver eneste dag.  

Sånn er tenårene. Kroppen vår er i et evig opprør, vi vil så gjerne være som alle andre, kle oss på samme måte, le og snakke på samme måte, vi vil ikke skille oss ut. Men dere, ingenting er finere enn noen som er seg selv, på både godt og vondt. Ingenting er vakrere enn jenter og gutter som tør være litt annerledes og som tør smile og si til vennegjengen: "Ja, jeg er litt annerledes og jeg er stolt av det!" Noen har briller, noen har regulering, noen er tynne og noen har litt mer kjøtt på beina, men det gjør oss unike dere. Ingen av oss er like, det finnes ikke et fasitsvar på hvordan vi skal være eller se ut. Det aller viktigeste i livet synes jeg er at vi tør å være oss selv, at vi tør rette oss opp i ryggen og smile, være stolte og glade for at vi får våkne hver morgen, med kjærlighetssorg eller ei, vi er heldige som våkner og får møte en ny dag og min oppfordring til dere er å møte hver eneste dag med et smil.

Jeg håper at dere i skolen, på barneskolen og ungdomsskolen, kan være gode forbilder for hverandre, ved å være ekte og ikke bry dere så mye om at noen er litt annerledes, dere må love meg å ta vare på de som kansje står alene i friminuttet, for meg er det ingenting som er mer leit, enn å se noen stå alene å vente på bussen... jeg vet at det ikke er så lett å være den som går bort til jenta/gutten som står alene... kansje er dere redde for hva dere skal si eller hva vedkommende vil si.. kansje er dere redde for å bli upopulære i vennegjengen? La meg si èn ting: Dere kommer til å få mange beundrende blikk fra alle, dersom dere tør å inkludere noen som står alene. Jeg håper at dere denne uken kan love meg en ting, og det er å si hei til noen dere har hatt lyst å si hei til lenge, gi noen ditt smil og spør hvordan han eller hun har det. Inkluder noen.

Kansje dere kan snakke med en lærer eller en annen voksen dersom dere vet om noen som ikke har så mange venner, noen som ofte står alene. Du kan faktisk gjøre en stor forskjell dersom du tør:) Jeg håper at mange av dere vil gjøre en god gjerning denne uken, gjør noe godt ut av kjærlighet.

En dag er plutselig disse vanskelige tenårene forbi og gutten du var hodestups forelsket i er plutselig ikke så allright likevel, jenta du sa hei til som sto alene er din beste venn, mamma og pappa din er verdens beste og du er glad for at du er den du er. En dag ser alt helt annerledes ut enn hva det gjør akkurat i dag. Stol på deg selv, vær god mot andre og smil :) Ikke bry deg om hvilke klær vi har, det spiller ingen rolle om noen har arvet klær eller ny Miss sixty eller gabba bukse - eller hva det enn skulle være) Det er ikke utseende som gjør oss til den vi er, det er hva som bor i hjertene våre som betyr noe, det er godheten vår som er viktig. Det er kjærlighet og omsorg vi skal sette høyest, ikke kilo, centimeter og utseende.

Kjære snille unge leserene mine, jeg håper at dere er stolte av hvem dere er, hver og en av dere er unike og flotte, akkurat som dere er. Husk det, hver eneste dag - DU ER UNIK ♥

Også må jeg si til dere at jeg synes dere er så SKJØNNE som kommer innom meg på jobb og sier hei, da blir jeg så glad :) Ønsker dere alle en kjempefin uke, på skolen , på jobb, hvor enn dere befinner dere. Ta godt vare på hverandre og ikke mobbe noen, lov meg det!

GOD NATTAKLEM FRA MEG:)

 

 

Ingen kommentarer

mammastanker

19.03.2012 kl.10:24

Det var et virkeligt et flott innleg fine du,et inlegg som gikk rett hjem for å si det sånn..

Ønsker deg en nydelig dag.

Klem fra mammastanker.

Turid

19.03.2012 kl.11:46

Tusen takk for et flott og viktig innlegg :-) Det er veldig sanne ord du skriver! Du virker som et herlig, reflektert menneske som vet å ta vare på de viktige verdiene i livet - samtidig er du bare så flott og flink med det som du sikkert elsker å styre med. Det viktige er jo at man aksepterer seg selv og andre som man er og ikke dømmer andre. Vi er alle ulike, og det er det som gjør at det blir mangfold :-) Ha en nydelig fin dag!

Bloggen din er en av mine favoritter :))

Klem

Beate

19.03.2012 kl.14:29

Takk for et flott innlegg!

Mira

19.03.2012 kl.15:03

Du skriver bra,rett fra hjertet liksom..en ungdom vil sluke innlegget ditt,finne trøst i det og kanskje identifisere seg med deg og drømme seg bort litt.Modningstiden er ofte lang og vanskelig, men du støtter på veien og gir håp <3

Helen Sævik

19.03.2012 kl.15:19

<3 <3 <3

hjertelig takk for fine ord!

Varm klem!

