HelenSaevikFashionBlog »

Jeg advarer mot sterke scener i denne videoen...ta deg tid til å lese dette!

 

= OSLO Vil du være med å gi en julegave som varmer?

av Helen Sævik den 10. november 2010 kl. 11:31

Hver jul engasjerer jeg meg i ett prosjekt, fordi jeg synes det er godt å kunne gi...og det gir så uendelig mye tilbake,kjærlighet og omsorg...

I år tar vi oss igjen en tur til Oslo og vi ønsker å ta med oss julegaver som varmer...så er du intr i å gi,i form av varme ullklær,hansker,luer,skjerf eller lignende(vi tar kun i mot klær,ikke penger)ta kontakt med meg på innboksa mi på facebook, da får du vite når vi reiser og hvordan vi tenker:)

Selgerene av =Oslo er voksne mennesker,så vi tar ikke med barneklær i denne omgang.

Det er ikke alle som vet hva magasinet =OSLO er..(les under)

Og dersom du lurer på hvorfor jeg engasjerer meg i nettopp denne saken,er svaret veldig enkelt.

For noen år tilbake,sommeren 2006,var min mann og jeg en tur i Oslo. Her møtte vi en av de vakre selgerene av =Oslo , en godt voksen mann i 50 åra,tydelig rusa og vakker som få!

Vi stoppa opp,selv om vi var "travelt opptatt"-trodde vi...vi fikk en umiddelbar kontakt og praten gikk lett mellom oss... han fortalte om livet sitt som narkoman,på gata i Oslo..hvordan han en gang hadde en fin jobb,en varm leilighet...gode venner,akkurat som deg og meg.

Ett lite feiltrinn gjorde at han,på en fest,kom i kontakt med "feil venner"..han var i slutten på 20 åra da dette skjedde..

Det starta med en "uskyldig" fest...men ting gikk raskt galt...og senere samme år,satte han sitt første skudd heroin... da var det gjort...

han hadde ikke familie rundt seg,som såg faresignalene...resten er historie...en ufattelig trist og rørende historie..

Samtalen med denne mannen gjorde noe med meg..jeg ga han en klem og vi gråt..begge to,han fikk det vi hadde av penger på oss-JA vi ga av glede,både penger og mat.. Jeg bestemte meg der og da for at disse flotte menneskene som selger =Oslo, DE VIL JEG STØTTE!

-og jeg er så glad for å se,i skrivende stund,at innboksa mi fylles med mail fra flere som vil gi en gave som varmer <3 TAKK!!!

Det er veldig lett,for oss som har det vi trenger-og gjerne i overflod, å tenke kun på oss selv...julegaver,julemiddager,alt vi skal gjøre før jula er her,stresset... men nå må vi stoppe opp litt....jula handler også om familie...tenk på det,når du setter deg til dekket bord i år...med ditt fineste servise...mat i overflod...du klager fordi det er altfor varmt....stressa,men glad....stopp opp litt...send en tanke til selgerene av =Oslo....

Hadde det ikke vært godt å vite at nettopp DU ga en gave som varmer...?

Jeg gleder meg til å gi,av hjertet <3

Det finnes nok av de som ikke ønsker å støtte akkurat denne saka,og det respekterer jeg,men da håper jeg at du også respekterer mitt valg-om å støtte de...Alle brenner vi for forskjellige ting...Dette er min hjertesak:)

Gud velsigne hver eneste en av de vakre menneskene som selger =OSLO

Jeg har uendelig med respekt for disse flotte menneskene! Ved å selge magasinet =Oslo tjener de på en rettferdig måte til livets opphold-som for oss alle er veldig forskjellig..

Husk dette neste gang du går forbi en av selgerene av =Oslo...og du later som om du ikke ser de....

de er mennesker de også,som jobber for å få endene til å møtes-AKKURAT SOM DEG OG MEG!

".....se på meg,bak den sylskarpe nål og de mange sprøytestikk,
bak de falske gleder og min erkjennelse om tap....(....)...innenfor en sjel i oppløsning og ett helvete av ett liv. Se på meg,på innsiden av alt,der alt nå er dødt,helt isende kaldt..se mitt ødelagte liv,se på meg..
veien hit trenger ikke være lang....DET KUNNE LIKE GJERNE VÆRT DEG...."
- R.E-

With love, Helen E. Sævik

www.helensaevik.blogg.no

 

  

 

Konsept

=Oslo er et partipolitisk uavhengig og reklamefritt gatemagasin som fungerer som et talerør for vanskeligstilte og sosialt utstøtte. Magasinet ble startet i juni 2005 etter en sosial forretningsmodell utviklet i USA og England. =Oslo er medlem av det internasjonale nettverket INSP (International Network of Streetpapers). Nettverket har over åtti medlemsmagasiner i over tredve land.

=Oslo er et non-profit magasin, det vil si at magasinet ikke har gevinstkrevende eiere. Magasinet selges av vanskeligstilte på gaten i Oslo. Selgerne kjøper magasiner for 25 kroner og selger videre for 50. Overskudd fra salget går tilbake til selgerne i form av aktivitetstilbud, materiell og diverse prosjekter. Foreningen har omtrent fem hundre registrerte selgere.

Ansvarlig redaktør er Anlov P. Mathiesen, som også er daglig leder i samarbeid med Camilla Svingen.

Visjon

Verdighet, forståelse og like rettigheter er nøkkelord for gatemagasinbevegelsen. Vi arbeider for at alle skal ha de samme rettighetene når det gjelder rettsvern, utdannelse og helse. En viktig del i dette arbeidet er målet om større toleranse og forståelse av vanskeligstiltes livssituasjon.  

Organisasjonens mål er å hjelpe vanskeligstilte og sosialt utstøtte til å få et bedre liv og en økt verdighet gjennom å tilby hederlig arbeid. For svært mange representerer magasinsalg en kilde til selvrespekt og inkludering i samfunnet.

 

 

 

 

www.erlikoslo.no 

 

Helen Sævik

www.helensaevik.blogg.no

 

Ingen kommentarer

jennifer

10.11.2010 kl.18:41

fin header!:)

Hemmeligebloggenmiin!

10.11.2010 kl.21:29

Fint du skriver! :D

Nice blogg!

veronikaa

10.11.2010 kl.21:44

godt forsøk på at folk ska sjekke bloggen din ;) haha kreativt :)

btw fin blogg :D

10.11.2010 kl.22:08

Hei:) Det som er meningen med dette innlegget å vekke intr rundt en god sak,og videoen er sterk,jeg gråt da jeg såg den,Eriksen her treffer meg rett i hjertet,hun har nok prøvd mer en de aller fleste av oss.... men takk for at du stakk innom,jeg håper du tok deg tid til å lese og se innlegget,for dette er en hjertesak for meg:)

Klem klem:)

Citreuc

11.11.2010 kl.06:59

Fin blogg!

Skriv en ny kommentar

Helensaevik.blogg.no

Helensaevik.blogg.no

34, Herøy i Møre og Romsdal

Blogger og modell. Jobber hos Overvåg Ulsteinvik. Motebutikk i hjertet av Ulsteinvik. Vi fører kjente merker som Acne, FWSS, Michael Kors, Gant, Tiger of Sweden, Marc Cain, Filippa K, Swims. For henvendesler helen.sobee@yahoo.com

hits