Hanna

19.03.2012 kl.16:29

Tusentakk for ett kjempefint innlegg som forklarte akkurat slik jeg føler meg noen ganger! Føler at jeg ikke er pen nok, at jeg er for lav, for tynn, små pupper, slitt pistrete hår, ALT! Men noen ganger føler jeg at JEG er bra nok.. og dette innlegget får meg til å føle meg sånn :) Nå vet jeg at jeg får en bra uke!! Du er virkelig fantastisk. Klem til deg og dine. Hilsen 17-åring!

Helensaevik.blogg.no

19.03.2012 kl.16:41

Hanna: Kjære Hanna, tusen hjertelig takk for et kjempefint brev fra deg! Jeg ble så rørt og glad for ordene dine, tusen takk!

Jeg skal love deg at vi er mange som føler oss "utilstrekkelige" , at vi ikke duger eller er bra nok på flere måter, men du skal vite det at akkurat DU er uerstattelig faktisk, ingen andre er som akkurat du, ingen har dine gode egenskaper og ingen kan le og smile som akkurat du.

Jeg er kjempeglad for at mitt innlegg kunne gi deg tro og styrke til å føle deg bra nok, for du ER bra nok, akkuart som du er kjære Hanna :)

Jeg sender deg en god klem og ønsker deg en kjempefin uke!

Helen

Camilla Prytz

19.03.2012 kl.17:19

TAKK Helen!!!!! Viktig!

Helensaevik.blogg.no

19.03.2012 kl.18:59

Camilla Prytz: Bare en glede kjære Camilla <3 Veldig viktig, flotte ungdommen vår! Klem <3

Janne

19.03.2012 kl.19:18

Måtte bare kommentere og si takk for et nydelig og viktig innlegg, er så lett å bli opphengt i det som er utenpå og glemme det viktigste som er inni. Slutt aldri å ha hjertet i hånden....

Helensaevik.blogg.no

19.03.2012 kl.20:37

Janne: Hei Janne og tusen takk for så fine ord fra deg <3

Ja, jeg mener at mine unge lesere må bevistgjøres på hva som er viktig, ettersom vi blir voksne , så kjenner vi oss selv og vet hva vi vil og hvor vi vil. Jeg er veldig glad i fashion og vakre klær, jeg elsker fashion - det vet de som kjenner meg, men uansett, så er det så viktig å formidle at det er ikke hvordan vi ser ut som gjør oss til den vi er, det er hjertet vårt og hva som springer utifra det som betyr noe :)

Klem og tusen takk igjen for dine gode ord, varm klem!

19.03.2012 kl.21:18

<3

Torill

20.03.2012 kl.08:27

Flott innlegg Helen! =)

Å være tenåring er ikke så greit, nei. Verken om en er høy, lav, tynn eller tykk. I dagens ungdosmstid er det vel ikke noe som er greit, får jeg følelsen av.

Jaja, jeg selv da, med mine 158cm -OG rosiner... Ikke hadde jeg høyden, og ikke hadde jeg puppene.. haha!! Jeg tipper du Helen, selv om du ikke da følte det, så hadde du mang en misunnelige blikk fra klassevenner.. Tror jeg kan skrive under på at ingen ville krympe til min størrelse..;) Noe har det imidlertid gitt meg, og det er tonnevis med selvironi. Jeg skal være den første til å le av meg selv og mine "skavanker". Selvtilliten lot jeg ikke knekke, og jeg må si jeg er svært så fornøyd med hvordan livet mitt har blitt!!

Det å kalle det skavanker blir jo i grunnen også feil. For skavankene er jo normalen. Det er jo "idealet" som er "unormalt".

Nei, en skal være glad i den kroppen en har fått. Når en så programmet "Ingen grenser" der de handikappede var på tur med Lars Monsen, så fikk en satt livet sitt i perspektiv. De hadde jo mer viljestyrke, humor og glede enn mange av oss andre, selv om de manglet både føtter og hender. For en fantastisk gjeng! =D

Syns det er bra du skriver et slikt innlegg Helen, kan hende det hjelper flere enn du aner, til å fortsatt fatte håp om en lys fremtid der fremme! Bare se på deg!!!! =D

Helsing Torill. 158cm og svært så lykkelig!!!

Helen Sævik

20.03.2012 kl.10:02

Hei Torill :))

Så herlig kommentar fra deg:D tusen takk! Ja , du har så rett så rett, det er idealet som er unormalt! Helt enig med deg, programmet Ingen grenser var en tankevekker for oss alle, for en fantastisk gjeng!!!! Vi har ingenting å klage over når vi ser hva disse menneskene mestrer - og det med en vilje av stål!

Elsker selvironien din, hurra for at vi kan være litt uhøytidelige:)

Jeg håper av hele mitt hjerte at jeg kan hjelpe noen til å synes det er helt ok å være som man er, alle har vi "vårt" som vi ikke er fornøyde med, men til syvende og sist er det tull, vi henger oss opp i ting som ikke andre ser engang, så hurra for både skavanker og det unormal ;))) Jeg kjenner at jeg er ganske unormal ;D

Klem til alle dine 158 cm fra alle mine 182 :D <3 <3 <3

Ha en nydelig dag kjære Torill!

Skriv en ny kommentar

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits